Strona 82 z 103 PierwszyPierwszy ... 3272808182838492 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 811 do 820 z 1029

Wątek: Kicz Project - zdjęcia ślubne

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Largoxxx, jest jeszcze jedna grupa ludzi. Ludzie którzy o ortografii i interpunkcji słyszeli, że podobno istnieje. Bełkot którym byłeś łaskaw nas uraczyć jest bardzo ciężko zrozumieć. Więc albo pomóż sobie i innym i dalej się nie wypowiadaj, albo kup kwiaty i dobrą bombonierkę i przeproś się kropkami, przecinkami i zasadami polskiej pisowni.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Jest jeszcze jeden sposób - zatrudnić tłumacza .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez largoxxx Zobacz posta
    zaczełgem sie zastanawiac nad tym co tu piszecie zadko sie wypowiadam ale jakos mnie natchnąło do naskrobania kilku słow na forum jak i w tym wontku mozna tak ogulnie zakreslic kilka grup osoby focące "byle co byle jak byle za kase", "z pasja i sercem z dobrym warsztatem", jak i te które " chcą ucza sie i kiedys beda lepsze" sam naleze do sob ktore chcialy by robic lepsze zdjecia przykaldam sie sie bo dla mnei to pasja i cos wiecej na przyszlosc ale nie smial bym jak narazia wziac puszki obiektywowo lampy i isc sam robic komus wesele mam to udogodnienie ze mam zaprzyjaznionego fotografa tory zna sie na zeczy, co do par mlodych nie majacych pojecia o wyczuciu estetyce mysel ze nie wolno na nich zwalac winy fotograf kreuje ich wizerunek na nim spoczywa ciężar nadania fotografi głebi i wyrazu. Jednak trzeba powiedziec ze swiadomosc ludzi co do dobrych zdjec wzrasta
    WTF ??

!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez bundy Zobacz posta
    Ta a'propos 'zasilania portfolia', to znam fotografa, który wiele lat temu przyjął żelazną zasadę budowania swojego ślubnego portfolio - nie ma w nim miejsca dla brzydkich ludzi. Zasada może się wydawać z jednej strony śmieszna, a z drugiej kompletnie obrzydliwa, ale dzięki niej facet ma portfolio pełne ślicznych i smukłych blondynek do pary z wysokimi i opalonymi brunetami :-) Ot, taka nieco brutalna selekcja klientów. Jeśli podczas pierwszego spotkania młoda para nie przypasuje fotografowi i nie "wstrzeli" się w jego standardy estetyczne, to spotyka się z odmową wykonania usługi pod pretekstem jednak zajętego terminu, nieplanowanego wyjazdu na Księżyc. Podobno do tej pory jeszcze nikt mu się nie obraził za takie akcje. Na dokładkę koleś bierze pod uwagę miejsce wesela (nie foci po remizach) i samochody ("zwykły" Merc E-klasy już się podobno nie łapie na focenie). Można by powiedzieć, że gość jest bezczelny i chamski, ale swoje osiągnął - wypozycjonował się w ten sposób w segmencie klientów zamożnych, których właśnie to jego bajkowe portfolio chwyta za serce (i portfel przy okazji) :-). Foty człowiek robi na świetnym poziomie - to tak dla ścisłości :-)
    Tak niestety jest, że jak się robi za grosze to i ma się portfolio ze scenerią a'la remiza. Bo tak się składa, że jak ktoś jest w stanie zapłacić za fotografa sporo więcej niż średnia krajowa to można się potem spodziewać w portfolio krajobrazów i otoczenia iście z filmów hollywoodzkich.
    Ostatnio edytowane przez magart ; 10-02-2009 o 16:50 Powód: Automerged Doublepost
    EOSy, 17-40/4L, 24-70/2.8L, 50/1.8, 85/1.8, 100-300/4.5-5.6, Raynox 250, manfrotto, 420EX, 580EX I, II, elinchrom+ skyport.
    www.magaczewski.blogspot.com
    www.fotogaleria.magaczewski.pl

Bywalec Awatar piotrusb
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

jednak zapomniales wspomniec o czulosci bo wielu pewnie sadzi ze jak ma lampe to moze robic na iso 400
    To źle? Ja robię na iso do 800 maks kościół (najczęściej 500 albo 640), lampa na +1, ekspozycja na +1 i wychodzą mi czasy 1/40-1/30 na f 2.0. I zdjęcia nie wychodzą poruszone, bo zawsze jest się o co oprzeć itp.

Ponawiam więc pytanie, czy jak ktoś robi na niskim iso z lampą, to źle?

Domyślnie

To wszystko zależy od kościoła. W jasnym iso 400 jest wystarczające do poprawnej ekspozycji na tło a lampą dopalamy delikatnie pierwszy plan. Inaczej sprawa wygląda w ciemnym kościele gdzie np przy iso 1600 ekspozycja na tło wychodzi -1.

Domyślnie

" Napisał bundy Zobacz post
    Ta a'propos 'zasilania portfolia', to znam fotografa, który wiele lat temu przyjął żelazną zasadę budowania swojego ślubnego portfolio - nie ma w nim miejsca dla brzydkich ludzi. Zasada może się wydawać z jednej strony śmieszna, a z drugiej kompletnie obrzydliwa, ale dzięki niej facet ma portfolio pełne ślicznych i smukłych blondynek do pary z wysokimi i opalonymi brunetami Ot, taka nieco brutalna selekcja klientów. Jeśli podczas pierwszego spotkania młoda para nie przypasuje fotografowi i nie "wstrzeli" się w jego standardy estetyczne, to spotyka się z odmową wykonania usługi pod pretekstem jednak zajętego terminu, nieplanowanego wyjazdu na Księżyc. Podobno do tej pory jeszcze nikt mu się nie obraził za takie akcje. Na dokładkę koleś bierze pod uwagę miejsce wesela (nie foci po remizach) i samochody ("zwykły" Merc E-klasy już się podobno nie łapie na focenie). Można by powiedzieć, że gość jest bezczelny i chamski, ale swoje osiągnął - wypozycjonował się w ten sposób w segmencie klientów zamożnych, których właśnie to jego bajkowe portfolio chwyta za serce (i portfel przy okazji) . Foty człowiek robi na świetnym poziomie - to tak dla ścisłości

Witam
    jak go tak dobrze znasz to daj na niego namiary,
    chętnie zobaczę te świetne fotografie , super blondynki i tych brunetów
    już z góry mogę założyć że wymyślisz miliard rzeczy aby tylko nie dać na niego namiaru bo zapewne ma on www, ale jest ono bardzo tajne i dostępne tylko dla blondynek i brunetów
    nadmienię że spełniam drugi warunek
    Pozdrawiam
    ps zapewne pozostali też chętnie zobaczą takie zdjęcia
    szukałem w wątku i nie znalazłem linku do tych zdjęć

Uzależniony Awatar Przemek Białek
    Miasto
    Świnoujście

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piotrusb Zobacz posta
    To źle? Ja robię na iso do 800 maks kościół (najczęściej 500 albo 640), lampa na +1, ekspozycja na +1 i wychodzą mi czasy 1/40-1/30 na f 2.0. I zdjęcia nie wychodzą poruszone, bo zawsze jest się o co oprzeć itp.

Ponawiam więc pytanie, czy jak ktoś robi na niskim iso z lampą, to źle?
    chetnie cos zobacze pokaz
    dobry sprzęt jeszcze lepszy fotograf tylko tyle potrzeba
    "galeria zdjęć artystycznych" www.bandit.digart.pl

Bywalec Awatar piotrusb
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Przemek Białek Zobacz posta
    chetnie cos zobacze pokaz
    Ślub był już dawno, ale jestem prawie że pewny, że exp. jest na +1, lampa tak samo (w Fotostation tego nie widzę, więc może ktoś sprawdzić samemu, jeśli coś pomyliłem, to tylko dlatego, że ślub był dawno). Trochę przesadziłem z czasami - ale na iso 500 jest czas 1/80 i 1/50 sek. Ah, i przesłona 1.8, nie 2.0

Mam nadzieję, że to niewiele zmienia

zdjęcia nie ruszane, bez dobrego WB nawet Tylko zmniejszone i wstawiona sygnatura.

Uzależniony Awatar Przemek Białek
    Miasto
    Świnoujście

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piotrusb Zobacz posta
    Ślub był już dawno, ale jestem prawie że pewny, że exp. jest na +1, lampa tak samo (w Fotostation tego nie widzę, więc może ktoś sprawdzić samemu, jeśli coś pomyliłem, to tylko dlatego, że ślub był dawno). Trochę przesadziłem z czasami - ale na iso 500 jest czas 1/80 i 1/50 sek. Ah, i przesłona 1.8, nie 2.0

Mam nadzieję, że to niewiele zmienia

zdjęcia nie ruszane, bez dobrego WB nawet Tylko zmniejszone i wstawiona sygnatura.

to jasny kosciol, blysku nie wymagal, a pozatym palnik jak byl skierowany? w gore czy do tylu?
    dobry sprzęt jeszcze lepszy fotograf tylko tyle potrzeba
    "galeria zdjęć artystycznych" www.bandit.digart.pl

Bywalec Awatar piotrusb
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Przemek Białek Zobacz posta
    to jasny kosciol, blysku nie wymagal, a pozatym palnik jak byl skierowany? w gore czy do tylu?

Tego to już sobie nie przypomnę niestety Przemku Na drugiej focie to wygląda, jak by był w prawo, od ściany odbijany ale głowy sobie nie dam uciąć

Strona 82 z 103 PierwszyPierwszy ... 3272808182838492 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów