Strona 27 z 152 PierwszyPierwszy ... 1725262728293777127 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 261 do 270 z 1516

Wątek: Dofinansowanie na działalność z urzędu pracy

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Lepsze to niż wywalanie rocznie o wiele większych kwot na zapomogi dla alkoholików, wielodzietne rodziny patologiczne i inny element widoczny na każdym kroku - w przypadku dofinansowań dla nowych firm jest przynajmniej jakaś tam szansa że ta kasa się kiedyś zwróci.

Kolin
    Guest

Domyślnie

Mam pytanie do osób korzystajacych z karty podatkowej na usługi foto.
    Ile dokładnie płacicie miesięcznie? Wiem, że w pierwszym miesiącu jest pełna kwota, a później pomniejszona o składkę zdrowotną. Zatem ile płacicie od drugiego miesiaca?

Bywalec Awatar westu
    Miasto
    right next door to hell

Domyślnie

Widzę, że jest tu kilka osób, które znają się na rzeczy...
    Mam więc pytanie: czy mam szanse na uzyskanie dotacji PUP/UE jeśli jestem pracującym na pełen etat + student (wieczorowo)?

Domyślnie

westu - nie nie masz szans..
    musisz byc bezrobotnym aby dostac z PUP dotację.

a pracując lub będąc studentem nie mozesz byc jednocześnie bezrobotnym.
    Canon 1D MK III, 300D x2| BG-E1 | Tokina 12-24 f/4 SPRZEDAM | Canon: 24-70 f/2,8 L | | 28 f/1.8 | 50 f/1.4 | 85 f/1.8 | 75-300 f/4-5.6 | 420EX |
    zamiennik RS-60E3 | EOS -> m42 | Revuenon 50 f/1,8 | MC 3M-5CA 8/500 | pierścionki | First Opticam PRO-6604G + inny badziewny trójnóg

www.nagor.prv.pl - FOTOblog.

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lux Zobacz posta
    te dotacje to czysta kradzież. Oznacza tylko to, ze jedna dotacja stwarza jednego bezrobotnego na rok, gdyz odpowiada ściągnieciu z rynku rownowartosci jego minimalnej pensji... albo sprawia, ze jeden z nas, ktory zarabia focąc, zostal pozbawiony zysku w postaci 18.500 zł rocznie....
    wiec z tymi pochwalami to spokojnie
    Dobrze prawisz. Ale kradzieżą bym tego nie nazwał - powiedzmy przetransferowaniem środków z jednych na drugich. Oczywiście po drodze część tej kasy idzie na obsługę, urzędników itp.

To nic innego jak nowa wersja pomysłu niejakiego Wałęsy ze 100 milionów dla każdego. W skali całej gospodarki nie ma to żadnego sensu (a wręcz jest szkodliwe), ale ładnie wygląda w statystykach. "Dzięki dotacji tyle a tyle nowych firm zaistniało". Oczywiście ile innych firm zbankrutowało przez to wyssanie z nich pieniędzy już nikt nie podaje.

Prawda jest taka że im bardziej się "walczy z bezrobociem" tym bezrobocia będzie przybywać. No ale jest to medialne i można się przy okazji trochę nakraść...
    C7D | S30 1,4 | C17-55 2,8 | S50-150 2,8

Bywalec Awatar Tomek_P
    Miasto
    Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nagor Zobacz posta

a pracując lub będąc studentem nie mozesz byc jednocześnie bezrobotnym.
    studentom "zaocznym" też nie dają ?

michu_mst
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomek_P Zobacz posta
    studentom "zaocznym" też nie dają ?
    Raczej dają, o ile nie jesteś zatrudniony na umowę o prace. Sam jestem studentem zaocznym i pracuje. Pytałem w moim PUPiem i powiedzieli mi, że jest możliwość ale musiałbym się zwolnić z pracy obecnej. No ale jest problem, bo wniosków dużo i spora kolejka, a siedzenie pół roku (rok?) w domu bez pracy dla tej dotacji to mi się nie kalkuluje zbytnio.
    I tutaj moje pytanie, jak wygląda kwestia otwierania własnej działalności bedąc jednocześnie pracującym? Czy jest jakaś dotacja unijna wspierająca nowo otwarte (bądź już istniejące) działalności? Do kogo moge się zwrócić o pomoc, do jakiego urzędu? //byłem już w starostwie powiatowym, ale tam mi pani powiedziała,że oni nie mają wymogu starać się o takie dotacje wiec tego nie robią :-x

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

w PUPie udzielaja info o dotacjach unijnych , pomecz ich , ewe zew osrodki w twoim miecie

student studiow dziennych nie moze sie ubiegac bo nie moze byc bezrobotnym ,reszta studentow moze sie ubiegac o ile oczywiscie nie pracuje ;]

wiec wieczorowka/zaoczne spokojnie
    no comment...

Coś już napisał Awatar MIC_a
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

a tak z ciekawosci zapytam, jakby sie nie przyznawac ze sie jest studentem i przyniesc swiadectwo z liceum?
    ktos to weryfikuje?
    moj znajomy w taki sposob sie dostal na staz do urzedu miasta z jakiegos programu wsparcia czy cos tam...
    Canon 40D + 17-40L + C50/1.4 + 430EX + HOYA HMC
    Canon G5 + jakies filtry + duży plastikowy statyw
    HAMA DEFENDER 200

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MIC_a Zobacz posta
    a tak z ciekawosci zapytam, jakby sie nie przyznawac ze sie jest studentem i przyniesc swiadectwo z liceum?
    ktos to weryfikuje?
    nie weryfikuje ale może - ZUS - jesteś w ewidencji ubezpieczonych jako student, a potem musisz się zarejestrować jako przedsiębiorca, kto ich tam wie jakie informacje między urzędasami przechodzą..
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Strona 27 z 152 PierwszyPierwszy ... 1725262728293777127 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów