Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1343

Wątek: Sigma 50mm f/1.4 EX DG HSM

Mieszany widok

Bywalec Awatar justanimage
    Miasto
    Radom City

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotobronx Zobacz posta
    Slider nie ma sie co spinac,Kolekcjoner ma racje.
    Canon nie ma ,zadnego obowiazku wspolpracy z Sigma czy Tamronem ,jesli komus z nas ta sytuacja sie nie podoba moze zawsze zmienic system.
    No chyba jednak ma obowiązek (lub powinien miec). Nieudostepnianie dokumentacji lub utrudnianie dostepu do niej konkurencji to praktyki monopolistyczne i nieuczciwa konkurencja.

PS Jesli Canon nie ma obowiazku wspolpracy, to moze uwazasz tez ze TP SA nie ma obowiazku wspolpracy z innymi operatorami telekomunikacyjnymi i może solić dowolne ceny za internet?
    600D + Tokina 19-35 + T28-75 + C50 1.4 + C70-210

Uzależniony Awatar blum
    Miasto
    świętokrzyskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez justanimage Zobacz posta
    PS Jesli Canon nie ma obowiazku wspolpracy, to moze uwazasz tez ze TP SA nie ma obowiazku wspolpracy z innymi operatorami telekomunikacyjnymi i może solić dowolne ceny za internet?
    TP SA byla jedna... tutaj mamy wybor miedzy Canonem, Nikonem, Sony, Pentaxem, Olympusem... co to za monopol?

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Domyślnie

Patent AF Canona polega, jak wszyscy wiemy, na tym że obiektyw dostaje polecenie z body i ma je wykonać. Nie ma mechanizmu sprawdzania co zrobił obiektyw z tym poleceniem. Dzięki temu tele Canona pracują tak szybko.
    Jeżeli obiektyw Sigmy za 1500 PLN nie umie wykonać tego polecenia to jest do ... hm nieużytku. Czemu Canon ma uczyć Sigmę jak zrobić AF w obiektywie? Lepiej by się zajął opracowaniem C50/1,4 II. Cena moze zostać jak była :smile:
    Szlag mnie trafia jak słyszę użalanie się nad ciężkim losem Sigmy spowodowanym bestialstwem Canona. Kupiłem swoje Sigmy (4szt.) na podstawie super opinii, powygrywanych testów i co tam jeszcze. Pałowałem się z nimi 3 lata aż się pozbyłem szajsu (dwa mi jeszcze zostały - wykorzystuję je do wywoływania ERR99 na cyfrze), kupiłem Canony - oczko lepsze niż te najprostsze - i odzyskałem wiarę w sens fotografowania.
    Ostatnio edytowane przez marfot ; 18-01-2009 o 13:16
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez justanimage Zobacz posta
    No chyba jednak ma obowiązek (lub powinien miec). Nieudostepnianie dokumentacji lub utrudnianie dostepu do niej konkurencji to praktyki monopolistyczne i nieuczciwa konkurencja.

To zupelnie inna sytuacja ,zreszta kolega u gory juz ci co nieco o tym napisal
    Jestem zdecydowanym przeciwnikiem jechania na czyjejs dupie do raju,jesli sigma chce dokumentacje to niech Canonowi zaplaci,nie chce placic albo placi za malo ,to niech sami cos wymysla....Nie potrafia ???? TRUDNO TO ICH WINA.

Cytat Zamieszczone przez Slider Zobacz posta
    Nie wiem jak Ty, ale ja kokosów nie zbijam i jakos nie widzi mi sie teraz zmieniać systemu, choć po ostatnich wpadkach Canona i premierach Nikona moznaby sie mocno zastanowić.. Jak narazie mogę mieć nadzieję, że Jednak Canon cos z tym zrobi i utwierdzi mnie w słusznosci zainwestowanych pieniędzy..:-)
    Tez mi sie nie widzi

Cytat Zamieszczone przez Slider Zobacz posta
    I co sie burzysz? Sam mówiłeś, że nikt z nikim nie ma obowiązku współpracować.. To jest coś na zasadzie "A kup Pan naszą 50-tkę i się ciesz choćby z dobrego światła". Mafrot dobrze mówi, że przydaloby się unowocześnić tą 50 f/1.4, ale z tego co chodzą słuchy to teraz ma być "odświeżana" seria "L"..
    Ale to nie znaczy ,ze jest to wina Canona...zrozum Canon to firma ,ktorej misja jest trzepanie kasy a nie uszczesliwianie swoich uzytkownikow...zreszta jak kazda inna firma
    Ostatnio edytowane przez fotobronx ; 18-01-2009 o 13:40

Uprawnienia umieszczania postów