Strona 15 z 16 PierwszyPierwszy ... 513141516 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 156

Wątek: Która lampa błyskowa

klawyjedrek
    Guest

Domyślnie

Mam możliwość kupienia 580ex. Sprzedawca powiedział, że w przyszłości może będzie trzeba wymienić błyśnik. Co to jest ten błyśnik i jakie koszty były by z tym związane?

Bywalec
    Miasto
    wawa

Domyślnie

nie wiem czy było ale na takie spore porównanie trafiłem (canon 580II / metz 58 AF1):
    http://www.shutterbug.com/equipmentr...eed/index.html
    C550D, T12-24, C50 1.4 USM, C18-200IS, METZ 58-AF1

Domyślnie

Ja poszukuję dodatkowej lampy do 580ex II, przeszukałam już tumaxa, metza i sunpacka. Canon odpadł, bo szukam czegoś do 400 zł, żeby posiadało wbudowaną fotocele. W przypadku canona musiałabym już zainwestować w 430 ex i fotocele osobno. Już nie mówiąc, że sporo budżet to wszystko przekracza. No i teraz sie zastanawiam, gdzie znaleźć mój wymarzony złoty srodek. Oczywiście nic nad czym się zastanawiam, nie odpowiada mi w 100%. Póki co myslę nad Tumaxem 386 AFZ i Sunpackiem PZ 40x, ale to początki drogi myślowej, więc niekoniecznie są dobre. Liczę na sugestię i pozdrawiam

Początki nałogu

Domyślnie

Nikon SB-24 lub SB-26 powinny spełnić twoje oczekiwania.

Domyślnie

Tylko, ze ETTL nie będzie działać, a zależy mi na tym, by mieć lampę zastępczą przy okazji.

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zemfira Zobacz posta
    Tylko, ze ETTL nie będzie działać, a zależy mi na tym, by mieć lampę zastępczą przy okazji.
    tak dobrze to tylko w Erze - jak się uda to można trafić mało używaną 420Ex i wyzwalać ją albo jako slave (i wtedy i chyba tylko wtedy ettl będzie działać) i dokupić stopkę z fotocelą (ale nic z fotocelą nie będzie chyba ettla obsługiwać) i działać w manualu
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Domyślnie

Tylko ponoc tumax i metz wsółpracują z canonem. To, że jak będą osobno i będzie manual to mnie nie przeraża. A 580 ex II przenosi info tylko miedzy drugą 580 ex. Chciałabym tylko, żeby na sankach grało. Chciałabym chciała,,, chciałabym,,,

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zemfira Zobacz posta
    Tylko ponoc tumax i metz wsółpracują z canonem. To, że jak będą osobno i będzie manual to mnie nie przeraża. A 580 ex II przenosi info tylko miedzy drugą 580 ex. Chciałabym tylko, żeby na sankach grało. Chciałabym chciała,,, chciałabym,,,
    ?? Zaraz - 580ka może pracować (sterować) ze wszystkimi lampami z serii Ex - i tu masz E-TTL II a z innymi niesystemowymi to przez fotocelę pójdzie wszystko co podepniesz - ale tu może być do **** bo albo z 580ką tylko w manualu (bo ettl będzie z manualnymi lampami się żreć -patrz przedbłysk pomiarowy).. więc albo kup 420/430ex i będziesz miała full automat albo kup cokolwiek manualnego z fotocelami albo gniazdem synchro i zabawa w manual)
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Początki nałogu

Domyślnie

Jak E-ttl to tylko metodą "master-slave" czyli przez wbudowaną podczerwień. Zadziała z metzami 48,58 canonami serii EX i tumaxem 386 AFZ. Niestety TTL nie będzie działał w opcji odpalanie przez dodatkową fotocelę 430EX. Jak finanse są ograniczone to zostaje tylko tumax.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Grisha Zobacz posta
    Jak E-ttl to tylko metodą "master-slave" czyli przez wbudowaną podczerwień. Zadziała z metzami 48,58 canonami serii EX i tumaxem 386 AFZ.
    i Sigmami:

500 Super DG
    530 Super DG
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Strona 15 z 16 PierwszyPierwszy ... 513141516 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów