Pokaż wyniki od 1 do 10 z 4099

Wątek: Canon EOS 5D Mark II

Mieszany widok

Uzależniony Awatar arrow

Domyślnie

Jakość fotek powala a dodatkowo ten klimat, przyjemnie się ogląda, jednak canon to canon :P

Początki nałogu
    Miasto
    gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arrow Zobacz posta
    Jakość fotek powala a dodatkowo ten klimat, przyjemnie się ogląda, jednak canon to canon :P
    Zdjęcia fajne, ale na takich miniaturkach nie widać jakim modelem były robione Czy to 350D, czy jakiś nikoś, taki efekt pewnie jest osiągalny na każdej z lustrzanek W ogóle nie kumam co mają dać te zmniejszone zdjęcia, oprócz chwalenia się nowym sprzętem i swoimi umiejętnościami Ani nie widać na tym pracy AF, bo to można tylko organoleptycznie sprawdzić, ani nie widać poziomu szumów, ani nawet kolorów, bo to przecież zależy głównie od ustawień wywoływarki. Jedyne co widać, to że tym sprzętem można robić ładne zdjęcia, ale to już można od czasów 300D

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pjakusz Zobacz posta
    Zdjęcia fajne, ale na takich miniaturkach nie widać jakim modelem były robione Czy to 350D, czy jakiś nikoś, taki efekt pewnie jest osiągalny na każdej z lustrzanek W ogóle nie kumam co mają dać te zmniejszone zdjęcia, oprócz chwalenia się nowym sprzętem i swoimi umiejętnościami Ani nie widać na tym pracy AF, bo to można tylko organoleptycznie sprawdzić, ani nie widać poziomu szumów, ani nawet kolorów, bo to przecież zależy głównie od ustawień wywoływarki. Jedyne co widać, to że tym sprzętem można robić ładne zdjęcia, ale to już można od czasów 300D

dzisiaj powinna mi ruszyć nowa domena więc wrzucę oryginały z Exif, ale jak już zabrałem głos to coś powiem:

Skoro ktoś z użytkowników tego forum pisze że zrobił zdjęcie C 5D Mark II to raczej ja wierzę. Jeżeli by tak nie było to po co wstawiać zdjęcia. Szlag mnie trafia jak niektórzy członkowie piszą jaki to ten nowy 5D jest do d..., bylejaki i ogólnie nie wart złamanego grosza nie trzymając nawet puszki w rekach. Co ja mówie niektórzy nawet go nie widzieli na oczy.
    Cichy chyba pokazał jako pierwszy zdjęcia i od razy zaczęły się krytyki: Kolor, zafarb, kontrast i ogólnie wszystko BEE.
    Od kilku wpisów wstecz zaczął podobać mi się ten wątek bo Ludzie zaczęli pokazywać swoje zdjęcia i przestali tylko teoretyzować. Ale nie, jak to w PL od razu ktoś się znajdzie żeby powiedzieć że możę to zrobiłeś nikonem albo może kompaktem ( bez urazy pjakusz bo napewno napisałeś to w formie żartu). Pozdrawiam i życzę udanych zdjęć.
    Canon EOS 5D MarkII+EF 16-35 f/2.8 L USM+EF 24-70 f/2.8 L USM +EF 50mm+EF 70-200 f/4 L + Speedlite 580EX II
    http://www.wiesiekzieba.com

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wiesiek_KR Zobacz posta
    Szlag mnie trafia jak niektórzy członkowie piszą jaki to ten nowy 5D jest do d..., bylejaki i ogólnie nie wart złamanego grosza
    Wymieniono na forum wiele wad modelu 5D mk II. Wiele osób stwierdziło, że nie kupi tego aparatu, bo jest za słaby. Wiele osób jest rozczarowanych tym aparatem. Wszystko prawda. Nikt jednak nie napisał, jak tutaj bezpodstawnie sugerujesz, że 5D mk II jest do d... i ogólnie nie wart złamanego grosza.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Całe zdanie brzmiało:
    Szlag mnie trafia jak niektórzy członkowie piszą jaki to ten nowy 5D jest do d..., bylejaki i ogólnie nie wart złamanego grosza nie trzymając nawet puszki w rekach. Co ja mówie niektórzy nawet go nie widzieli na oczy.

Fakt , możliwe że dosłownie nikt nie powiedział że 5DII jest do du..., ale mi chodziło o wypowiedzi ludzi na temat sprzętu którego nie widzieli. Poważam użytkowników którzy mieli sprzęt w ręce, testują go na różne znane im sposoby, jedni robią to lepiej inni troszkę gorzej ale starają się swoimi spostrzeżeniami podzielić z innymi, takimi ludziskami jak użytkownicy właśnie Tego Forum.

Pozdrawiam
    Canon EOS 5D MarkII+EF 16-35 f/2.8 L USM+EF 24-70 f/2.8 L USM +EF 50mm+EF 70-200 f/4 L + Speedlite 580EX II
    http://www.wiesiekzieba.com

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wiesiek_KR Zobacz posta
    ale mi chodziło o wypowiedzi ludzi na temat sprzętu którego nie widzieli
    Jeśli ktoś się pomylił w swojej ocenie to go możesz jak najbardziej sprostować lub wyrazić swoją opinię. Nie wkładaj jednak ludziom w usta słów, których nigdy nie wypowiedzieli, bo jest to niegrzeczne.

Początki nałogu
    Miasto
    Otwock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez konrad Zobacz posta
    Jeśli ktoś się pomylił w swojej ocenie to go możesz jak najbardziej sprostować lub wyrazić swoją opinię. Nie wkładaj jednak ludziom w usta słów, których nigdy nie wypowiedzieli, bo jest to niegrzeczne.
    Wydaje mi się, że zbyt dosłownie odbierasz tamtego posta. W teorii literatury czy w retoryce znane jest takie określenie jak hiperbola. Są to różnego rodzaju zabiegi jakich można użyć, aby zwrócić uwagę czytelnika/rozmówcy na sprawy obok których mógłby przejść obojętnie jeśli by takich zabiegów nie użył. Dla mnie tamten post, jest jak najbardziej zrozumiały i nie próbuję tego brać dosłownie. Język nie jest narzędziem super precyzyjnym, a na tym forum, gdzie ludzie zajmują się fotografią powinno być to tym bardziej zrozumiałe, że czasami używa się różnych zabiegów, aby w pewien zniekształcony sposób coś wyeksponować, lub schować...

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów