Strona 44 z 84 PierwszyPierwszy ... 34424344454654 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 431 do 440 z 837

Wątek: Error 99 (err99)

Domyślnie err 99, o co chodzi?

Dwa dni temu kupiłem sobie nowego eosa 40D , po przyjściu do domu chciałem sie trochę pobawić. Wszystko było ok do trzech zdjęć, później tak jak gdyby sie przycięła migawka i wyświetlił sie komunikat Err 99. Czytałem o tym na forum ale niewiele tego, była mowa ze może obiektywy stare albo ze sigmy maja czasem problemy , w sumie to nie bardzo rozumie w czym naprawdę tkwi problem. Czy to jakas wada aparatu ,czy ja mam poprostu pecha??
    Poza tym, powtarza sie to z każdym moim obiektywem wkurza mnie to okropnie!! jak ktoś wie co to jest to proszę o ratunek

Zablokowany

Domyślnie

...w instrukcji na koncu powinienes miec podstawowe przypadki awarii opisane wiec spr...

Uzależniony Awatar trothlik

Domyślnie

Ja mam 400d i ten sam kłopot z Sigma 28-200. W pewnym momencie przysłona stanęła na 9, AF w ogóle przestał działać i też pojawiał sie błąd 99 (ale zdjęcia były jednak na karcie). W moim przypadku była to wina szkła, ale z tego co wiem może to być również wina karty pamięci, aparat nie chce sie z takową dogadać. Sprobuj sformatować kartę, albo jak masz możliwość to pożycz od kogoś inną i wtedy zobacz czy wszystko biega jak należy.
    trothlik
    "Nie istnieją różnice prócz różnic stopni między różnymi stopniami i brakiem różnicy. To znaczy w przekładzie na ludzki język: któż teraz nie pije".

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez trothlik Zobacz posta
    Ja mam 400d i ten sam kłopot z Sigma 28-200. W pewnym momencie przysłona stanęła na 9, AF w ogóle przestał działać i też pojawiał sie błąd 99 (ale zdjęcia były jednak na karcie). W moim przypadku była to wina szkła,
    Ponieważ err99, o którym pisałem w poprzednich postach występował tylko przy 55mm, nie zostawiałem szkła w serwisie (minimum 2 tyg.), bo jesień ładna i trzeba uwieczniać. Wczoraj jednak przy próbie wykonania zdjęcia przy niższej ogniskowej, ekran ściemniał i tak już zostało. Bez errora, ale też bez możliwości zwolnienia migawki. Po odkręceniu obiektywu i spojrzeniu przezeń, widać małą dziurkę, listki są ściśnięte. Miał już ktoś tak?

Uzależniony Awatar trothlik

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bazyl3 Zobacz posta
    Ponieważ err99, o którym pisałem w poprzednich postach występował tylko przy 55mm, nie zostawiałem szkła w serwisie (minimum 2 tyg.), bo jesień ładna i trzeba uwieczniać. Wczoraj jednak przy próbie wykonania zdjęcia przy niższej ogniskowej, ekran ściemniał i tak już zostało. Bez errora, ale też bez możliwości zwolnienia migawki. Po odkręceniu obiektywu i spojrzeniu przezeń, widać małą dziurkę, listki są ściśnięte. Miał już ktoś tak?
    właśnie tak samo było w mojej sigmie. ciemny obraz i kaplica. AF zwariował. Byłem w jednym "serwisie" to mi powiedzieli ze to wina paska napędu przysłony, ze spadł czy coś takiego i ze tylko w warszawie mogą pomóc...
    trothlik
    "Nie istnieją różnice prócz różnic stopni między różnymi stopniami i brakiem różnicy. To znaczy w przekładzie na ludzki język: któż teraz nie pije".

Domyślnie

Mi w Canonie 40D ten blad zawsze sie pojawia jak przeladuje akumulator
    Wtedy jak robie zdjecia to kilka razy wyskoczy ten blad - po restarcie aparatu jakis czas jest ok.
    Jak juz akumulator troche sie wyladuje (mysle ze po ookolo 40-50 zdjeciach) to blad juz nie wyskakuje.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez trothlik Zobacz posta
    właśnie tak samo było w mojej sigmie. ciemny obraz i kaplica. AF zwariował. Byłem w jednym "serwisie" to mi powiedzieli ze to wina paska napędu przysłony, ze spadł czy coś takiego i ze tylko w warszawie mogą pomóc...
    Całe szczęście szkło na gwarancji. Tym razem zostaje na Żytniej

Domyślnie

W sobote bawilem sie 50D z przypietym do niego 24-70 2.8 L USM w jednym ze sklepow foto w Chicago,w obecnosci czlowieka od marketingu Canon U.S.A. W momencie zmiany nastawy ekspozycji, aparat odmowil posluszenstwa i wyswietlil sie slynny err 99. Spec od marketingu nie byl specjalnie tym zdziwiony, pozbawil body zasilania - czyli wyciagnal na chwile "paluszki" po czym lozyl i oddal mi aparat abym dalej sie bail, a sam wyslal maila do Canona - czyli krotko mowiac zaraportowal te usterke. Wylada na to, ze to bardzo uniwersalny numer, bo u mnie wyswietlil sie w momencie zmiany nastawy parametrow ekspozycji:sad:

Uzależniony
    Miasto
    Gdańsk

Talking

Cytat Zamieszczone przez Jerzy M Zobacz posta
    W sobote bawilem sie 50D z przypietym do niego 24-70 2.8 L USM w jednym ze sklepow foto w Chicago,w obecnosci czlowieka od marketingu Canon U.S.A. W momencie zmiany nastawy ekspozycji, aparat odmowil posluszenstwa i wyswietlil sie slynny err 99. Spec od marketingu nie byl specjalnie tym zdziwiony, pozbawil body zasilania - czyli wyciagnal na chwile "paluszki" po czym lozyl i oddal mi aparat abym dalej sie bail, a sam wyslal maila do Canona - czyli krotko mowiac zaraportowal te usterke. Wylada na to, ze to bardzo uniwersalny numer, bo u mnie wyswietlil sie w momencie zmiany nastawy parametrow ekspozycji:sad:
    mnie się to również zdarzyło w new 50D. ale po wyjęciu i włożeniu akumulatora przeszedłem nad tym do porządku dziennego. Ale wkurza a nie mam specjalnego numeru do canona żeby zaraportiować

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Kurde, kilkaset postów w temacie i wszyscy mają errory!! Co to ma znaczyć?! Już chyba zaczynam rozumieć różnicę w cenie pomiędzy 40d a d300, możliwośći praktycznie te same, ale niezawodność... Czy canon nie zdaje sobie sprawy, że te aparaty (XXD) mogą również być wykorzystywane zawodowo? Mi też już kilka razy wyskoczył error 99, a dzisiaj jakiś error 01 i informacja, żeby styki przeczyścić. Co ja tam mam czyścić? Obiektyw nowy, kupiony niedawno u towersa 17-55 2.8.
    Postów na temat migawki padniętej po 1000 czy 10 000 strzałów już żal czytać, a też ich na forum nie brakuje...

Strona 44 z 84 PierwszyPierwszy ... 34424344454654 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów