Strona 19 z 20 PierwszyPierwszy ... 917181920 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 181 do 190 z 199

Wątek: Tamron 17-50

Pełne uzależnienie Awatar Loome
    Miasto
    Poznan

Domyślnie

złego słowa uzylem - nie gorsza optyka, bo ten tamron potrafi być ostry jak sie trafi (!), ale gorsza plastyka. nie widzialem portretu, ktory by mnie poruszyl z tego tamrona. za to lubie portreciki z 28-75
    w 17-55 IS lubie miękkie przechodzenie ostrosci i nieostrosci, barw, bokeh, ogolnie plastyka mi się podoba. jest na tyle miękki zeby przyjemnie się ogladalo i na tyle ostry zeby byc zadowolonym
    Ostatnio edytowane przez Loome ; 19-01-2009 o 00:55

głupol
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez głupol
    Noszę się z zamiarem zakupu Tamrona 17-50 f2.8 do Canona (400d). Przeglądając oferty sklepów jeden ze sprzedawców powiedział mi, że od 1,5 roku te obiektywy produkowane są w Japonii i od tego czasu nie mieli przypadku FF/BF, a "zła" sława tych szkieł pochodzi od wcześniejszych egzemplarzy, produkowanych w Chinach.
    Postanowiłem jednak obejrzeć ten obiektyw zanim wybiorę się do Cichego - w końcu 150zł piechotą nie chodzi. Okazało się, że bez problemu ostrzy w punkt, nie ma żadnych problemów z BF/FF. Przy 2.8 ostrość jest dobra - zupełnie nie mam się do czego przeczepić.
    Oby suche testy jakie zrobiłem do tej pory potwierdziły się w praktyce, bo przecież to jest najważniejsze

Tak więc mimo mojego niedowierzania w opowieść sprzedawcy - że szkła produkowane w Japonii są dużo równiejsze niż chińskie muszę zwrócić Mu honor - faktycznie tak jak mówił pierwsza sztuka była ok. Raz zapiąłem i już jej nie zdjąłem. Do tego cena 1200zł - jestem bardzo zadowolony

Pełne uzależnienie Awatar Loome
    Miasto
    Poznan

Domyślnie

a jak AF i na jakiej puszce ?

Początki nałogu Awatar ExploRa
    Miasto
    Koszalin/Brd

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Loome Zobacz posta
    złego słowa uzylem - nie gorsza optyka, bo ten tamron potrafi być ostry jak sie trafi (!), ale gorsza plastyka. nie widzialem portretu, ktory by mnie poruszyl z tego tamrona. za to lubie portreciki z 28-75
    w 17-55 IS lubie miękkie przechodzenie ostrosci i nieostrosci, barw, bokeh, ogolnie plastyka mi się podoba. jest na tyle miękki zeby przyjemnie się ogladalo i na tyle ostry zeby byc zadowolonym
    Kazdy ma inne gusta Z mojego uzytkowania 17-50 stwierdzam, ze do ogolnych kadrow z imprez itp. krajobrazow to spoko. Jednak do portretu zakladam stalki. I czasem uzywam 28-75 ze wzgledu na te 75mm(x crop) przy 2.8 i portret wtedy tak. Jakos 17-50 do portretow to nie za bardzo wg mnie

głupol
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Loome Zobacz posta
    a jak AF i na jakiej puszce ?
    400d.

AF działa ok - cichy nie jest, ale mi nie przeszkadza, po kościołach nie strzelam. Najważniejsze - ostrzy dobrze i całkiem szybko, po czym delikatnie jeszcze doostrza. Głośność AF nie jest dzięki temu (że szybko łapie punkt) zbyt upierdliwa.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Mam przed soba () Hoye HMC 67mm UV. Zastanawiam sie nad kupnem i chcialbym sie dowiedziec finalnie jednego: Czy bedzie widoczna jakakolwiek winietka na szerokim koncu (17mm) gdy wkrece UV? Czy nic nie bedzie widac ?

Miasto
    Koszalin/Brd

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez siudym Zobacz posta
    Mam przed soba () Hoye HMC 67mm UV. Zastanawiam sie nad kupnem i chcialbym sie dowiedziec finalnie jednego: Czy bedzie widoczna jakakolwiek winietka na szerokim koncu (17mm) gdy wkrece UV? Czy nic nie bedzie widac ?
    kup wersje SLIM - nie powinno byc winiety

Początki nałogu

Domyślnie

Po co slim skoro na zwykłej też nie ma winety?

Miasto
    Koszalin/Brd

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Grisha Zobacz posta
    Po co slim skoro na zwykłej też nie ma winety?
    bo mniej miejsca w torbie zajmuje z deklem

Początki nałogu

Domyślnie

No chyba, że tak

Strona 19 z 20 PierwszyPierwszy ... 917181920 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów