Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22

Wątek: problem z gripem Delta

Bywalec Awatar mssk
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

medic - spróbuj odpiąć grip i włóż sam akumulator (wg sugestii mate00sh) do body. jeśli wskaźnik w body pokaże stan aku na full, to pewne, że problem jest z gripem. jesli natomiast zobaczysz stan baterii jak w duecie z gripem, to może faktycznie problem jest z ładowarką (raczej mało prawdopodobne).
    ja miewam problem z gripem delta do 400d, czasami kręcąc kółkiem przy spuście bez względu na to w którą stronę kręcę zmiana jest w jedną stronę. przykładowo mając priorytet czasy kredę w prawo, czy w lego, to czas się tylko wydłuża. zmieniam na priorytet przesłony i znów to samo. w którą stronę nie kręcę, to zmienia się w jednym kierunku. pomaga wyjęcie akumulatorów, wyłącznie gripa, odkręcenie od body, poczekać, skręcić ponownie i działa OK. coś chyba zawiesza w nim elektronikę.
    oszczędny 2x płaci
    o jakości Delty były już różne tematy, a nadal się sprzedają
    Regulamin pkt 8.

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez medic Zobacz posta
    ladowarka zachowuje sie tak z oryginalnym jak i nieoryginalnym(hahnel) aku.
    wiem wiem... lepiej grip dobry kupic ale akurat delta wpadla... i zaluje!
    Więc zamias szukać świętego grala (czyt. rozwiązania nierozwiązywalnego problemu) kup orginalny grip. Podróby mają dziwną cechę, jak działają to działają bez zarzutu, jak zaczną szwankować to ostatecznie.
    Tylko Canon. Po 30 latach uzbierało się tego sporo

Pełne uzależnienie Awatar adamek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Aczkolwiek prawdą jest, że ładowarki się psują.
    Zarówno te oryginalne jak io nieoryginalne.
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

mam 350D i mam podobny objaw czasami (grip Canona) bateria naladowana a aparat sie wylaczal sygnalizujac rozladowanie akku

wystarczylo wyjac akku, wlozyc jeszcze raz i mozna bylo robic dalej, nawet 500 fotek
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Lublin/Wawa

Domyślnie

Nie wiem czy to Ci coś pomoże ale u mnie (sprzęt w stopce) ładowarka ładuje oryginalny akumulatorek normalnie (czyt. kilka godzin) natomiast tani zaminnik allegrowy potrafi ładować właśnie 15-30 sek po czym zapala zielone światło. Po włożeniu takiego zamiennika do puszki robie kilka fotek i mam koniec "prundu". Wyjmuje, chwile odczekam wkładam i znów kilka fotek ...

Jak dla mnie to akumulatorek do wymiany. Pozdrawiam.
    60D + 400D(BG-E3) + macro-kit + T17-50 2.8 + C50/1.8 + C85 1.8 + T55-200 + Samyang 8mm FishEye + 580 EX II + YN565EX + YN560 II + Phottix Strato II Multi + pomniejsze gadżety

Pełne uzależnienie Awatar schabu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

a jaka to bateria? może jakiś dziadowski zamiennik po prostu?
    Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

Bywalec Awatar zbirr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez schabu Zobacz posta
    a jaka to bateria? może jakiś dziadowski zamiennik po prostu?
    bateria to hahnel

Moze sprawdz styki zarówno w gripie, body jak i nawet w aqu. Ja bym od tego zaczal.
    Teraz mamy taka aure ze jest dosyc spora wilgotnosc powietrza i te styki moga splatac nam figla. Juz nie raz przez to przechodzilem co prawda w hybrydzie ale to zawsze jakis "sprzet", kiedys natomiast w analogu 300 i na oryginalnym gripie, glownie jesienia.

To moj pierwszy post na forum wiec witam wszystkich. Jak piszę od rzeczy to przepraszam ale pisze na podstawie wlasnych doswiadczen i obserwacji.

pozdrawiam.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Prawdopodobnie problemem jest "efekt pamięciowy" bateri. Czasem można spotkać takie uszkodzenie układu w bateri, poprostu przestaje gromadzić prąd - tzn. prawie wyładowany aku pokazuje sie jako full zarówno w aparacie jak i ładowarce. Zamienniki maja częściej taki problem, a opisy producentów inf. o braku efektu pamieciowego mozna pomiedzy bajki wsadzić. Wiem z własnego doswiadczenia :-) tak czy siak nie nalezy "doładowywać " aku rozładowanych połowicznie.
    EOS 50D 400D 300, +Ckit + C55-250 + C50 1.8 + 430EX + C28-90 4-5,6 + T18-50 2.8+ Sherpa450 i inna drobnica

Uzależniony

Domyślnie

mialem hahnela do 400d i powiem że jest on tak porządnie skonstruowany jak aku canona i raczej nie wydaje mi się żeby to była jego wina bo to nie jest jakiś szajs za 25zł tylko akumulator duuuuużo lepszej klasy
    Fotografia to pasja, moj Blog o fotografi, fotograficznie o wszystkim.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    127.0.0.1

Domyślnie

A ja mialem Energizera, dzialal lepiej niz oryginal. Dzialal 3 tyg. Po tym ladowarka stwierdzala ze jest naladowany a puszka ze pusty. Podejrzewam, ze rypnal sie ukladzik odpowiedzialny za wysterowanie poziomu referencyjnego na zlaczu. Wymienilem na gwarancji na nowy i ten juz prawie rok smiga. Tak wiec nawet dobrym firmom zdarzaja sie buble
    .

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów