Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 33

Wątek: Szybki, mały kompaktowy aparat fotograficzny...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Mam G9,obmacywałem G10.Jesli ktoś fotografuje lustrzanką i chciałby zachować podobny wpływ na jakość zdjęć.robić w rawach,móc użyć porządnego flesza,Używać polara,
    wymieniać obiektywy. a jednocześnie robić to kompaktem to duzo możliwości nie ma.[jest jeszcze Ricoh 100, Sigma DP i są to aparaty które umieściłbym na innej półce ]Wyświetlacz LCD lepszy jak w wielu lustrzankach,pancerny metalowy korpus itp.Recenzje ? Nie wiem, nie czytałem.Pozdrawiam :smile:

Coś już napisał

Domyślnie

nie ten lx 3 za drogi zdecydowanie, nawet u Alberta...mam mozliwosc kupienia uzywanego g9 za 370chf...na 7mies gwarancji,,,ale to tez wychodzi zaa drogo...:/
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    kurcze moze powinienem dolozyc troche i kupic tego g9? za 350 chf? spuscil jeszcze troche...co wy na to?
    Ostatnio edytowane przez skysky ; 24-01-2009 o 11:35 Powód: Automerged Doublepost

Domyślnie

Seria G to już nie jest taki kompakt...

Ja polecam już wcześniej wymieniony model ixus 80is, często go od siostry pożyczam, bo naprawdę robi dobre zdjęcia i jest dosyć mały. Zresztą wszystko znajdziesz na www.dpreview.com , ostatnio robili porównanie małpek w zakesie cen, jakości, ultra compact >> http://www.dpreview.com/reviews/

Początki nałogu Awatar hofi66
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Można używane wcześniejsze modele s serii G, bardzo dobre aparaty. Używałem 3 lata G2, światło 2-2.5.
    Trzeba mieć odwagę, by milczeć ...

Początki nałogu Awatar Scream
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

Podłączę się do pytania bo aktualnie szukam czegoś "do kieszeni". Także kompaktowy aparat jest tu mile widziany. Czy ktoś używał może Olympusa mju 1040 i może się wypowiedzieć na jego temat?

http://www.ceneo.pl/1767905

Jest w ogóle szansa dostać coś w miarę szerokokątnego w cenie do 700 zł ?
    Ostatnio edytowane przez Scream ; 25-01-2009 o 09:49
    pucha i grucha

Bywalec
    Miasto
    Opolskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez skysky Zobacz posta
    W sumie po dluzszych poszukiwaniach typuje te aparaty:
    Fujifilm FinePix F50fd
    Canon Digital IXUS 80 IS
    anasonic Lumix DMC-FS3
    Canon PowerShot A1000 IS
    Tylko teraz ktory...
    Mój zdecydowany typ to Fujifilm FinePix F50fd. Przy F60fd masz dodatkowo jako taki priorytet przysłony i czasu.
    Miałem IXUS-a teraz F31fd. Chwalę lepiej jak IXUS-a. Pancerny, bateria niesamowita, lampa dobra, a przede wszystkim zdjęcia dużo lepsze wychodzą jak z Ixusa. Szumów się nie boi . Trochę tylko za ciężki. Będę zmieniał go ale tylko z racji że potrzebny mi jest szerszy kąt obiektywu ale też na Fujifilm FinePix (F100fd).

Coś już napisał

Domyślnie

Dzieki mistasz chyba sie wlasnie zedecyduje na Fuji...tylko ktory... roznica w cenie to 290 zl... pomiedzy f50fd a f100fd...za te 300zl dostaje 28-140mm...ale czy te 3 stowy sa warte tego? 35-105mm chyba nie jest tak zle...

Bywalec
    Miasto
    Opolskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez skysky Zobacz posta
    Dzieki mistasz chyba sie wlasnie zedecyduje na Fuji...tylko ktory... roznica w cenie to 290 zl... pomiedzy f50fd a f100fd...za te 300zl dostaje 28-140mm...ale czy te 3 stowy sa warte tego? 35-105mm chyba nie jest tak zle...
    To juz sam zdecyduj czy potrzebny Ci szerszy kąt.
    Ja potrzebuję i zmieniam, licząc sie z tym ze bedę miał dużo gorszą baterię kosztem szerszego kąta.

Domyślnie

Fuji raczej do poręcznych nie należą, a czegoś takiego chyba na początku szukałeś...Panasonika TZ4 na allegro można za nieco ponad 600zł wyhaczyć, uważam, że ma bardzo dobry stosunek jakości do ceny, ponadto jest bardzo mały jak na parametry, które oferuje (10x zoom optyczny 28-280mm), akumulatorek wytrzymuje całkiem sporo. Zdecydowanie mogę polecić jako aparat, który można nosić w kieszeni.

Coś już napisał

Domyślnie

Ciekawy ten tz4 , ale chyba manuala nie ma co? Inteligentny automat hm... zoom optyczny 10x i 28-280 to b.duza zaleta... i kolejny problem z wyborem, eh chyba sie nigdy nie zdecyduje :/

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów