Mysle, ze to dobry temat na moja zagadke.
http://www.bananwrc.neostrada.pl/bateria.JPG
Pytanie brzmi: Ktora bateria jest oryginalna?
a) Lewa.
b) Prawa.
c) Obydwie.
d) Zadna.
Mysle, ze to dobry temat na moja zagadke.
http://www.bananwrc.neostrada.pl/bateria.JPG
Pytanie brzmi: Ktora bateria jest oryginalna?
a) Lewa.
b) Prawa.
c) Obydwie.
d) Zadna.
Canon Eos 7D || Canon 70-200 F/2.8 IS L || Canon 24-70 F/2.8 USM L || Canon Speedlite 580EX || Canon Extender EF 2x || Sandisk CF Extreme 4GB x2 || Filtr polaryzacyjny Hoya HMC Super 77mm || Filtr Canon Protect 77mm UV x2 || Aku LP-E6 x2 || Lowepro Mini Trekker AW
Obstawiam odpowiedź b, co nie wyklucza odpowiedzi a i c![]()
Bateria PREMIUM GOLD przyszła. Działa, ładowarka ją ładuje. Akumulator trzyma prawidłowo, aparat nie fiksuje, pokazuje dobrze stan naładowania. Tylko się cieszyć i zobaczyć jak długo wytrzymiecena zakupu: 27+6 za wysyłkę.
C20d; S17-70.DG, ,c55-250.IS, s120-400.DG.HSM.OS; C430ex; m42; Cokin P,A.
Co lepiej kupić PremiumGold-y od Elteca, czy Phottix Titan-y? Nie chcę przepłacać i nie ukrywam, że więcej niż 100 zł na 2 szt. do gripa nie wydam.
Premium Goldy.
A ja dzis zaryzykowalem i kupilem MaxPower znany rowniez jako MaxCell. Po przeczytaniu tego tematu pierwsze co zrobilem to wrzucilem na chwile do aparatu - odpalil. I odrazu spiesznie do ladowarki bo na forum duzo osob pisalo ze nie chca sie ladowac w oryginalnej canona. I tu zdziwienie - pozytywne - laduje siei mam nadzieje ze bedzie ladowac sie dobrze przez najblizszy okres czasu
Moj oryginal na maxa naladowany, w sprzyjajacych warunkach wytrzymuje ok 100 zdjec bez lampy lub ok 70 z wbudowana lampa, a w niesprzyjajacych warunkach (-xx do 5 stopni na dworzu) ok 30 zdjec :\ Mam nadzieje ze zamiennik bedzie robil chociaz 2 razy tyle, bo jak czytam ze komus tam gdzies cos w gripie trzyma razem 1300-1600 zdjec to nie wiem czy strzelic sobie w glowe z obiektywu migawka czy popasc w panike :\ Jak przetestuje to zdam relacje
![]()
A ile lat ma ten oryginalny BP-511A? Te ilości zdjęć o których piszesz mogą wskazywać na jego: a) awarię, b) zużycie.
Kilkaset zdjęć to zupełne minimum przy sprawnym akumulatorze. Ja na 20/40D jak nie bawię się w oglądanie (czasu nie ma) to spokojnie ok. 1 tys. robię - wszystko jedno czy na Canonie, GP czy Premium Goldzie.
On poprostu zajechany juz jestIle lat ? hmmm, tyle ile moze miec 300D
To jest zwykly 511, bez A
Te wyniki sa tez bez podgladu w miedzyczasie, ani nawet po zrobionym zdjeciu, poprostu wyswietlacz na maxa wylaczony zeby zaoszczedzic na energii
Nie lubi takze zdjec seryjnych. Kiedys po 10 zdjeciu postanowilem zrobic serie i wskaznik bateri juz migal, pozniej bez serii na pojedynczych bylo ok