Ja też się zdziwiłam jak odbierałam moje L (co prawda f/4 ;-)), ale jednocześnie się ucieszyłam, że jest ciemniejsze niż się wydawało ;-)
I jak nic mi się przypomina reklama Colgate i "be-żowe"![]()
hehe no dokładniecanon skopiował pomysł reklamy colgate... hmmm...a może colgate od canona ??
)) Ahhh no cóż obiektyw ostry jak żyleta, af szybki jak gazela... wiec kolor obudowy mało istotny
lecz tak jak wcześniej napisałem ciekawi dlaczego canon wystawia zdjęcia "innych" obiektywów niż produkuje ??
![]()
Pkt 8 regulaminu forum
plutophoto.blogspot.com
Proponuję trochę papieru ściernego. Trzeba zdrapać wierzchnią warstwę farby (tą kremową). Pod nią jest biały podkład. Tylko nie za głęboko, bo można się do metalu dodrapać...
Ludzie, macie problemy. Jakby kolor obiektywu wpływał na Wasze zdjęcia w jakikolwiek sposób...
"Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston
ja nie wiem o co wy sie czepiacie... kolego kupil szklo, ktore wygladalo inaczej, niz w ofercie producenta, to chyba normalne, ze moglo go to zaniepokoic... wiec chcial sie dowiedziec, czy wszystko ok - bo to malo dzisiaj podrobek?
p.s. moim skromnym zdaniem temat spelnil swoje zadanie i mozna go zamknac, a nie bic piane...
Canon 30D, Canon 7D, Tokina 28-70/2.8, Tokina 80-200/2.8, Canon 70-200/2.8L ISUSM, Canon 50/1.8, Canon 18-55/3.5-5.6 IS, Nissin Di866 Mk 2
moje zdjęcia na CB: koncertowe, portrety, nocne
Kiedyś ludzie woleli mieć srebrną 50tkę, bo czarne aparaty kojarzyły sie z profi
Przy okazji, 70-200 2.8 nawet czarny jest na tyle duży, że i tak rzuca się w oczy. A jak przeszkadza Ci ten kolor, to są pokrowce (nie wiem, czy są czarne) dla ptasiarzy
http://www.adorama.com/LC70200BK.htm...200&item_no=21
Ostatnio edytowane przez mate00sh ; 28-11-2008 o 12:05
"Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston
wrzucam swoje 3 grosze, bo nie wytrzymałem...
ja zanim wydałem 3k pln na L, macałem , badałem, smakowałem kilka egz.
jezeli gość płaci tyle kasy za coś czego nie miał wczesniej w ręku to podziwiam, no chyba że burżuj...
...bez urazy...
I love GT bicycles Polska dla Polaków, Ziemia dla Ziemniaków, a Księżyc dla Księży!