Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 30

Wątek: [tand1912] Piękny świat

tand1912
    Guest

Domyślnie

Bardzo dziękuję za wszystkie Wasze opinie. To wszystko prawda. Być może zdjęcie jest nieco zimne ale czyż piękno musi oznaczać ciepło...czasem surowość zimna także jest piekna - choć nie twierdzę iż wyszło mi tak jak chciałem. Uczę się. Slider - cenię Twoje zdanie - nie bądź taki skromny. Kapelusz uchylam także przed Mellanem. Chciałbym tylko jeszcze napisać iż przecież zachód słońca to z reguły "oklepany" widok w postaci czerwonej łuny na choryzoncie..niektórzy określają nawet te zdjęcia jako kiczowate, wręcz pospolite.Ktoś kiedys napisał iż każdy fotograf jest indywidualistą (taki początkujący jak ja dopiero uczy się swojego stylu, szuka go...ale najpierw ..nauka samej fotografii)
    Dla odmiany widoczek z Chorwacji..Tytuł...pożar nieba.Zdjęcie z samochodu, przez szybę, wiem że kiepskiej jakości ale chodzi mi tu raczej o sam pomysł na zdjęcie i pokazanie przeciwagi do "zimnego zachodu" słońca nad Batykiem.
    2.

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Nie kumam. Gadką nie nadrobisz braków warsztatowych, niestety. Pokazałeś 2 zdjęcia 1 raczej kiepskie, 2 koszmarne. Fajnie że chcesz wznosić się ponad schematy, tylko żeby to umiejętnie zrobić musisz te schematy opanować. Zdjęcia w takich warunkach oświetleniowych to nie jest łatwe zadanie, poczytaj najpierw trochę teorii, spróbuj kiczowatych zdjęć z pomarańczowym zachodem, a następnie łam konwencję. To co teraz pokazujesz świadczy o braku elementarnej wiedzy już nawet nie o fotografii jako takiej ale też o zasadach kompozycji, co jest podstawą podstaw. Kup sobie tryptyk Petersona, przeczytaj, zacznij robić dobre warsztatowo zdjęcia a jak już będziesz to potrafił wtedy dopiero zabierz się za przełamywanie konwencji, drogi na skróty, niestety, nie ma.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

To drugie jest Fajne. Sprzęt masz w gotowości zauważyłeś coś co Cię zainspirowało i nie dość, że zrobiłeś pstryka to jeszcze masz odwagę to pokazać. Nie każdy potrafi widzieć codzienność i powszedniość. Gratulacje!
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Pełne uzależnienie Awatar sniper88
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Do 2 zdjecia 2 uwagi Jest jakie jest, ale dol mogles spokojnie uciac, bo kawalek tapicerki sprawia ze to zdjecie zamiast kiepskiego jest koszmarne Natomiast byloby swietne, gdybys stanal przy barierce po lewej i uchwycil same wzgorza, ktorych kawalek widac w tle
    WWW | 500px | IG
    Semper in altum

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Jak by wysiadał, wsiadał, przechodził przez barierki to prysnęła by bijąca ze zdjęcia spontaniczność i wrażenie chwili. Pewnie, że by było można. Przez szybę ma urok. Brakuje trochę na niej rozklapcianych robali.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

tand1912
    Guest

Domyślnie

Dziękuję za krytykę ale także za miłe słowa. I to i to mobilizuje.Słowo.Obiecuję że będę starał się robić zdjęcia coraz lepsze. Tak samo łapać kadr. Mimo wszystko nie zrezygnuję ze zdjęć które są co prawda dalekie od idealu patrząc na ich jakość gdyz stanowią dla mnie podstawę do nauki innego spojrzenia na to co nasz otacza. Jeżeli nauczę się łapać "ten" jedyny,niepowtarzalny, piękny moment i połączę to z dobrą jakością...jest duża szansa że doczekam się pozytywnych reakcji Waszej szanownej publiki.

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    Jak by wysiadał, wsiadał, przechodził przez barierki to prysnęła by bijąca ze zdjęcia spontaniczność i wrażenie chwili. Pewnie, że by było można. Przez szybę ma urok. Brakuje trochę na niej rozklapcianych robali.
    Najwidoczniej mamy inne poglady na temat tego, co powinna pokazywac fotografia (ogolnie)
    WWW | 500px | IG
    Semper in altum

tand1912
    Guest

Domyślnie

sniper88 - jestem pewien że nie. Po prostu różnimy się doświadczeniem przez co Tobie podczas oceny ławiej być surowym..

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tand1912 Zobacz posta
    sniper88 - jestem pewien że nie. Po prostu różnimy się doświadczeniem przez co Tobie podczas oceny ławiej być surowym..
    W ktoryms z postow napisales ze sie uczysz, ale Sergiusz ma na pewno duze doswiadczenie w fotografii, duzo wieksze niz moje Wiec pewnie nie tutaj pies pogrzebany
    WWW | 500px | IG
    Semper in altum

Początki nałogu Awatar ewa_olsztyn
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

To drugie zdjęcie jest koszmarne technicznie, ale instynktownie nieźle skomponowane jak na sytuację, w której było robione. Świadczy też o dużej wrażliwości autora na dobre światło, czego akurat trudno się w fotografii nauczyć - albo się to ma, albo nie.
    Ja w Tanda wierzę.
    Tand! Jak się widzi coś takiego, to się nie pstryka przez okno samochodu, ale zasuwa biegiem na plażę i... fotografuje

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów