Strona 9 z 28 PierwszyPierwszy ... 789101119 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 280

Wątek: Sigma kalibruje AF w obiektywach

Coś już napisał Awatar Ibanezq
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Mam zamiar kupić Sigme 30/1.4. Byłem dzisiaj w salonie na Żoliborzu i 2 testowane egzemplarze miały potworny FF. Brać i od razu oddawać do kalibracji z puszką? Z każdym egz. tak będzie?

Aparat to 400d kalibrowany już kiedyś w serwisie Canona na Żytniej.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jago Zobacz posta
    Czyli możesz się cieszyć razem z Troyan że trafiliście na dobry egzemplarz tego szkła :-) W sumie noszę się z zamiarem kupienia czegoś szerszego, ale po postach remol71 i Corehoorn chyba będę się skłaniać ku Canonowi, gdyż późniejsza kalibracja szkła (połączona z ingerencją w body przez "niefirmowy" serwis) mi się nie uśmiecha. Chociaż - jeśli mam być szczery, to jestem niemile zaskoczony tymi dwoma opisanymi złymi ocenami tego szkła - uważałem akurat ten model za dobrze pracujący na Canonie.
    Serwis Sigmy z Gdańska z tego co wiem nie ingeruje w body - majstrują jedynie przy obiektywie, takie przynajmniej miałem dotychczas wiarygodne przekazy, coś się zmieniło?
    Co do samego wyboru - zawsze lepiej brać jak kogoś stać Canona do Canona, Nikkora do Nikona, etc

Początki nałogu Awatar Troyan

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KMV10 Zobacz posta
    Troyan - po prostu tych co narzekają bardziej widać i słychać. Albo bardziej reaguje się na bodźce negatywne.
    Ja przykładowo również nigdy z Sigmami nie miałem najmniejszych problemów. W ogóle nie miałem nigdy żadnych problemów ze sprzętem - a fotografuję tak od '77
    Wiem, rozumiem ten mechanizm, dlatego jako (miernej siły) przeciwwagę podałem swój przykład. Pracowałem rok w sklepie fotograficznym, sprzętu z Sigmy mieliśmy pełno. W ciągu roku tylko jeden klient przyszedł coś tam reklamować a sprzedaliśmy tych obiektywów lekko ponad setkę także dla mnie te historie z BF/FF obiektywów to jakieś onistyczne przypadki bez nadziei na wyleczenie
    Założyłem sobie FOTOBLOGA

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Serwis Sigmy z Gdańska z tego co wiem nie ingeruje w body - majstrują jedynie przy obiektywie, takie przynajmniej miałem dotychczas wiarygodne przekazy, coś się zmieniło?
    ........
    Na ten temat, tzn ingerencji serwisu Sigmy w body podczas kalibracji szkła było już pisane na forum (także w tym wątku). Poszukaj i poczytaj.
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Troyan Zobacz posta
    Pracowałem rok w sklepie fotograficznym, sprzętu z Sigmy mieliśmy pełno. W ciągu roku tylko jeden klient przyszedł coś tam reklamować a sprzedaliśmy tych obiektywów lekko ponad setkę także dla mnie te historie z BF/FF obiektywów to jakieś onistyczne przypadki bez nadziei na wyleczenie
    Tak, tak, na pewno sprzedaliście same jasne stałki od Sigmy :-). Założę się że zdecydowana większość to były ciemne słoiki w stylu 10-20, 18-50 czy jakieś tam tele 75-300 na których FF/BF i tak nie widać.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jago Zobacz posta
    Na ten temat, tzn ingerencji serwisu Sigmy w body podczas kalibracji szkła było już pisane na forum (także w tym wątku). Poszukaj i poczytaj.
    A w którym poście, bo jakoś nie mogę znaleźć? Pewno jesteś na bieżąco, podrzuć zapracowanemu koledze.

Początki nałogu Awatar Alde
    Miasto
    Koszalin

Domyślnie

Ja miałem 4 Sigmy teraz mam 2 a o ich wadach dowiedziałewm sie jak zacząłem uczęszczać na to forum ...
    ------------------
    Canon-Foto-Klub
    ------------------
    Sleeping in Light
    ------------------

It takes love over gold and mind over matter ...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Alde Zobacz posta
    Ja miałem 4 Sigmy teraz mam 2 a o ich wadach dowiedziałewm sie jak zacząłem uczęszczać na to forum ...
    tak jak wiekszosc biednych uzytkownikow, ktorzy po przeczytaniu tego forum spac nie moga i śnią im sie białe L'ki
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Początki nałogu Awatar Alde
    Miasto
    Koszalin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebcio80 Zobacz posta
    ... i śnią im sie białe L'ki
    To akurat zdrowe sny bo jakość obrazu w Sigmie nie jest najlepsza dziś w torbie mam tylko Sigme 8mm fish`a, a to dlatego bo nie ma odpowiednika w Canonie ... ale z AF w Sigmach nigdy nie miałem problemów
    ------------------
    Canon-Foto-Klub
    ------------------
    Sleeping in Light
    ------------------

It takes love over gold and mind over matter ...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

A w którym poście, bo jakoś nie mogę znaleźć? Pewno jesteś na bieżąco, podrzuć zapracowanemu koledze.
    m_o_b_y wspomniał o tym w swoim poście:
    http://canon-board.info/showthread.php?t=22308&page=3 Też jestem w chwili obecnej zapracowany - popołudniu postaram się coś znależć w tym temacie na forum i dam Tobie wtedy link.
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Strona 9 z 28 PierwszyPierwszy ... 789101119 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów