Podobają mi się obydwa. Ładny nastrój jesienny
Pierwsza fajna, na drugiej rowerzysta niekoniecznie potrzebny i kolory troszkę dziwne dla mnie
40D + 17-85 IS USM + 70-300 IS + Metz 58 AF-1 + lowepro fastpack 350 + Velbon Sherpa 600R + monopod Manfrotto i stalki na M42
Hej.
Na drugim brakuje barwy.... nasycenia. Pierwsze ładne.
jak błyskałeś na pierwszym zdjęciu? wyszło fajne, miękkie światło
Dziękuje za wypowiedzi.
zuczek - drugie zdjęcie specjalnie zmieniłem barwy aby atmosfera była bliższa jesieni.
airhead - zdjęcie wykonałem przy świetle zastanym, czyli bez użycia blend, lampy błyskowej itp. po prostu była świetna pogoda.
Myślę, że jesień można podzielić na 2 części. Jedna to ta której ja się dopatruje czyli początek kiedy liście nabierają intensywnych kolorów,a druga część to ta późna jesień gdzie już tylko szaro buro ... co pokazałeś na drugim zdjęciu.
wypraszam sobie ;-) na zdjęciu nr.2 nie jest szaro ani buro jest brązowo ;-). Moim zamiarem było pokazanie, że mimo swojego piękna jesień trochę zasmuca. Puste ławki w parku, liście o ciemnych i wyblakłych kolorach, szybko przemykający się ludzie. Mam nadzieje, że są i tacy, którzy tak to odebrali.
Mi sie kolory na drugim zdjeciu podobaja bardzo. Ale ten rowerzysta - to juz niekoniecznie. Ławka i on są w mocnych punktach i może lekko rozpraszać.