Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1516

Wątek: Dofinansowanie na działalność z urzędu pracy

Mieszany widok

Bywalec Awatar zyyys
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sławek Zobacz posta
    O ironio losu...
    że jak?

IMO MM-architekci zastosował skrót - skoro, ktoś nie potrafi sobie poradzić z wnioskiem, który akurat w przypadku tej dotacji naprawdę jest prosty, to wielce prawdopodobne, że tym bardziej nie poradzi sobie z prowadzeniem działalności, która też do zupełnie łatwych nie należy.

Prowadzenie własnego biznesu wiąże się inicjatywą, przedsiębiorczością, zaangażowaniem same zlecenia nie przyjdą, sama księgowość się nie poprowadzi, a zlecenie zewnętrznej firmie obsługę księgowości nie zwalnia z jej nie kontrolowania i pilnowania czy wszystko jest ok. Tym bardziej, ze osoba fizyczna prowadząca działalność gospodarczą odpowiada całym majątkiem, a nie tylko majątkiem firmy.

Ale to forum to przecież nie poradnik na prowadzenie firmy, ani też recepta na dotację Jedynie wymiana info, kto jaki sprzęt kupuje jak motywuje etc.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez gushman Zobacz posta
    Ja jestem w tej sytuacji, że założyć firmę i tak założę a w/w "wyposażenie" tak czy siak musiałem kupić. Póki co samochód należy do firmy teścia i użytkuję go na koszt własny. Nagłośnienie kupiłem z rachunkiem na zaprzyjaźnioną firmę. Po otrzymaniu ew. dotacji "odkupię" system i samochód.

Dla mnie dotacja to bonus, który przyspieszy mniej istotne zakupy. Jej otrzymanie lub nie nie warunkuje uruchomienia interesu.
    Każdy sposób jest dobry na osiągnięcie celu mnie drażni to, że potrzebuję firmy już dziś by nie kombinować ze zleceniami na kogoś innego, by móc już generować koszta i nie stać w miejscu, a tu muszę czekać na urzędasów i bez sensu widnieć jako bezrobotny :/
    Ostatnio edytowane przez zyyys ; 07-04-2009 o 13:19 Powód: Automerged Doublepost

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów