Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1016

Wątek: ksiazki o fotografii

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez coca Zobacz posta
    wiecej wyczytasz na temat fotografi portretowej z watku ktory jest na CB niz z tej ksiazki ;]
    W to chyba nikt nie wątpi..:grin:

i wlasnie przydalo by sie w tej ksiazce o kompozycji, kadrowaniu itp
    Myślę, że są tutaj o tym informacje w takiej dawce jak to potrzebne. Jesli przeczytałbym znowu te same prawidła o złotym podziale itp, to bym chyba kopyta wyciągnął..:grin: Tzn przewijają się pewnie nieraz tam o tym wzmianki, niemniej nie jest to tak uciążliwe jak te teorie w ksiązkach dla początkujacych.. A pozatym zauważ, że każde zagadnienie poparte jest zdjeciem, które całkiem nieźle obrazuje omawiany problem, tak więc jeśli potrafimy analizowac zdjęcia (a wszyscy potrafimy) i zdamy sie na siebie, to wyciągniemy calkiem sensowne wnioski.. bez komentarzy o kadrach, cięciach itp..
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Slider Zobacz posta
    W to chyba nikt nie wątpi..:grin:

A pozatym zauważ, że każde zagadnienie poparte jest zdjeciem, które całkiem nieźle obrazuje omawiany problem, tak więc jeśli potrafimy analizowac zdjęcia (a wszyscy potrafimy) i zdamy sie na siebie, to wyciągniemy calkiem sensowne wnioski.. bez komentarzy o kadrach, cięciach itp..

no wlasnie mi sie ten uklad nie zbyt podoba - maly temacik u gory strony, jedno foto i kilka(kilkanascie zdan omowienia) i nastepna strona i to samo ale to juz kwestia gustu co kto lubi mi ta ksiazka jakos nie wchodzila do glowy;/;/
    50D/400 D /T 17-50 2.8 / C 50 1.8 / C 85 1.8 / 580Ex II i reszta gratow

tito88
    Guest

Domyślnie

Przeszukałem wątek, ale nie natrafiłem się na tytuł: "Fotografuj ludzi jak profesjonalista" Roda Edwarda. Szukam książki poświęconej portretom i mam zamiar kupić tą książkę bo wydała mi się najbogatsza w różnego rodzaju wskazówki ze wszystkich książek dostępnych w empiku i paru innych sklepach.

Czy ktoś z was czytał, ma lub słyszał coś o tej książce? Czy warto? Dzięki z góry.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów