Pokaż wyniki od 1 do 10 z 41

Wątek: C 70-300 IS USM problem z jakością zdjęć.

Widok wątkowy

Początki nałogu Awatar Troyan

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mxdanish Zobacz posta
    Ja miałem i niestety się pod tym podpisuję...
    Sprzedałem go szybciutko
    No i kupiłes 70-200 2.8 L. Rzeczywiście, klasa ta sama obiektywów jeśli chodzi o oczekiwania

Cytat Zamieszczone przez filipM Zobacz posta
    @ Troyan

No ale to właśnie są zdjęcia z 55-250mm a potem z 70-300 - najpierw podpiąłem jeden, a potem drugi.

http://img15.imageshack.us/img15/4253/a250mmx.jpg
    to jest wycinek zdjęcia robiony obiektywem 55-250 - wszystko ostre, wyraźne

http://img15.imageshack.us/img15/9310/a300mmx.jpg
    to jest wycinek zdjęcia zrobiony 70-300 - pudełko jest rozmyte, niewyraźne, szczególnie na górnym brzegu to widać

W tych zdjęciach co dałem na test.rar - to opisałem - jak zdjęcie nazywa się 250 - to jest robione 55-250mm, jak ma w nazwie 300, to 70-300mm

Różnica moim zdaniem jest diametralna na korzyść 55-250.
    Wszystkie zdjęcia na maksymalnej ogniskowej robiłem, czyli 250 dla 55-250, oraz 300 dla 70-300.
    Zrób zdjęcia na tych samych ogniskowych. Czyli na 250mm na obydwu obiektywach inaczej porównanie traci jakikolwiek sens.

Cytat Zamieszczone przez filipM Zobacz posta

@mxdanish
    nie pocieszyłeś mnie zbytnio :P Ale też teraz zastanawiam się czy go nie sprzedać, tylko żal mi
    Sprzedaj, sprzedaj. Raz zasianego ziarenka wątpliwości niczym nie da się wyplenić.

Nie będę Cię przekonywał że taka różnica jakości zdjęcia w normalnym życiu w niczym nie wadzi jak to zresztą widać na moich fotkach z meczu
    Ostatnio edytowane przez Troyan ; 14-05-2009 o 10:21 Powód: Automerged Doublepost
    Założyłem sobie FOTOBLOGA

Uprawnienia umieszczania postów