Jako przerywnik - autoportret zrobiony w trakcie pętli odwróconej na szybowcu akrobacyjnym Fox:
zdjęcie
Proszę nie komentować zdjęcia, sam to zrobię: brak ostrości, bałagan w kadrze itd. a dodatkowo nie jest robione Canonem![]()
Jako przerywnik - autoportret zrobiony w trakcie pętli odwróconej na szybowcu akrobacyjnym Fox:
zdjęcie
Proszę nie komentować zdjęcia, sam to zrobię: brak ostrości, bałagan w kadrze itd. a dodatkowo nie jest robione Canonem![]()
I na tej fotce doskonale widać że nawet okularki COŚ ważą i dobrze by było aby były schowane, albo dobrze umocowane gdzie ich miejsce ...Zamieszczone przez Acro
![]()
Przyznaję się do błędów. Tak to jest jak na lot akrobacyjny z uczniem zabiera się aparat, torbę, a okulary wkłada za koszulkę.
Ostatnio edytowane przez Acro ; 07-09-2005 o 21:33
Troche OT, ale może nie zabijecie
Ano jest, nawet kilka ... ale nie w Kolonii tylko w Brühl (pod Kolonią) w Phantasialandzie. Raczej nie przerażają wielkością, ale jak ktoś nigdy ten tego, to czemu nie :-DZamieszczone przez Vitez
Nieee, no Muflon przesadzasz (jak zwykle w tych sprawach). Fakt, że to była "pierwsza runda" i strach Cie obleciał z 20'tka w łapce, ale moim zdaniem warunki focenia o ile są oczywiście trudne, to nie tragiczne.Zamieszczone przez muflon
Sam trzymałem swoją 350'tke onegdaj (wiem, dużo mniejsza) i pare fotek udało się cyknąć :-)
Pewnie podobnie jest w samolotach - kwestia wprawy i pstrykania serii z naciskiem na wyławianie ciekawszych momentów, gdy akurat samolot "trzyma poziom".
pozdrawiam
Canon 30D | EF-S 18-55/3.5-5.6 | EF 70-210/3.5-4.5 | EF 50/1.8 | EF 100/2.8 | EF 24-105/4.0 IS | Metz 54-MZ4
album-foto.pl | plfoto
MUFLON powiedz jak wyglada jakosc fotek z obiektywu 100-400L is mozesz powiedzic cos na temat tego szkla? i jak wypada wporownaniu z innymi dlugimi zooomami
1 Ds mark III 17-40L . 24-70L, 70-200 IS 2,8 , 85f1,2 II 580EXII
Mogę powiedzieć, że jest super :-D Jakość możesz ocenić na mojej stronie - wszystkie moje samoloty z tej wiosny/lata są nim robione, jeśli chcesz mogę podesłać jakąś wybraną fotkę fullsize (tylko patrz też na czasy, bo u mnie to są często kombinacje typu 1/125s, f/16 i IS mode 2). Mnie jakość zadowala w 100% - dalej pod tym względem są już tylko długie i ciężkie stałki, Wimberleye itp. - ogólnie nie moja liga. Szybkość ostrzenia Servo - również jestem w 100% zadowolony, aż się boję pomyśleć jak to będzie działać na 1D.Zamieszczone przez Krakers
Nie ma porównania :-) Jakościowo niektóre może są blisko (chwalony tutaj 100-300), ale szybkość, wygoda, jakość wykonania :-) - bez porównania.Zamieszczone przez Krakers
Na większości airshows na których bywam jest to najczęściej spotykany obiektyw.
to daj jakas stronke to se obejrze, masz zamiar sobie sprawid Ds,a?
A do sygnaturki zajrzałeś?... Aczkolwiek teraz ta strona może się trochę wlec, bo jakieś wybory na tej maszynie działają ;-) Druga kopia jest tu: http://isdc.unige.ch/~muflon/gallery/Zamieszczone przez Krakers
Mam takie wstępne plany (1Dmk2) ;-), gdzieś na początek 2006.Zamieszczone przez Krakers
Sa niezle teraz wiem na co zbierac do 5D bedzie w sam razZamieszczone przez muflon
A ja chcialbym sie zasiegnac trosze informacji moze nie do konca technicznych ale nie mniej powiazanych z AirShow'ami. W lipcu lece do hameryki i chcialbym zaliczyc kilka pokazow, ogolnie jestem przyzwyczajony do polskiego tlumu i panujacych tam zasad kto ma silniejsze lokcie, ale jak takie pokazy wygladaja w stanach? Bede tam pierwszy raz, wiec kompletnie nie znam panujacej tam kultury (zarowno na lotnisku - pokazach, jak i poza nim), wiec moze ktos juz byl i wie czego nie wolno (krzyczec I am a terrorist to na pewno :P), na co zwracac uwage? Ogolnie jak wyglada sprawa odleglosci od samego lotniska (cos na oko jak AirShow Radom?, a wiadomo ze na kazdym lotnisku barierki beda w innym miejscu), statyw targac ze soba czy pomysla ze to snajperka/bazooka? Szklo ma max 300mm, na Radom bylo troszke za krotkie, natomiast na Goraszke 100mm czasami bylo za duzo... Zastanawialem sie nad wymiana na Canonowego 100-400, ale nie starczylo by mi na wycieczke, wiec musi pozostac Sigma 100-300 F4. Mam sie bac o sprzet czy tam trojpaskowcy sa na wyginieciu?
Ogolnie rozklad jazdy pokazow w USA w porownaniu z PL jest imponujacy http://www.aero-pix.com/schedule/schedule.htm, na ktore musowo sie zglosic?