Pokaż wyniki od 1 do 10 z 421

Wątek: JAPANFOTO przestrzegam! Oszust!

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar bebesky
    Miasto
    kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez foto-net Zobacz posta
    Gratuluję, wsparłeś złodzieja i umożliwiłeś mu oszukanie innych, mimo, że w sieci wystarczyło wpisać w google japanfoto by poczytać opinie więc nie wiem czy masz powody by się cieszyć.
    Ciężkie słowa. I chyba kupujących powinieneś przeprosić.
    zarzucasz że ktoś świadomie wspierał złodzieja i umożliwiał oszukiwanie - w naszym prawie nazywa się to chyba współudział. Masz na to jakieś dowody? Jeżeli tak to powinieneś je zgłosić organom ścigania ponieważ ukrywanie istotnych informacji również jest przestępstwem.

Mam pytanie. Czym foto-net się różnił od sklepu japanfoto w czasie gdy japanfoto bardzo dobrze wywiązywł się ze zobowiązań?
    Czy tylko tym że ceny w foto-net były wyższe? Czy to jest powód do posądzania o oszustwo? czy media markt, markety, biedronki itp mające ceny poniżej cen innych sklepów to też złodzieje i oszuści czy legalnie działające sklepy?
    Kto zagwarantuje że jakiś inny sklep nawet ten który ma wysokie ceny nie zrobi promocji i nie zwinie się w ciągu kilku dni? Zarówno twój sklep jak i sklep japan foto sprzed świąt są dla mnie jednakowo wiarygodne - czyli jak większość sklepów internetowych - bardzo mało wiarygodne.

Generalnie to japan foto mi zwisa a oszukanych mi szkoda chociaż twierdzę że są sobie w dużej mierze sami winni. Dali się oszukać i z tego powodu niektórzy mogą ich nazywać głupcami ale nazywanie ich pomocnikami złodzieja jest zbyt daleko idące i moim zdaniem obrzydliwe.

Osobiście nie kupuję drogich rzeczy przez internet, a jeżeli już to tylko w opcji odbioru osobistego i płatności po sprawdzeniu towaru. Gdyby tak wszyscy robili z pewnością mniej byłoby oszustw tyle tylko że obroty wielu sklepów internetowych, w tym twoje, znacznie by spadły.
    o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bebesky Zobacz posta
    Ciężkie słowa. I chyba kupujących powinieneś przeprosić.
    zarzucasz że ktoś świadomie wspierał złodzieja i umożliwiał oszukiwanie - w naszym prawie nazywa się to chyba współudział. Masz na to jakieś dowody? Jeżeli tak to powinieneś je zgłosić organom ścigania ponieważ ukrywanie istotnych informacji również jest przestępstwem.
    Czytaj ze zrozumieniem. Jeżeli nie rozumiesz co czytasz nie pisz bzdur i nie fantazjuj.

Mam pytanie. Czym foto-net się różnił od sklepu japanfoto w czasie gdy japanfoto bardzo dobrze wywiązywł się ze zobowiązań?
    Istniał od 10 lat, miał przynajmniej 2 certyfikaty, ponad 100 tys zadowolonych klientów, dobrą opinię w sieci, zaufanie dystrybutorów, autoryzację punktów sprzedaży co najmniej 7 marek, był polecany w rankingach komputerowych, posiadał zgodna z normami UE politykę sprzedaży, wystarczy? czy pisać dalej. strach mnie ogarnia jak to czytam, czy na prawdę jedyną różnica dla Ciebie była cena?

Czy tylko tym że ceny w foto-net były wyższe? Czy to jest powód do posądzania o oszustwo? czy media markt, markety, biedronki itp mające ceny poniżej cen innych sklepów to też złodzieje i oszuści czy legalnie działające sklepy?
    Kto zagwarantuje że jakiś inny sklep nawet ten który ma wysokie ceny nie zrobi promocji i nie zwinie się w ciągu kilku dni? Zarówno twój sklep jak i sklep japan foto sprzed świąt są dla mnie jednakowo wiarygodne - czyli jak większość sklepów internetowych - bardzo mało wiarygodne.
    Straszne jest to co piszesz. Jednocześnie dokładnie tłumaczy dlaczego japanfoto miał tylu klientów. Gratuluję.

Generalnie to japan foto mi zwisa a oszukanych mi szkoda chociaż twierdzę że są sobie w dużej mierze sami winni. Dali się oszukać i z tego powodu niektórzy mogą ich nazywać głupcami ale nazywanie ich pomocnikami złodzieja jest zbyt daleko idące i moim zdaniem obrzydliwe.
    Po pierwsze nie pisz czegoś czego ja nie napisałem. Wcale Ci się nie dziwię, z takim podejściem do sprzedawcy to w sumie jedyne co możesz sobie pomyśleć. Wniosek? Japanfoto było super i było uczciwe a klienci nieświadomi. Do czasu jak gruchnęło. A to że coś tam pisali przy okazji, z czego można było wyciągnąc wnioski to jakies marginalne zjawisko. Nie zmienia to faktu, że gdyby ludzie posłuchali ostrzeżeń i nie kupowali nie zbudowali by zaufania do sklepu uniemożliwiając mu kradzież na taką skalę. Ale co się dziwić skoro jedynym wyznacznikiem "jakości sklepu" jest cena.

Osobiście nie kupuję drogich rzeczy przez internet, a jeżeli już to tylko w opcji odbioru osobistego i płatności po sprawdzeniu towaru.
    Można więc powiedzeć, że w kwesti zakupów przez internet jesteś "prawdziwym ekspertem". Gratuluję po raz kolejny. Właśnie takich jak ty staramy się chronić "przyklejając sobie te wszystkie znaczki na stronie".
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez ygd Zobacz posta

Obrażanie ludzi, którzy robili zakupy w japanfoto nie ma sensu, przecież to naturalne, że każdy chce kupić jak najtaniej, cena jest głównym kryterium przy wyborze sklepu.
    YGD ja nikogo nie obrażam, nie chciałem nawet tego zrobić. Chciałem tylko dobitnie podkreslić jak to działa, nazwać to po imieniu. Jeżeli ktoś czuje się obrażony to przepraszam.

Cytat Zamieszczone przez ygd Zobacz posta
    cena jest głównym kryterium przy wyborze sklepu.
    Wiesz i to jest smutne.
    Ostatnio edytowane przez foto-net ; 26-01-2009 o 12:41 Powód: Automerged Doublepost

Miasto
    kielce

Domyślnie

Czytaj ze zrozumieniem. Jeżeli nie rozumiesz co czytasz nie pisz bzdur i nie fantazjuj.
    ...

Po pierwsze nie pisz czegoś czego ja nie napisałem.
    to kto napisał słowa:

"Gratuluję, wsparłeś złodzieja i umożliwiłeś mu oszukanie innych, mimo, że w sieci wystarczyło wpisać w google japanfoto by poczytać opinie więc nie wiem czy masz powody by się cieszyć."

Podkreślam że napisałeś "wsparłeś złodzieja i umożliwiłeś mu oszukanie innych", czyli jak to należy rozumieć? Przecież napisałeś jasno.

A odnośnie wiarygodności to na stronie internetowej można sobie umieścić wszystko z setkami tysięcy komentarzy włącznie. Dlatego dla mnie wiarygodność wszystkich sklepów internetowych jest jednakowa - czyli żadna.
    Wolę zapłacić więcej o koszty podróży niż kupować coś czego nie mam w ręku.

Zablokowany

Domyślnie

to kto napisał słowa:
    Podkreślam że napisałeś "wsparłeś złodzieja i umożliwiłeś mu oszukanie innych", czyli jak to należy rozumieć? Przecież napisałeś jasno.

A odnośnie wiarygodności to na stronie internetowej można sobie umieścić wszystko z setkami tysięcy komentarzy włącznie. Dlatego dla mnie wiarygodność wszystkich sklepów internetowych jest jednakowa - czyli żadna.
    Wolę zapłacić więcej o koszty podróży niż kupować coś czego nie mam w ręku.
    A napisałem tam słowo "świadomie wsparłeś"? To taka subtelna różnica. Odnośnie tego co się umieszcza na stronie - bzdury piszesz. Wiarygodność certyfikatu można zweryfikować jak i sklep na wiele sposobów, potem wszystko zależy od zdrowej oceny i rozsądku. Twoje podejście do zakupów jest dobre w każdym razie bezpieczne, nie daje ci jednak podstaw do obiektywnej oceny wiarygodności sklepu.

Miasto
    kielce

Domyślnie

Twoje podejście do zakupów jest dobre w każdym razie bezpieczne, nie daje ci jednak podstaw do obiektywnej oceny wiarygodności sklepu.
    Daje - dla mnie wszystkie sklepy internetowe nie są wiarygodne. Jedyne wiarygodne dla mnie zakupy to takie, gdzie sprzedawca przysyła mi towar z fakturą na której jest napisane "płatne przelewem - i określenie terminu"

Twój sklep nie daje takiej możliwości. Dlaczego?

Uprawnienia umieszczania postów