Słyszałęm o jakimś etricku dla Visty, by korzystała z pełnych 4 GB, ale jakoś nie mogę tego znaleźć w necie porządnie wytłumaczonego.
O obiektywach wiem prawie wszystko
daj sobie spokój z trickami ... w cenie visty masz wersję 32/64 bit ... przeinstaluj na wersję 64 bit i już ... chodzi mega sprawnie![]()
IMO PS'owi wiekszego kopa da lepszy procesor niz dodanie pamieci. Chyba że tej pamięci jest skrajnie mało, ale 3GB jest jak najbardziej OK nawet w Viscie (szczegolnie 32bitowej)
Nio, chyba że ktoś posiada Ultimate w wersji box,
wtedy ma 32 i 64 bit wersję systemu i taka przesiadka jest możliwa przy użyciu jednego klucza.
Swego czasu bardzo tanio dało się upolować na allegro angielskie wersje box Ultimate więc "zanabyłem" 2 szt., i jestem bardzo zadowolony.
Ludziska pozbywali się tego za psie pieniądze z braku świadomości,
iż po instalacji wystarczy ściągnąć polski pakiet językowy i... :-D Viśta wiooo po polsku.
Nadmienić należy, że wcześniej przeklinałem Vistę Home Basic (i do tej pory nikomu nie polecam) którą "dostałem" na dwóch laptopach i miałem sporo problemów.
Postanowiłem zaryzykować przesiadkę na Ultimate i... problemy zniknęły.
W tej chwili moja żonka pracuje na wersji 32 bit,
a ja niedawno przesiadłem się na wersję 64 bit.
Zero problemów - polecam Ultimate.
Pozdrówka!
Ostatnio edytowane przez dziobolek ; 12-02-2009 o 03:12
"Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"
50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."
A ja mam 64bit Ultimate i:
- pogryzła mi się z próbą założenia RAID software'owego (niestabilność po prostu - wysypywanie się gier i PS na potęgę)
- gryzie się z niektórymi kombinacjami gra-sterownik do karty graf
Jakieś tam jeszcze niuanse bym znalazł... ogólnie mam wydajność kosztem stabilności - nie do końca ufam temu systemowi.
Ale jakoś wytrzymam do 64bit Windows 7.
czemu sie z ta Vista meczycie. Sa inne alternatywy systemow![]()
5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
Crazy Apple Fanboy
Ex Linux User
Dokładnie, polecam praktycznie każdemu Macintoshe. Oczywiście kupowane w UK, nie w Polsce ze względu na ogromne ceny.