A co tu jest do udowadniania
Jeżeli ktoś kto wziął piątke, twierdzi że nie widzi różnicy, to bez dwóch zdań popełnił jedną z większych gaf w swoim życiu...a owe życie popełniło średnio wyostrzony zmysł wzorku u tej osoby
Naps - mam wrażenie że twój kontakt z 5D został ograniczony do opowieści kolegi lub co najwyżej do kontaktu wzrokowego z takowym sprzętem.
W związku z tym najwyraźniej nie masz pojęcia o jakości obrazka, głębi która ze względu na większą matryce niż te stosowane w cropie da mniejszą głębię ostrości przy zachowaniu ekwiwalentnych wartości przysłony (oczywiście
dla jednych może to być wadą a dla innych niedoścignioną zaletą) jak naprzykład dlamnie, no i jest jeszcze plastyka którą daje nam FF...pomijam oczywiście zalety samego wizjera...
To są główne czynniki które biorą wyższość na "Cropami"
Oczywistą bolączką piątki jest jej AF.
Jednak jeżeli chodzi o naprzykład moje potrzeby to jego szybkość oraz dokładność ma drugorzędne znaczenie.
Napewno się zgodzę że do sportu czy ptaszków pod pewnym względami będzie lepszy któryś z dwucyfrowych braciszków - bo w nich i lepszy AF no i Crop działają na plus...
Jednak abstrachując od tego co wymłociłem powyżej - jeżeli miałbym ponownie wybierać miedzy xxD a xD, wybrałbym bez zastanowienia ponownie FF który kusi czymś jeszcze...brakiem konieczności przeliczania ogniskowej, czego nie lubię.
OT i niema tu czego udowadniać...jak nie widzi się różnicy to niema czym sobie głowy zawracać
Taki se OT właśnie![]()
Ostatnio edytowane przez sadaman ; 12-12-2008 o 23:01
Pucha i słoki
naps, nie bądz niewiernym Tomaszem, uwierz. Sadaman dołożył jeszcze jeden argument - wizjer. Zajrzyj tam i powiedz,że chcesz wrócić na cropa to Ci nie uwierzę. Masz komfortową sytuację bo masz fundusze, ale decyzję podejmiesz sam