Kubak82 - to jest SUPER statyw-wreszcie sprzęt będzie miał oparcie, a jak jeszcze jakaś firma robi statywy - to niech się uczy od Benro!!! -to może przestanie robić wieszaki na płaszcze8)
Solidny, stabilny. Waga - w granicach rozsądku dla tej klasy stabilności.
On po prosu stoi sztywno i niewiele zjawisk jest go wstanie poruszyć. Problem pojawi się dopiero przy solidnym huraganie, z halnym czy fenem powinien dać rady.
Genialnie prosty i wygodny w obsłudze już sobie poćwiczyłem jego ustawianie, rozkładanie - i nawet fotę sobie z niego sam zrobiłem :-D -jest historyczna pierwsza z tego statywu.
Mam pożyczone Gold Photo - inna klasa jakości (niekoniecznie ceny), dużo niższa.
Slik 700- wypada przy nim bladziuteńko - poza wrażeniem wizualnym jest zupełnie słabiutki.
Wysokość - no przy moich 2 metrach wzrostu - to jest to co ma być.
Zaskoczony jestem również bardzo pozytywnie jego torbą do transportu - to nie jakaś szmatka, tylko solidnie wypiankowana torba z solidnym zamkiem i paskiem transportowym.
Kolejny raz Chińczycy pokazali tym statywem, że potrafią produkować naprawdę fajne rzeczy.
Kubak82 DUZE JASNE...Ci się odemnie należy:-D:-D:-D
mam nadzieję, ze się spotkamy na jakiejś foto eskapadzie.
nie ma co trzeba zbierać $$$ - i kupić to cudo
co prawda jak Benro ma głowice kulowe tej klasy co statyw to...mam problem - no może niekoniecznie - jednak 3d jest bardziej precyzyjna -szkoda że nie maja solidnej 3d w ofercie![]()