Strona 20 z 36 PierwszyPierwszy ... 10181920212230 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 191 do 200 z 357

Wątek: Canon EOS 1000D

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piotrgr Zobacz posta
    Jest już test na optyczne.pl Link
    O dzięki Ci! Juz sie biore za czytanie teraz tylko porównać z 450D i czekać na test na fotopolisie.
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

qwerty11111111111
    Guest

Domyślnie canon eos 1000d

Witam wszystkich i chciałem spytać czy taki zestaw : Canon EOS 1000D + obiektyw EF-S 18-55 IS + Tamron 55-200 (http://www.agito.pl/lustrzanki-cyfro...97.335896.html) jest odpowiednim zestawem jako pierwszy aparat i czy warto w niego inwestować. Chodzi mi o porady jak taki zestaw się sprawuje jeżeli Ktoś z was może go miał/ma.

Domyślnie

wszystko zależy od tego ile masz kasy do wydania na sprzęt...
    5d+5d mark II+ S35A+C 85 f/1.8 + C 20-35 f/3.5-4.5, C 70-210 3.5-4.5 580 ex II, YN 565 EX (czasem 17-40 L i 50 f/1.4), arsat 80/2.8 tilt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez trzeszcz6 Zobacz posta
    wszystko zależy od tego ile masz kasy do wydania na sprzęt...
    Tak, to jedno. Ale skoro już bierzemy się za 1000D, to pamiętaj, że kit 18-55mm ma stabilizację, a Tamron już nie. Jeśli zależy Ci na czymś dłuższym można sie poratować Canonem 55-250mm IS. Też ma stabilizację, co przy dłuższych ogniskowych bardziej się przydaje. Ponadto te 50mm więcej. Co prawda jest droższy od Tamrona, ale lepszy optycznie i jak uda Ci się kupic w zestawie to bedzie kosztowal mniej. To tyle jeśli chodzi o same obiektywy

Co do 1000D jest to praktycznie to samo co starszy braciszek (Canon 450D) tyle, że okrojony z niektórych funkcji. Ma 2 Mpix mniej (10Mpix), 2 pola AF mniej (7), o 0,5 kl/sek wolniej robi zdjęcia seryjne, brak pilota zdajlnego sterowania, 0,5 cala mniejszy ekran, Jest o 3mm węższy i 27g cięższy i tanszy prawie o 3 stówy. to tyle jesli chodzi o róznice. Reszta to to samo. ale powiedz ile masz kasy do wydania:wink:
    Ostatnio edytowane przez Slider ; 05-10-2008 o 11:25
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

qwerty11111111111
    Guest

Domyślnie

Odpowiadając na pytanie ile zamierzam na to przeznaczyć pieniędzy to ok 2000zł nie więcej, to będzie tak jak napisałem pierwszy aparat, może się wydawać że powinienem kopic najpierw jakiś kompakt i od tego zacząć ale nie chciał bym tak wydawać pieniędzy tylko jak już kopic to coś dobrego stąd moje pytanie czy to dobry zestaw?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qwerty11111111111 Zobacz posta
    tylko jak już kopic to coś dobrego stąd moje pytanie czy to dobry zestaw?
    no cóż.. to dośc klopotliwe pytanie, bo określenie "dobre" jest bardzo subiektywne. Ci którzy przesiedli się z kompaktów na lustra w wiekszości przypadkow beda zadowoleni, z kolei fotografowie z duższym stażem sa gotowi wydac 3 razy więcej na samo szkło. Czy bedziesz zadowolony z efektow zalezy jeszcze od tego jakie masz pojęcie o fotografii, bo pamiętaj, że to fotograf robi zdjęcia a nie aparat. jesli tak stawiasz sprawę, to polecałbym poki co kupic samo body z kitem, bo po obiektywie za 400zł nie spodziewaj się dobrych rezultatów. i w koncu czemu akurat padlo na system Canona? Jest to jeden z najdroższych systemów, a akcesoria też nie należą do tanich. Myślałeś o wejściu w system np Olympusa? Za cenę nie przekraczajaca 2000zl można mieć zestaw znacznie lepszy od Canona.

qwerty11111111111
    Guest

Domyślnie

Może ja źle sformułowałem swoją wypowiedź ale chodził mi o to że coś "dobrego" dla mnie tzn. osoby początkującej i wiadomo że zawodowy fotograf przeznaczy kilka razy więcej na samo szkło co ja na cały zestaw, a czemu padło na system canon a no dlatego że czytałem że jest to 1 z najlepszych systemów na rynku i od bardzo dawana się tym zajmuje a nie tak jak np. w przypadku sony który od niedawna zaczął produkować lustra.

qwerty11111111111
    Guest

Domyślnie

Mam pytanie czy to że kit 18-55mm ma stabilizację, a Tamron nie w tym zestawie to czy to jest wielki problem i czy bardzo przeszkadza i sprawdzając na agito ceny wychodzi że samo body kosztuje 1269,00 zł czyli z jednym kitem 1470,00 zł tzn. że ten kit Tamron 55-200 kosztuje 399 zł i czy można coś lepszego kupić w tej cenie bo ja nic nie znalazłem chyba że jest jakaś lepsza konfiguracja zestawu w tej cenie, ale może się mylę, aha i proszę o wyrozumiałość dla osoby początkującej w tej dziedzinie.

Domyślnie

Mam pytanie czy to że kit 18-55mm ma stabilizację, a Tamron nie w tym zestawie to czy to jest wielki problem i czy bardzo przeszkadza
    Cóż.. w pewnym sensie tak. Szczegolnie jeśli będziesz chciał uzywac tego szkła w pomieszczeniach i trudnych warunkach oswietleniowych bez uzycia statywu. Stabilizacja pomoże Ci uzyskac ostre zdjęcia przy dłuższych czasach naswietlania. problemem może być to, że obiektyw ma dość słabe swiatło (jak wiekszośc długich zoomów), ale stabilizowane obiektywy z tą ogniskową zaczynają się chyba od 900zł. myslę, że lepsza inwestycją okazałby sie zakup statywu (te najprosztsze od ok 100zł) co nie jest duzym obciążeniem dla portfela, a dla ostrych zdjęć czasem warto się pofatygować To tyle jesli chodzi o wstepną teorię. Z poczatku bylem sceptyczny co do tego szkła i chciałem Ci je nawet odradzić, ale po przeczytaniu testu na optycznych ( http://www.optyczne.pl/20.1-Test_obi..._LD_Macro.html ) raczej nie znajdziesz nic lepszego w tej cenie (błąd: wogóle nic nie znajdziesz:wink. masz do wyboru jeszcze Tamrona 70-300mm (100mm przy dłuższym końcu czasem może sie przydac) jest on nieco droższy (i tez bez stabilizacji) ale nieco lepszy optycznie i mysle, że mógłbyś się jeszcze trochę wstrzymać z zakupem. pośpiech tu jest nie wskazany, a wiedząc, że mozesz dozbierac kasy, lepiej poczekac i zainwestowac w coś lepszego?:wink: nie żebym Cie odwlekal od zakupu, ale to taka moja dobra rada, chyba, że jestes zdecydowany:wink:
    Odnosnie pewnych pytań:

i proszę o wyrozumiałość dla osoby początkującej w tej dziedzinie.
    Zawsze pytaj o co tylko chcesz. ja oferuje swoją pomoc, także w sprawie powyższego tekstu w kwestii wyjaśnienia:-)

i z wczesniejszego postu:

a czemu padło na system canon a no dlatego że czytałem że jest to 1 z najlepszych systemów na rynku i od bardzo dawana się tym zajmuje
    Miło sie czyta takie rzeczy, prawda?:wink: jesli chodzi o segment profesjonalny, to fakt, że nikt nie oferuje tak szerokiego asortymentu jak System Canona i Nikona, jednak nie doczytałeś akapitu w ktorym użytkownicy narzekają na traktowanie segmentu amatorskiego przez Canona po macoszemu czasem, żeby nie być stronniczym, to też warto miec na uwadze. Pozdrawiam:wink:

qwerty11111111111
    Guest

Domyślnie

Czyli rozumiem że nie jest to jakiś "Bardzo dobry" obiektyw tylko przeciętny? ale 2 te kity kosztują w sumie 619 zł i tak jak jest w odpowiedzi powyżej że obiektywy z takimi ogniskowymi kosztują od 900zł w górę czyli to chyba tak mi się wydaje chyba że jest inaczej to proszę napisać, dobry wybór jak za takie pieniądze aha co do całej sumy to raczej nie będę miał możliwości wydanie powyżej 2000zł i co do braku stabilizacji to czy będzie ona przeszkadzała tylko w pomieszczeniach i trudnych warunkach oświetleniowych i czy w ogóle jest możliwość robienia zdjęć z ręki na dłuższych ogniskowych?), ( i czy np. będzie to przeszkadzało robiąc fotę np. wiewiórce na drzewie (jest to pierwszy przykład jaki mi przyszedł do głowy ale o takie coś mi ogólnie chodzi) i czy załatwi sprawę zgodnie z podpowiedzią statyw? Są to tylko moje wnioski wyciągnięte jeżeli są on złe to proszę mnie poprawić i jeszcze jedno pytanie czy kupując do tego zestawu statyw to trzeba kupować specjalnie do CANONA czy wszystkie są takie same. Pozdrawiam

Strona 20 z 36 PierwszyPierwszy ... 10181920212230 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów