Pokaż wyniki od 1 do 10 z 136

Wątek: 1D/s MarkIII new fw - in addition to the sub mirror fix issued earlier by Canon ;)

Mieszany widok

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Jeśli zastosujesz te wszytkie "dobre rady", to w domu więcej wycisnąć się nie da:
    • Ustaw ostrość i kontrast JPEG w aparacie na maksymalne wartości - to "działa" od razu na podgląd LV i w komputerze.
    • Ustaw przesłonę na maksymalny otwór (w zoomie na długim końcu).
    • Ustaw "One shot" i "Center point".
    • Załóż aparat na statyw i podepnij go do komputera z zainstalowanym EOS Utility, za pomocą którego guzików "<" ">" ustawiaj ostrość manualnie przy włączonym oknie powiększenia (ostatnia wersja ma nawet opcję 200%).
    • Jeśli nie masz pod ręką komputera - sprawdzaj na LV z powiększeniem x10, włącz MLU i opóźnienie 2s.
    • Weź kolorową gazetę jako cel i ustaw prostopadle w odległości ok. 20x ogniskowa.
    • Włącz lampy (byle nie świetlówki).

Baw się dobrze
    EOS - conditio sine Kwanon...

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Jeśli zastosujesz te wszytkie "dobre rady", to w domu więcej wycisnąć się nie da:
    ....
    Baw się dobrze
    Heh, to jest bardzo podobne do sławnych linijek i innych tabelek, do których nie potrafię się zmusić. Zbyt podobne, tak więc podziękuję...

Niemniej dzięki za radę
    Aparaty, obiektywy, lampy.

Domyślnie

Witam

Ja zmusiłem się do jazdy 2,5g żeby wypróbować puchę na super bike i powiem ze radzi se naprawdę dobrze.
    właśnie przeglądam katalogi z rawami i odsetek nie trafionych jest znikomy, jak na razie zadowolony.
    Walczyłem 200mm + ex 1,4 i czasami x2.
    Zobaczę kiedyś jak w ciemnościach se radzi, śledzenie działa ok

jagular, jak ci dobrze skalibrowali body do ich obiektywów to ustawiaj śmiało +10 do wszystkich obiektywów
    I zostaw ja się mieszałem + 8 do +12 ale 10 jest tak samo jak bylo na początku roku , porostu tak kalibrują ahahahah

Pozdrawiam Darek
    Ostatnio edytowane przez Dzygit-Dublin ; 24-05-2009 o 21:39
    pare sloikow i jedno body ......... ostatnio uzywane 9 lat temu czas nanowo zaczac przygode ....

Uprawnienia umieszczania postów