Strona 86 z 109 PierwszyPierwszy ... 3676848586878896 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 851 do 860 z 1086

Wątek: Canon 50D - już oficjalnie

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

mam prosbe - czy ktorys z kolegow ktorzy juz jaka 50d ma tez moze stalke 400 5,6 i tc ?? chodzi o sprawdzenie czy taki tandem dziala z 50d bo z tego co pamietam z autopsji, z 40d byly z tym duze problemy (kenko z zaklejonymi stykami - na 350d smigal bez problemu, na 40d juz mu sie odechcialo )

planuje drugie body i tak sie zastanawiam, czy moze w kolejnym modelu jest lepiej

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Nie mam 50d, ale z 40d kombinacja 400/5.6 + TC działa dużo lepiej niż z 350d. Owszem są kłopoty ze środkowym oraz górnym i dolnym, za to boczne ostrzą dużo pewniej i szybciej (bo w 350d praktycznie wcale), bo są krzyżowe. Jak ktoś słusznie zauważył w ten sposób unika się centralnych kadrów

Domyślnie

Tak prawdę powiedziawszy to cropy w 15mpix z 50D nie są takie złe. Trzeba wziąć pod uwagę "wydajność" szkieł.
    Dla przykładu tutaj crop z Phase One P45+, który kosztuje "nieco" więcej... razem z exifem: http://ygd.pl/su_027.jpg (waga prawie 11MB).
    Można by stwierdzić WTF? Sprzęt za worek $$$, a tu takie ziarno? Tak więc nie narzekajcie na biednego Canona

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Nie narzekam na 50d, to bardzo udany aparat. Niewiele mu zostało do poprawienia (np. AutoISO, a to przecie drobiazg). Można oczywiście powiedzieć, że Canon przegiął wsadzając w niego 15MPix, ale z marketingowego punktu widzenia nie miał wyboru, bo za chwilę konkurencja zrobiłaby to samo (albo już zrobiła, vide Pentax).

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    Nie mam 50d, ale z 40d kombinacja 400/5.6 + TC działa dużo lepiej niż z 350d. Owszem są kłopoty ze środkowym oraz górnym i dolnym, za to boczne ostrzą dużo pewniej i szybciej (bo w 350d praktycznie wcale), bo są krzyżowe. Jak ktoś słusznie zauważył w ten sposób unika się centralnych kadrów
    Idąc tym tropem to z 50-ką powinno hulać jeszcze lepiej, bo o ile się nie mylę wszystkie są krzyżowe a centralny podwójnie.
    Ale to nadal tylko gdybanie...
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

^^^^Nie mylisz się. Układ AF w 50D jest identyczny jak w 40D.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Coś już napisał

Domyślnie

No i pojawiły się testy 50D.

Wyszło że ma większe szumy niż 40D, mniejszy DR i dodatkowo przekłamujący w gorszą stronę monitorek.

Moderatorzy pieklili się na krytykę dużej ilości MPix (włącznie z cenzurą) nowego dziecka Canona a tymczasem wyszło to co miało wyjść.
    Jedyną sensowną przewagą 50D nad 40D pozostał AF-adjust.

Zamiast przejść do porządku dziennego nad faktem że C. skopał sprawę i 50D nie wprowadzając FF pojawiają się głosy że "mimo wszystko dobry aparat" (20/30/40 też), że i aparatem ze 300$ można robić zdjęcia (proszę bardzo: jest 300D, nie trzeba kupować puszki za 1300$) i że to świetny aparat dla fotografów przyrody (a 40D nie?).
    Wychodzi na to że 15MPix raz że nie wykorzysta większość szkieł to na dzień dobry wszystko zeżre szum...
    O "dobrodziejstwie" sRAW to już nawet płakać mi się nie chce...

Czy w świetle powyższego jest _jakikolwiek_ sensowny powód żeby go kupować???

Pozdrowienia
    maurycyj

Początki nałogu Awatar Hellfire
    Miasto
    Koniaków

Domyślnie

Umarłem. Co za brednie. Brak słów.

Dopiero zaczyna Awatar Pecek

Domyślnie

Poradźcie. Zmieniam puche z 350d na...
    I teraz tak. Robie modeling, śluby, koncerty, czasem studio.
    Szkiełka 70-200 2.8 L, sigma 30 1/4 i 12-24.
    Przy obecnych faktach lepiej dla mnie zmienić na 40d czy 50d ? Ma ktoś jakiś naprawde sensowny pomysł ? Bo jest to dla mnie olbrzymi dylemat. Wydać 3.7k i mieć samą puche czy za tą samą cene kupic body+grip+aku+karta(udma)
    Na prawde nie wiem...
    www.amphoto.pl
    pecunio.digart.pl

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pecek Zobacz posta
    Poradźcie. Zmieniam puche z 350d na...
    I teraz tak. Robie modeling, śluby, koncerty, czasem studio.
    Szkiełka 70-200 2.8 L, sigma 30 1/4 i 12-24.
    Przy obecnych faktach lepiej dla mnie zmienić na 40d czy 50d ? Ma ktoś jakiś naprawde sensowny pomysł ? Bo jest to dla mnie olbrzymi dylemat. Wydać 3.7k i mieć samą puche czy za tą samą cene kupic body+grip+aku+karta(udma)
    Na prawde nie wiem...
    5D będzie jak znalazł do tych celów zawiedziesz się na 40d/50d
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Strona 86 z 109 PierwszyPierwszy ... 3676848586878896 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów