Co wybrać do 30D : 17-85 czy 18-200

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • rychu
    Bywalec
    • 2006
    • 242

Digital Foto Video 12/2008 w teście C18-200 podał, że posiada micro USM, a nie Ring USM. Canon w specyfikacji pisze: mikrosinik:
    http://www.canon.pl/For_Home/Product...ex.asp?specs=1
    Może ktoś ma precyzyjniejszą informację?

Komentarz

• gwozdzt
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 5780

Zamieszczone przez rychu Zobacz wpis
      Digital Foto Video 12/2008 w teście C18-200 podał, że posiada micro USM, a nie Ring USM. Canon w specyfikacji pisze: mikrosinik:
      http://www.canon.pl/For_Home/Product...ex.asp?specs=1
      Może ktoś ma precyzyjniejszą informację?

ani słowa o USM...
      Pozdrowienia, Tomek

Komentarz

• Merde
        Grzeczny i układny podpis
        • 2008
        • 7756

Zamieszczone przez Jago Zobacz wpis
        Mój nie ma - sprawdzałem. Na około połowie zakresu ogniskowej jest delikatny przeskok w oporze pierścienia. Trzymając obiektyw pionowo tubus pod własnym ciężarem samoczynnie nie zsuwa się - jedynie przy tym delikatnym przeskoku oporu pierścienia jest malutki "skok" tubusu. Może to miałeś na myśli
        Nie, nie to miałem na myśli. Podczas noszenia aparatu obiektywem w dół (na pasku na nadgarstek, więc wymachując ręką trochę grawitacji pomagałem) po chwili tubus się wysuwał.
        I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Komentarz

• Jago
          Pełne uzależnienie
          • 2008
          • 1505

Zamieszczone przez Merde Zobacz wpis
          Nie, nie to miałem na myśli. Podczas noszenia aparatu obiektywem w dół (na pasku na nadgarstek, więc wymachując ręką trochę grawitacji pomagałem) po chwili tubus się wysuwał.
          \

No to ładnie musiałeś "łapką majtać" ....... ;-) Tylko przez to może jakiś mechanizm w środku się wyrobić. Ja w tym przypadku nosiłbym aparat, jak młody żołnierz kubek na pasku.
          C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Komentarz

Pracuję...
          X