To może jednak się spróbuję...
Coś istotnego czego Home Basic nie będzie miała w porównaniu do Premium ?
To może jednak się spróbuję...
Coś istotnego czego Home Basic nie będzie miała w porównaniu do Premium ?
http://www.istartedsomething.com/wp-...11/upgrade.gif
i sam zdecyduj. Ogólnie to raczej nikt wersji Basic nie poleca. Premium albo ultimate jako minimum. Można rozważać XP 64bit tylko support będzie jeszcze tylko przez rok.
Janusz,
Old enough to know better - but I do it anyway.
Hm ja jeszcze sie troche na tym znam, co prawda magistra niemam z informatyki , ale pracuje nad tymjesli dostaniesz basica 64 bit to bedziesz mial system vista bez "wodotrysków" obsługujacy napewno 4 G ram( nie ma READy Boost ale przy powyzej 4G to prawie nic nie daje) premium za to mam troche drobnych bajerów przez co jest oprzerniejsza w pamieci komputera. ogolnie innych wersji bym nie polecał WIn XP 64 jest ENG, moze niektorym osoba to nie przeszkadza, taka moja drobna uwaga najnowszego PS nie mialem okazji testowac na viscie jeszcze
![]()
znalazlem gdzies kiedys w sieci spolszczenie. nie wiem jak glebokie, dokladne i czy dziala...
Ja stosuję powiedzenie "lepiej mieć niż nie mieć" . Gdy różnica w cenie między Vista Home Basic a Vista Ultimate to cena jednego porządnego 77mm filtra (np B+W) to raczej nie ma co się zastanawiać. Mówię o licencjach OEM System Builder - przyjrzyj się tym licencjom i śmiało kupuj
. A nawet zauważyłem wersje BOX w bardzo rozsądnej cenie.
Chyba że bardzo Ci się nie śpieszy to poczekaj do jesieni na Windows 7.
Co do pluginów to na szczęście używam tylko, baaardzo sporadycznie, Neat Image. Ma wersję 64bit ale jeszcze nie miałem potrzeby jej dokupowania.
Co do prędkości to niedawno zmieniałem CS3 na CS4 i 4GB RAM na 8GB RAM (Vista Ultimate 64bit).
Różnica w prędkości bardzo odczuwalna i przy otwieraniu paczki zdjęć, i przy obróbce pojedynczego jak i przy stercie konwertowanych.
No i wieeeele dodatków w CS4 mi przypadło do gustu ale to już niezależnie od wersji 32 czy 64 bit.
BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie
Brakuje obsługi dwóch procków (to w kontekście testu wydajności)To ma dopiero Ultimate
EDIT: http://www.canon-board.info/showpost...&postcount=594 ;-)
Janusz,
Old enough to know better - but I do it anyway.
BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie
Na luzie ;-) Teraz wieloprocesorowe płyty są kosmicznie drogie...
A tak przy okazji to Quad Core liczy się za jeden w Viście ?
Pytam na wszelki wypadek bo producent pewnego bardzo drogiego oprogramowania inżynierskiego używanego u mnie w firmie liczy każdy rdzeń powyżej drugiego jako kolejny procek, z związku z czym na 2 x Quad Core (mamy takich kilkanaście) potrzeba 6 licencji na obliczenia równoległe za dziesiątki tysięcy $.