Strona 5 z 11 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 110

Wątek: [gunia1990] sportowo

Bywalec Awatar odi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Paenka Zobacz posta
    Prawda jest taka, że faceci widzą tylko podstawowe kolory...no....co najwyżej jest to 12 kolorów kredek, które mieli w dzieciństwie. Wszelkie odmiany i wariacje na temat nazw kolorów są wam obce.
    zabarwień itp.
    To ja jeszcze OT w kwestii kolorów, ale mam nadzieję, że Wam się spodoba.
    Idąc za sposobem rozumowania Paenki, znalazłem przydatny link dla tych co widzą mniej kolorów niż kobiety enjoy
    http://ania.cc/fmcc/

Natomiast fotki całkiem niezłe, niestety oglądam w pracy na notebooku i kolorki trochę nie tego, ale nie żeby od razu zielony murzyn:P (nie czepiam się, ale po prostu nie widzę poprawnie).
    Ja osobiście wolałem Twoje portrety, ale może dla tego, iż jest to bliższe moim zainteresowaniom.
    pkt 8 regulaminu

Uzależniony Awatar Paenka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez odi Zobacz posta
    To ja jeszcze OT w kwestii kolorów, ale mam nadzieję, że Wam się spodoba.
    Idąc za sposobem rozumowania Paenki, znalazłem przydatny link dla tych co widzą mniej kolorów niż kobiety enjoy
    http://ania.cc/fmcc/
    rewela...aż sobie w stopkę wsadzę
    Tzn. tak teoria mówi o praktykę mnie nie pytajcie;p

TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się

Bywalec Awatar odi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Paenka Zobacz posta
    rewela...aż sobie w stopkę wsadzę
    Wiedziałem, że się spodoba:P

A co do zdjęć, to całkiem całkiem. Gunia masz niezłą rękę, ale chyba się powtarzam już. Sponsora Ci trzeba jeno, coby sprzęt poprawić (niestety na mnie nie licz:P, ja też potrzebuję takowej [sponsorki], tylko u Ciebie to bynajmniej efekty widać i będzie wiadomo co z tego sponsoringu wyjdzie:P).
    Ostatnio edytowane przez odi ; 03-03-2009 o 00:16
    pkt 8 regulaminu

Uzależniony Awatar gunia1990
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

o kurczę, dzięki ^^
    na razie ze sportowych nic nie bedzie, na koszykówkę powrócił brat, a mecze drugiego w piłke nozna zaczna sie pod koniec marca... oby moje stare 75-300 dawało radę na powietrzu...

w ogóle bedzie dłuższa przerwa od zdjec - matura puka do drzwi...

jakby ktoś chciał mnie jeszcze podszkolić w obróbce zdjęć w PSie to był w ogóle była wniebowzięta ^^

Bywalec Awatar odi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gunia1990 Zobacz posta
    o kurczę, dzięki ^^
    na razie ze sportowych nic nie bedzie, na koszykówkę powrócił brat, a mecze drugiego w piłke nozna zaczna sie pod koniec marca... oby moje stare 75-300 dawało radę na powietrzu...

w ogóle bedzie dłuższa przerwa od zdjec - matura puka do drzwi...

jakby ktoś chciał mnie jeszcze podszkolić w obróbce zdjęć w PSie to był w ogóle była wniebowzięta ^^
    No nie ma za co dziękować, przecież napisałem, abyś na mnie nie liczyła:P
    A co do podszkolania w PS to nie wiem ile już umiesz, ale sporo lekcji jest na DFV.pl na youtube.com też sporo ciekawych, ja ze swojej strony knigę scotta kelby czy jak on się tam piszę polecam, bo ciekawie napisana, tylko mieć czas i oglądać i czytać
    pkt 8 regulaminu

Uzależniony Awatar gunia1990
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

dobra, czas na kilka ujec z dzisiejszego spotkania I Ligi - Warta Poznań - Podbeskidzie Bielsko-biała... mecz wygrany, ale z czego tu się cieszyć, jak nie ma ani stadionu, ani kibiców...

aha, trawa na seio było żółto-zielona...
    24.

25.

26.

27.

28.

29.

30.

31.

Uzależniony

Domyślnie

Moi faworyci (biorąc pod uwagę to, co w piłce nożnej najważniejsze):

24. (poza formatem zdjęcia).
    26.
    29.

Patrząc na kolor trawy i koszulek Warciarzy na poszczególnych zdjęciach mam jednak wątpliwości co do prawidłowego ustawienia balansu bieli.

PS Też tam byłem i fociłem.:-D Pierwszy, ale nieostatni raz w "Ogródku".

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gunia1990 Zobacz posta
    aha, trawa na seio było żółto-zielona...
    Nie wątpię. Ale pomimo Twoich zapewnień uważam, że #25 za bardzo wpada w żółty, a #30 w zielony.. Można to zauważyć po zmieniającej się ogólnej kolorystyce, zarówno trawy jak i całego zdjęcia. Czasem dobrym wyznacznikiem jest też niebo. Jak ma być szare, to niech będzie szare:-)
    Widzę, że warunki do focenia miałaś wprost fatalne:-) Generalnie dośc ciekawe momenty uchwyciłaś (a właściwie wybrałaś) ale niestety braki sprzętowe daja się we znaki. Czsem przydałoby się robić z większej ogniskowej, a czasem ludzie w tle zbyt rozpraszają.. IMHO najlepsze z tej serii to #26. Plus za dobry moment, pozy i dynamikę, niestety ludzie w tle zbyt odciągają uwagę i kadr trochę za szeroki. w #27 to samo (widać jak zawodnik po prawej się "podwójnie" cieszy)
    IMHO wiele z tych zdjęc by zyskało, gdyby robione były na stadionach z prawdziwego zdarzenia, oświetlonych światlem sztucznym, przy okazji z normalnymi trybunami.. Tutaj tło jest.. no nie oszukujmy się; paskudne. A szkoda, bo nie Twoja wina

Pozdrawiam
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Pełne uzależnienie Awatar adamek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Czyli dobrze mi się zdawało (to ja Was poprosiłem byście się nie wychylały i nie właziły w kadr ).

pozdrawiam.
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adamek Zobacz posta
    Czyli dobrze mi się zdawało (to ja Was poprosiłem byście się nie wychylały i nie właziły w kadr )
    O, adamek.. Pokaż coś Ty nafocił..:-) Tobie chyba tak nie doskwierają braki sprzętowe..?:grin:
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Strona 5 z 11 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów