Pokaż wyniki od 1 do 10 z 4099

Wątek: Canon EOS 5D Mark II

Mieszany widok

Coś już napisał
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez furzyk Zobacz posta
    uwazam tak poniewaz roznica pomiedzy 12 mpix w d700 a 21 w 5dmk2 jest rzecza dosc nieistotna i osobiscie uwazam ze ten ficzer mozna pominac. Wszak te puszki sa porownywane i raczej pod katem jakosci obrazu wygrywa d700 z tego co obserwuje - a ze cena jest podobna to mozna to uznac za te sama polke sprzetowa.
    To nie jest ta sama połka sprzetowa
    d700 jest szczelny i ma super pewny Auto Focus dla mnie zjada stare 5d i nowe.

Cena podobna ? WTF? 5d mk2 8500 Nikon d700 6500 2tysiaki na dobre szkło zostają.

Nikon poleciał niezle z nowym sprzetem jak canon nie wymyśli alternatywnego FullFrama z dobrym focusem to nikon wygrywa w kazdym segmencie
    Pkt 8 regulaminu forum

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ghent Zobacz posta
    Nikon poleciał niezle z nowym sprzetem jak canon nie wymyśli alternatywnego FullFrama z dobrym focusem to nikon wygrywa w kazdym segmencie
    i tym z optymistycznym akcentem, dalej czekamy na Eos'a 3D
    Eos 500N/24f2.8/50f1.8/85f1.8

Dopiero zaczyna Awatar Fatman73

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gringo997 Zobacz posta
    to chyba zapomnial dodać że podobnie ostrzy ale tylko w bardzo dobrych warunkach, bo jednak jaki dobry by ten AF w piątce nie był to d3x czy 1d III nie pobije
    zgadza się -z tym, że czasem nawet w dosyć kiepskich warunkach róznice w szybkości działania AF są na tyle niewielkie, że spokojnie można je pominąć.....

............ na centralnym punkcie AF z 5D Mk II radzi sobie bardzo sprawnie i nie widac za bardzo różnicy w stosunku do D3, różnica w szumach niewielka, a na wydruku 20x30cm nie do zobaczenia -cena też nie jest jakaś straszliwie kosmiczna jak za taką jakość obrazowania............... na prawdę nie ma co narzekac moim zdaniem...

wywołałem z RAW zdjęcia testowo/porównawcze, które robiłem razem z kumplem za pomocą D3 i 5D Mk II -sporo osób prosiło o udostepnienie ich w JPGu, bo będzie im łatwiej ściągnąc i porównać (ACR 5.2) -link i opis "co i jak" na moim blogu http://fatman73.fotolog.pl/ -zapraszam ;-)
    Ostatnio edytowane przez Fatman73 ; 07-01-2009 o 22:31

Początki nałogu
    Miasto
    Otwock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ghent Zobacz posta
    To nie jest ta sama połka sprzetowa
    d700 jest szczelny i ma super pewny Auto Focus dla mnie zjada stare 5d i nowe.
    Cytat z http://www.fotopolis.pl/index.php?n=8294&p=5

"...Po założeniu jasnego obiektywu 50 mm f/1.4 problem znika i 5D Mk II ostrzy nie gorzej od Nikona D3X, którego akurat miałem okazję testować w tym samym czasie..."

No to jak z tym super AF'em jest, bo ja już sam nie wiem ;-)

Uzależniony Awatar iREM
    Miasto
    Gdansk, Poland, Europe, Earth

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kmleon Zobacz posta
    Cytat z http://www.fotopolis.pl/index.php?n=8294&p=5
    "...Po założeniu jasnego obiektywu 50 mm f/1.4 problem znika i 5D Mk II ostrzy nie gorzej od Nikona D3X, którego akurat miałem okazję testować w tym samym czasie..."
    No to jak z tym super AF'em jest, bo ja już sam nie wiem ;-)
    Powiem tak, nie widziałem jeszcze 5mII, ale długo bawiłem się wczoraj 5D z różnymi dobrymi szkłami, pobawiłem się też d700 z 50ką oraz 85ką. Różnica jest masakryczna. Tak jak napisałem wcześniej - nie ma mowy o winietowaniu, a błędach autofokusa, detekcja twarzy działa bajecznie, a matówka z ich systemem pól - robi naprawdę wrażenie. Nie ma co dyskutować, canon się mocno cofnął, a nikon poooooszedł... Wiem, że jeszcze w tym roku szykuje się nowa pucha nikona, oj będzie się działo. A u nas co? Nowe piątki - powiedzmy wreszcie to otwarcie - to porażka, i nie dość że porażka to jeszcze ich nie można dostać. No i argument ostatni - po raz pierwszy (tak mi się wydaje, że po raz pierwszy) Nikon jest tańszy od Canona. Z jednej strony się cieszę, bo nie mam problemu skąd wziąć kasę na nową puszkę, cieszę się bo mam bardzo dobry sprzęt i canon nie ma dla mnie lepszej oferty - więc mam najlepszy ;-) - Ds-a oczywiścia pomijam z wiadomych względów. Na nikona nie przejdę, a więc pozostaje czekać kolejne dwa-trzy lata i cieszyć się pięknymi zdjęciami z obecnego sprzętu :-)
    Wszystko można zrobić lepiej.
    www.irem.pl | 500px | foty.irem.pl

www.fotoadam.eu
    FF | 40D | s 50 1.4 | ef 24-105L 4IS | 2x430ex | 550R |

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów