Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 27

Wątek: [kris200] Zapomniane Bieszczady

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sober Zobacz posta
    No te umieszczone w wątku wszystkie poza nr 2 dobijają na histogramie do prawej. Sprawdź sam
    Hmm... W sumie to masz rację, patrzyłem na inne wywołania na dysku Mój błąd

@ ubiquitin: Dzięki za opinie

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

zerowej widoczności na połoninach (mgła + sypiący śnieg)
    Ciekawe na których połoninach znalazłeś ten śnieg????

Domyślnie

A choćby na Bukowym Berdo... Pod Krzemieniem, na siodle pod Tarnica... Praktycznie śnieg z deszczem padał na całej trasie od zejście do Mucznego do siodła (szedłem od Widełek)...

Początki nałogu Awatar ewa_olsztyn
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Kris - jak na tę tematykę, brakuje mi nastroju - niezwykłego światła, mgły, deszczu... tego się chyba nie da nadrobić obróbką, chociaż czułeś to pewnie i bez mojego marudzenia, bo zrobiłeś co mogłeś...

Domyślnie

Dziękuje za opinię Ewo. Co do nastroju, samo B&W powoduje u mnie nastrój inny niż zdjęcie kolorowe. Mgła i deszcz były. Mgła trochę wyżej na połoninach a deszcz wszędzie Deszcz niewidoczny, bo zdjęcia jednak starałem się robić w momentach przejaśnień, ponieważ skomplikowane jest kadrowanie z jedną ręką trzymającą aparat, gdy drugą trzyma się parasol coby na głowę i sprzęt nie padało (dodatkowo kręcąc polarem tą ręką w której był parasol - komicznie to wyglądało i szanse na nieporuszone zdjęcie marne )

Światło było tragiczne przez cały dzień - nawet jak się zerwałem o świcie to przez pochmurne niebo słońce się nie przebijało, przez co światło było płaskie bez względu na porę dnia...

Pokaże jakie były warunki (przede wszystkim dla marcin42300 ):

9. Zdjęcie zrobione w momencie przejaśnienia się, ale tego dnia spotkałem pierwszy śnieg tej zimy

Zdjęcie bardziej poglądowe, bo bałagan na nim straszny ale w takich warunkach się odechciewa fotografować...

Początki nałogu Awatar djcargo
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Ósemeczka super, reszta... hmmm... jak dla mnie taka nijaka
    Regulamin pkt 8.

Bywalec Awatar tomek1906
    Miasto
    Krakow

Domyślnie

8 najlepsze, dla mnie to b/w jest lekko za niebieskie

Domyślnie

@djcargo: Dziękuje za opinię

@tomek1906: Również dziękuje za opinię a co do niebieskości to o które zdjęcie Ci chodzi? o 8 czy inne? Mam nieoprofilowany monitor i może rzeczywiście coś jest nie tak

Coś już napisał
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Mało wyraźne zdjęcia..za dużo szumu jest żeby te krzyże były od razy widoczne. Tło można przyciemnić i wydobyć trochę to co jest tematem serii. Takie moje zdanie. Pozdrawiam
    d.es
    onedayone - jeden dzień-jedno zdjęcie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cypherdid Zobacz posta
    Mało wyraźne zdjęcia..za dużo szumu jest żeby te krzyże były od razy widoczne. Tło można przyciemnić i wydobyć trochę to co jest tematem serii. Takie moje zdanie. Pozdrawiam
    Hm... co do przyciemniania zdjęć, to trudne by to było i widoczności krzyży by raczej nie poprawiło - ciemne krzyże + ciemne tło = ciemne całe zdjęcie... Można by było spróbować "poukładać" tło w psie stempelkiem - ale to już dla mnie grafika, nie fotografia (staram się tło i temat ułożyć w miarę możliwości przed naciśnięciem spustu, w psie tylko rzeczy bardzo rażące i niemożliwe do usunięcia wcześniej podczas kadrowania...).

Ale może rzeczywiście zdjęcia są zbyt jasno wołane, skoro któraś osoba to pisze

Aczkolwiek dziękuje za opinię

I jeszcze raz @tomek1906 - teraz widzę jak oglądam zdjęcia, że rzeczywiście są troszkę za niebieskie.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów