Pokaż wyniki od 1 do 10 z 132

Wątek: Statywy Slik - opinie

Mieszany widok

Bywalec

Smile

Cytat Zamieszczone przez Kubak82 Zobacz posta
    napisz jakie wrazenia
    Kubak82 - to jest SUPER statyw-wreszcie sprzęt będzie miał oparcie, a jak jeszcze jakaś firma robi statywy - to niech się uczy od Benro!!! -to może przestanie robić wieszaki na płaszcze8)
    Solidny, stabilny. Waga - w granicach rozsądku dla tej klasy stabilności.
    On po prosu stoi sztywno i niewiele zjawisk jest go wstanie poruszyć. Problem pojawi się dopiero przy solidnym huraganie, z halnym czy fenem powinien dać rady.
    Genialnie prosty i wygodny w obsłudze już sobie poćwiczyłem jego ustawianie, rozkładanie - i nawet fotę sobie z niego sam zrobiłem :-D -jest historyczna pierwsza z tego statywu.
    Mam pożyczone Gold Photo - inna klasa jakości (niekoniecznie ceny), dużo niższa.
    Slik 700- wypada przy nim bladziuteńko - poza wrażeniem wizualnym jest zupełnie słabiutki.
    Wysokość - no przy moich 2 metrach wzrostu - to jest to co ma być.
    Zaskoczony jestem również bardzo pozytywnie jego torbą do transportu - to nie jakaś szmatka, tylko solidnie wypiankowana torba z solidnym zamkiem i paskiem transportowym.
    Kolejny raz Chińczycy pokazali tym statywem, że potrafią produkować naprawdę fajne rzeczy.

Kubak82 DUZE JASNE...Ci się odemnie należy:-D:-D:-D
    mam nadzieję, ze się spotkamy na jakiejś foto eskapadzie.

GP dosc tandetne; gitzo cholernie drogie..mysle ze ta 808rc4 to rozsadny kompromis miedzy jakoscia i udzwiegiem a cena.. to naprawde porzadny kawal zelastwa
    nie ma co trzeba zbierać $$$ - i kupić to cudo
    co prawda jak Benro ma głowice kulowe tej klasy co statyw to...mam problem - no może niekoniecznie - jednak 3d jest bardziej precyzyjna -szkoda że nie maja solidnej 3d w ofercie
    Canon EOS KissX2(450D) i kilka drobiazgów :razz:

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mamut9 Zobacz posta
    Kubak82 - to jest SUPER statyw-wreszcie sprzęt będzie miał oparcie, a jak jeszcze jakaś firma robi statywy - to niech się uczy od Benro!!!
    Benro sie tego nauczylo od Gitzo, moze nawet nie do konca legalnie ;-)
    w kazdym razie ciesze sie ze dobrze Ci podpowiedzialem :-) .. na mnie ten statyw tez z robil BARDZO pozytywne wrazenie :-)

mam nadzieję, ze się spotkamy na jakiejś foto eskapadzie.
    nie wiem skad jestes ale jesli z okolic slaska to u nas regularnie jakies plenerki sie odbywaja

nie ma co trzeba zbierać $$$ - i kupić to cudo
    co prawda jak Benro ma głowice kulowe tej klasy co statyw to...mam problem - no może niekoniecznie - jednak 3d jest bardziej precyzyjna -szkoda że nie maja solidnej 3d w ofercie
    wlasnie wprowadzili Gimbale wiec pewnie i na 3d przyjdzie czas :-) !! pozostaje czekac :-) !! ale gdyby nie starczylo ci cierpliwosci to ta frotka jest naprawde dobra glowica - na pewno bedziesz zadowolony jak ze statywu :-)

ps. mnie najbardziej w 457n6 zaskoczylo to ze sekcje zasysaja powietrze jak teleskopowe pompki - w innych statywach nogi po prostu "wypadaly" w dol a tu.. ehh, az milo taki sprzet uzywac :-D

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

wlasnie wprowadzili Gimbale wiec pewnie i na 3d przyjdzie czas :-) !! pozostaje czekac :-) !!
    Nie sądzę - przy prawdziwej porządnej kuli, głowice 3D nie mają praktycznie żadnych zalet (poza architekturą ale wtedy potrzeba 3D z przekładniami). Nie wiem jakie kule robi Benro, ale jak dobrze skopiowali to co chcieli skopiować, to nic innego nie potrzeba...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Bywalec

Domyślnie

nie wiem skad jestes ale jesli z okolic slaska to u nas regularnie jakies plenerki sie odbywaja
    Wrocek - to i śląsk blisko:-D - a jak fajny plenerek to mozna się wybrać
    wlasnie wprowadzili Gimbale wiec pewnie i na 3d przyjdzie czas :-) !! pozostaje czekac :-) !! ale gdyby nie starczylo ci cierpliwosci to ta frotka jest naprawde dobra glowica - na pewno bedziesz zadowolony jak ze statywu :-)
    skrobie $$$ i frotka -może Mikołaj pomoże
    ps. mnie najbardziej w 457n6 zaskoczylo to ze sekcje zasysaja powietrze jak teleskopowe pompki - w innych statywach nogi po prostu "wypadaly" w dol a tu.. ehh, az milo taki sprzet uzywac :-D
    ja w pierwszej chwili się przestraszyłem -co za dziwne zjawisko... i po chwili do mnie dotarło, że nie będę obrywał nogami statywu po swoich stopach

Wracam do tematu głowicy GP 420 - miałem pożyczoną - NIGDY WIECEJ -ODRADZAM
    Nawet w lichych statywach w sklepie dla idiotów - głowice są precyzyjniejsze - o dziwo.
    a apropo statyw GP - zdmuchneło mi wczorj pod świątynia Wang - przy porywie wiatru i wcale nie najsilniejszym-i zrobił bum -omal nie rozwaliłem koledze głowicy - nie zdążyłem złapać , bo byłem zajety pomiarem światła przy detalu - to apropo dyskusji o lekkich statywach - są dobre w ...studio ..no ale jak tir obok to też nie da rady....
    Canon EOS KissX2(450D) i kilka drobiazgów :razz:

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

mamut9 .......to apropo dyskusji o lekkich statywach - są dobre w ...studio ..no ale jak tir obok to też nie da rady......

Racja. Przechodzący obok kot - to też nie da rady.
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzychu Zobacz posta
    jak dobrze skopiowali to co chcieli skopiować, to nic innego nie potrzeba...
    pewnie masz w tym duzo racji.. ja juz bylem pewien ze kuie ktoras z tych kulowych ale ciagle sie waham.. gimbal benro ma byc dostepny od nowego roku.. mam czas by sie namyslic ;-)

Wrocek - to i śląsk blisko:-D - a jak fajny plenerek to mozna się wybrać
    no to jak bedzie okazja - zagladaj na http://canon-board.info/showthread.php?t=39001:)

Uprawnienia umieszczania postów