Pokaż wyniki od 1 do 10 z 28

Wątek: www.fotoklik.pl - osobiście nie polecam

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar mate00sh
    Miasto
    Warszawa & Mysiadło

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez EZOGHUL Zobacz posta
    Czasy księgowania pieniędzy 2-3 dni już minęły. Pieniądze schodzące w południe w moim przypadku zawsze były tego samego dnia u sprzedającego /pomijam przelew inteligo - inteligo/.
    Zdziwiłbyś się, ale niektóre banki jeszcze stosują takie zagrywki (miałem takie akcje z przelewami wysłanymi do Pekao SA, że leżały dwa dni gdzieś w kosmosie, zanim zaksięgowali pieniądze u odbiorcy). Szanse, żeby pieniądze były na ten sam dzień w innym banku masz, gdy wyślesz przelew bardzo wcześnie rano. To są ograniczenia systemu rozliczeniowego Elixir - przelew wysłany pierwszą sesją, dotrze do odbiorcy trzecią sesją. Wysłany drugą sesją będzie następnego dnia pierwszą. Tego nie przeskoczysz.

A wracając do tematu - czekałeś na filtr tydzień, to nie jest chyba koniec świata, ja bym się tak nie wściekał. Jedyne o co mógłbym się wkurzyć to opłata za przesyłkę, jeżeli napisali na stronie sklepu, że będzie wysłana priorytetem (ale tego nigdzie nie znalazłem) a nie była. Jeżeli napisali, że wyślą pocztą za 12 zł, a Ty to zaakceptowałeś kupując to chyba nie powinieneś mieć pretensji
    Ostatnio edytowane przez mate00sh ; 30-01-2009 o 13:01
    "Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mate00sh Zobacz posta
    Zdziwiłbyś się, ale niektóre banki jeszcze stosują takie zagrywki (miałem takie akcje z przelewami wysłanymi do Pekao SA, że leżały dwa dni gdzieś w kosmosie, zanim zaksięgowali pieniądze u odbiorcy). Szanse, żeby pieniądze były na ten sam dzień w innym banku masz, gdy wyślesz przelew bardzo wcześnie rano. To są ograniczenia systemu rozliczeniowego Elixir - przelew wysłany pierwszą sesją, dotrze do odbiorcy trzecią sesją. Wysłany drugą sesją będzie następnego dnia pierwszą. Tego nie przeskoczysz.

A wracając do tematu - czekałeś na filtr tydzień, to nie jest chyba koniec świata, ja bym się tak nie wściekał. Jedyne o co mógłbym się wkurzyć to opłata za przesyłkę, jeżeli napisali na stronie sklepu, że będzie wysłana priorytetem (ale tego nigdzie nie znalazłem) a nie była. Jeżeli napisali, że wyślą pocztą za 12 zł, a Ty to zaakceptowałeś kupując to chyba nie powinieneś mieć pretensji

Nie spotkałem się z tym, potwierdzenia mam w ten sam dzień od sprzedających.
    Dużo kupuję przez internet i dla mnie jest to niedopuszczalne aby tyle czekać. To jest moje zdanie i go nie zmienię.
    Uważam że zarabiają na przesyłce i zwlekają z wysyłką.

Jak ktoś będzie chciał szybko otrzymać towar to się może zastanowi czytając moje wypociny.

Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    Przelew może być zaksięgowany następnego dnia lub nawet tego samego dnia ale np. wieczorem, po zakończeniu pracy przez sklep. Przy przelewach międzybankowych, jest to zupełnie zrozumiałe. Wówczas, sklep stwierdza zaksięgowanie Twojej wpłaty następnego dnia. Dlatego mówiłem o 22.01.
    ok ale nie wysłano towaru ani 22.01 ani 23.01 co mi się nie podoba.
    Ostatnio edytowane przez EZOGHUL ; 30-01-2009 o 13:32
    Canon

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

To jest moje zdanie i go nie zmienię.
    Acha. To ja już nie będę sobie strzępił palców, skoro i tak nie masz zamiaru przyjmować jakichkolwiek argumentów. Trudno, żebym Ci odmawiał prawa do własnego zdania.

Pozdrawiam!
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Pełne uzależnienie Awatar mate00sh
    Miasto
    Warszawa & Mysiadło

Domyślnie

Nie spotkałem się z tym, potwierdzenia mam w ten sam dzień od sprzedających.
    Dużo kupuję przez internet i dla mnie jest to niedopuszczalne aby tyle czekać. To jest moje zdanie i go nie zmienię.
    Kolego ja Tobie piszę o specyfice polskiego systemu bankowego. Nie o moich domysłach. Przy przelewach międzybankowych wykorzystywany jest system Elixir (możesz poczytać o nim na stronie Krajowej Izby Rozliczeniowej). Nie dotyczy on oczywiście przelewów wewnątrzbankowych i najprawdopodobniej o takich piszesz.

Uważam że zarabiają na przesyłce i zwlekają z wysyłką.
    Jak ktoś będzie chciał szybko otrzymać towar to się może zastanowi czytając moje wypociny.
    Jak ktoś będzie chciał szybko otrzymać towar to zamówi kurierem - priorytet też potrafi iść dwa tygodnie, regulamin PP mówi tylko o tym, że poczta dołoży wszelkich starań, aby przesyłka dotarła jak najszybciej.
    "Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston

Uprawnienia umieszczania postów