Strona 17 z 71 PierwszyPierwszy ... 715161718192767 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 705

Wątek: GRIP - czy warto przepłacać??

Coś już napisał

Domyślnie

Ja kupiłem 40d i po jakimś czasie zamiennik gripa. Szybko go zwróciłem i kupiłem oryginał. Zero problemów

Dopiero zaczyna Awatar Rrrr

Domyślnie Jaki grip do 20D

Witam, chciałbym się poradzić was który grip do 20D wybrać. Nie mam kasy na org. Canona więc pozostaje tylko zamiennik. Możecie coś mi polecić? Na allegro znalazłem kilka aukcji:

http://allegro.pl/item617914546_grip...50d_bg_e2.html
    http://allegro.pl/item617914565_cano..._gw_f_vat.html
    http://allegro.pl/item621904509_grip..._50d_w_wa.html

Prosiłbym o doradzenie mi w tym zakupie. Jeżeli był już taki temat to proszę o odesłanie mnie do niego, ponieważ nie mogłem znaleźć : (.

pozdrawiam Tomek.
    Strona domowa: http://tomaszkotarski.pl
    Tanie strony www na zamówienie.
    Druk wielkoformatowy w świetnej jakości.

Dopiero zaczyna Awatar Rrrr

Domyślnie

Pomoże ktoś?
    Strona domowa: http://tomaszkotarski.pl
    Tanie strony www na zamówienie.
    Druk wielkoformatowy w świetnej jakości.

Uzależniony Awatar iktorn92
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

Kup phottixa czytalem ze opinie ma ok wlasnie kupilem jutro mysle bedzie jak bede pamietac to napisze cos na jego temat.

Początki nałogu
    Miasto
    okolice Krakowa

Domyślnie

Mam Phottixa podpiętego do 50D i robi o wiele lepsze wrażenie od Delty, którą mam założoną w 400D. Znacznie lepiej spasowany, nie trzeszczy, żadnych niespodzianek w funkcjonowaniu aparatu. Z Delty byłem całkiem zadowolony. Wyszedłem z założenia, że trafił się dobry egzemplarz. Z Phottixa jestem bardzo, bardzo.
    Na forum powinieneś całkiem sporo na jego temat znaleźć. Ja go już mam i naprawdę polecam.
    5D + grip + 50D + grip + C 70-200IS/2,8L + C 35/1,4L + C85/1,8 + C17-55/2,8 + 580 EX II + 430EX + slikpro330dx

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

1. Lepiej zapoluj na oryginał z drugiej ręki, da się trafić za 3,5 hzł
    2. Jeśli musisz mieć szybko bierz Alphe. Rozwiązanie koszyka na baterie w dwóch pozostałych jest beznadziejne, prędzej czy później padnie mechanizm zatrzasku i trzeba będzie baterie każdorazowo wydłubywać z gripa. Kumpel ma jakiś taki jak ten z drugiego linku, podpięty do 30-tki. Grip ma około dwóch lat i oprócz kłopotów z bateriami niedomaga w przyciski i cały trzeszczy w rękach.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Zablokowany

Domyślnie

ja mam ten z pierwszego linku-kupowałem właśnie z tej firmy-jak dla mnie jest super-pewnie (tylko przysłali mi inny MeiKe -inaczej baterie się wkłada-wygodniej) -po co kupować zamienniki
    50 d to tani zamiennik 5D -i dalej idąc tym myśleniem-wydamy na zestaw do focenia 300 tys.Pozdrawiam tych co ciężko zapierd... i tych co juz mają
    Ostatnio edytowane przez mieszko_1vp ; 29-04-2009 o 22:30

Bywalec Awatar 4kwiatek
    Miasto
    T-miasto

Domyślnie

Witam...

Łyżka dziegciu - oryginalny grip Canona do 350D - zablokował się spust w pozycji naciśnietej. Zdarzyło się raz, ale o 1 raz jak na razie za dużo. Pomogło ponowne naciśniecie. Straty w sumie niewielkie - konsternacja i stracone ze 3 ujęcia (przede wszystkim przez szukanie co się stało).

Pozdrawiam
    Kwiatek...

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 4kwiatek Zobacz posta
    Witam...

Łyżka dziegciu - oryginalny grip Canona do 350D - zablokował się spust w pozycji naciśnietej. Zdarzyło się raz, ale o 1 raz jak na razie za dużo. Pomogło ponowne naciśniecie. Straty w sumie niewielkie - konsternacja i stracone ze 3 ujęcia (przede wszystkim przez szukanie co się stało).

Pozdrawiam
    Kwiatek...
    trzeba było serię ustawić to byś ujęć nie stracił
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 4kwiatek Zobacz posta
    Witam...

Pozdrawiam
    Kwiatek...
    A wiesz że takie blokowanie może się zdarzać jeśli coś lepkiego (wystarczą palce z zaschniętą np Colą) miało kontakt ze spustem. Tak więc łyżka dziegciu może i tak... ale niekoniecznie na gripa a może na tych co go dotykają .

Strona 17 z 71 PierwszyPierwszy ... 715161718192767 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów