Pokaż wyniki od 1 do 10 z 4099

Wątek: Canon EOS 5D Mark II

Mieszany widok

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez vivacolor Zobacz posta
    1. Bo mnie na to stać Gdy kupowałem pierwszą 5-tkę to za korpus zapłaciłem 13.000 zł więc nie mówmy o przepłacaniu za 5D Mk II ( Cena 7.600 zł)
    Czyli jakaś stara cena sprzed 3 lat za 5D jest dla ciebie punktem odniesienia? No to faktycznie dobre, mój znajomy kupił dawno temu fiata Cinquecento 704 za 12000zł, to dzisiaj idąc twoim rozumowaniem zapłacenie za Seicento 7600zł to dobry pomysł :-)

7. Bo 14-sto bitowy kolor jest lepszy.
    Masz jakieś konkretne dane, które to potwierdzają czy tylko ci się wydaje że skoro 14 to więcej niż 12 więc musi być lepiej?

8. Bo migawka 5D Mk II Ma gwarantowane 150.000 cykli, a nie 60.000 (5D)
    Migawka 5D ma gwarantowane 100.000

9. I dlatego, że fajnie jest mieć coś nowego.
    Też tak sądzę :-)

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Masz jakieś konkretne dane, które to potwierdzają czy tylko ci się wydaje że skoro 14 to więcej niż 12 więc musi być lepiej?
    Jest lepiej. Doskonale widać na gładkich, jednokolorowych materiałach. Szczególnie w wysokich światłach na takich płaszczyznach. Cały czas sprawdzam, ile jeszcze wyżej można przewalić światło na sukni, żeby zostały wszystkie szczegóły. A można sporo więcej. Muszę zmienić przyzwyczajenia :-D

Aha, żeby nie było, że teraz Amerykę odkryłem, w 1DIII też już było to widać, tylko z racji małej matrycy nie pasiła mi ilość szczegółów, którą dostawałem.
    Jarek

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Jest lepiej. Doskonale widać na gładkich, jednokolorowych materiałach. Szczególnie w wysokich światłach na takich płaszczyznach. Cały czas sprawdzam, ile jeszcze wyżej można przewalić światło na sukni, żeby zostały wszystkie szczegóły. A można sporo więcej. Muszę zmienić przyzwyczajenia :-D
    Chętnie bym to zobaczył na porównaniu 5D Mk I vs Mk II

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Chętnie bym to zobaczył na porównaniu 5D Mk I vs Mk II
    No w tym problem. Nie mam obu puszek jednocześnie, ciężko też poprosić Młodą, żeby się nie ruszała, że trzeba powtórzyć, bo koledzy nie wierzą. A jak pokażę dwie różne sceny, to każdy zobaczy to, co będzie chciał zobaczyć.
    A w zasadzie, to i tak wszystko sprowadza się do prostoty obróbki. Bo na upartego, to ze starego 5D też cudeńka można było wycisnąć.
    Jarek

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

No w tym problem. Nie mam obu puszek jednocześnie, ciężko też poprosić Młodą, żeby się nie ruszała, że trzeba powtórzyć, bo koledzy nie wierzą. A jak pokażę dwie różne sceny, to każdy zobaczy to, co będzie chciał zobaczyć.
    To nie jest kwestia wiary bo to są rzeczy, które da się zmierzyć i porównać przy pomocy 'cyferek'. Miałem możliwość porównać kiedyś 12 bitów 30D do 14 bitów 40D i nie widziałem różnicy. Wg testów na dpreview http://www.dpreview.com/reviews/cano...kii/page25.asp stare 5D ma pojemność 8.2EV a 5D2 8.4EV czyli różnica całkowicie do pominięcia. Dlatego chętnie bym zobaczył jakieś porównanie zrobione przez kogoś kto ma obie puszki bo wszystko co do tej pory widziałem nie pokazuje żadnej różnicy.

Pełne uzależnienie Awatar ripek

Domyślnie

A w zasadzie, to i tak wszystko sprowadza się do prostoty obróbki. Bo na upartego, to ze starego 5D też cudeńka można było wycisnąć.
    Wiadomo. Mój 5d1 ma ISO 12600 :-)
    Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów