Pokaż wyniki od 1 do 10 z 226

Wątek: Canon 5D (uzywany) czy 50D (nowy)

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar ExploRa
    Miasto
    Koszalin/Brd

Domyślnie

Jestes pewny, ze 30D juz Ci nie wystarcza ? Pytanie, co hobbistycznie fotografujesz i co ma Ci dac nowy sprzet? To co masz ze sloikow, akurat do 50D wystarczy. Do 5D musialbys dozbierac na porządny szeroki kat. Inaczej bez podstawowego zakresu np. 17-40 kiepsko to widze. Moze lepiej kupic inny obiektyw, ktory pozwoli Ci zaczac robic inne ujecia?

Początki nałogu Awatar quail
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ExploRa Zobacz posta
    Do 5D musialbys dozbierac na porządny szeroki kat. Inaczej bez podstawowego zakresu np. 17-40 kiepsko to widze.
    Jeśli miałbym zostać tylko z 70-200, to wolałbym dalej robić zdjęcia 30D i mieć 17 * 1.6.
    Pytanie, czy potrzebowałby aż tak szeroko jak 17-40 na pełnej klatce? Może lepiej 24-70? Wiem, droższy, ale wydaje mi się bardziej uniwersalny na 5D.

Uzależniony Awatar Sławek
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez quail Zobacz posta
    Jeśli miałbym zostać tylko z 70-200, to wolałbym dalej robić zdjęcia 30D i mieć 17 * 1.6.
    Pytanie, czy potrzebowałby aż tak szeroko jak 17-40 na pełnej klatce? Może lepiej 24-70? Wiem, droższy, ale wydaje mi się bardziej uniwersalny na 5D.
    I przede wszystkim jaśniejszy!
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Ja zmieniam body jak tylko wychodzi następne ze względu na przebiegi migawki !
    Cioram te moje puszki strasznie i nie chce mi się wymieniać migawki i dlatego pomyśl czy nie kupisz przypadkiem takiej przechodzonej piątki ?
    A nawiasem mówiąc jak nieraz przeglądam stare zdjęcia to nie widzę specjalnie różnic w jakości zdjęć w modelach od 20d w górę. Więc pewnie i w pięćdziesiątce rewolucji nie będzie. Tak że raczej jak masz parcie na zakupy to kup sobie jakieś szkło.
    Ostatnio edytowane przez Sławek ; 18-01-2009 o 20:37 Powód: Automerged Doublepost

Uprawnienia umieszczania postów