Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: [k3fir] Iwona

k3fir
    Guest

Domyślnie [k3fir] Iwona

Witam
    mozna powiedziec ze to moje pierwsze poczatki z portretem

1.

2.

Bywalec Awatar simon83
    Miasto
    Września

Domyślnie

Pierwsze ciekawe, choc chyba ciut za wasko - dalbym wiecej lewego dolu. Pojawil sie nam rowniez problem z ostroscia - bardziej na usta niz na oczy chyba trafiona.
    Drugie zwykle, proste, przyjemne. Wada na pewno jest uciety wisiorek (miejsca u gory bylo sporo zeby jego rowniez objac).
    Niemniej... ladne
    Pozdrawiam, Szymon Zdziabek
    Blog: http://szymon.zdziabek.net/blog

Początki nałogu Awatar adino
    Miasto
    Chełmża/Toruń

Domyślnie

jak dla mnie 1 za ciosno trochę i ostrośc nie w tym punkcie za to ładna modelka i dobra ekspozycja

2 znowu za dużo przestrzen skupił bym się bardziej na głowie a wisiorka tam by w ogóle nie łapał :P(poprosił o zdjęcie ozdoby )

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Jak robisz ujęcie pionowe to w oczy celuj górnym (w tym ujęciu pionowym) punktem AF a nie środkowym.

Początki nałogu Awatar Viqy
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie :)

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Jak robisz ujęcie pionowe to w oczy celuj górnym (w tym ujęciu pionowym) punktem AF a nie środkowym.
    Chyba że masz 5D, wtedy celuj środkowym i przekadruj w dół I ćwicz na Iwonie ile się da, modelka wygląda na mającą potencjał.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Viqy Zobacz posta
    Chyba że masz 5D, wtedy celuj środkowym i przekadruj w dół
    I podziwiaj nieostrość na oczach bo przekrzywisz płaszczyznę ostrości i oczy wyjdą poza GO .
    Rozumiem dowcip ale bez przesady - w normalnych warunkach, nawet domowych, AF bocznych punktów w 5D spokojnie da radę (wiem bo nawet ten w 10D dawał radę ).

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    I podziwiaj nieostrość na oczach bo przekrzywisz płaszczyznę ostrości i oczy wyjdą poza GO .
    Rozumiem dowcip ale bez przesady - w normalnych warunkach, nawet domowych, AF bocznych punktów w 5D spokojnie da radę (wiem bo nawet ten w 10D dawał radę ).
    Dokładnie tak.W normalnych warunkach spokojnie i na pewno.Nie dajmy sie zwariować że te boczne nieużywalne bo tak nie jest.Pozdrawiam

Początki nałogu Awatar Adso
    Miasto
    Skoczów, Bielsko-Biała, Cieszyn

Domyślnie

może to co powiem to jakaś herezja, ale GO można chyba tak ustawić żeby robiąc zdjęcia w pionie skrajny punkt AF ustawić na granicy czoła i włosów... reszta twarzy wyjdzie i tak ostra. W ostateczności zawsze można jeszcze ciąć i kadrować tak żeby niczego nie było za dużo))

Początki nałogu
    Miasto
    WROCLOVE

Domyślnie

Dwójeczka podoba mi się

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez janmar Zobacz posta
    Dokładnie tak.W normalnych warunkach spokojnie i na pewno.Nie dajmy sie zwariować że te boczne nieużywalne bo tak nie jest.Pozdrawiam
    Używalne z pewnością są. Kłopot jest raczej taki, że są bardzo blisko centralnego, więc i tak trzeba przekadrowywać. Choć oczywiście trochę mniej.

Co do fotek. Na pierwszej ustawiłbym tak GO, żeby załapało się także drugie oko. W ogóle troszkę bym podostrzył. I jakoś tak to zdjęcie wydaje mi się bardziej szaro-szare niż czarno-białe. Popróbuj różnych metod konwersji do B&W.
    Drugie - ot taki trochę zwykły pstryk. Ale przyjemny. Za dużo tych świateł nad głową. Odciągają wzrok.
    Ostatnio edytowane przez Kolaj ; 30-09-2008 o 12:15
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów