Strona 86 z 315 PierwszyPierwszy ... 3676848586878896136186 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 851 do 860 z 3144

Wątek: Canon EOS 5D Mark II - gdybania

Coś już napisał Awatar sleep

Domyślnie

http://www.canon-europe.com/thefutureofphotography/

marketing działa, wychwalają 5D II ale nic nie wspomnieli o AF. hmm.

Jak było sorki za powtórkę.
    Pozdrawiam
    40D, 5D2 + dwie L-ki, 550 EX, 580 EX II, statyw Manfrotto www.zycieplocka.com.pl

Początki nałogu Awatar yogi-bear
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Normalne aparaty będą tylko w serii '1', wszystko co niżej to będą nafaszerowane ficzerami zabawki dla podnieconych nastolatków.
    Sugerujesz że w kolejnej 1D nie będzie filmów HD?

Co do funkcji video, zastanawia mnie zasada działania przesłony. Nigdzie nie znalazłem jasnej odpowiedzi. Ktoś przebąkiwał że ustawia się ona automatycznie. Coś już wiadomo?

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yogi-bear Zobacz posta
    Sugerujesz że w kolejnej 1D nie będzie filmów HD?
    Może i będą ale ten aparat ma już większość rzeczy wystarczających do fotografowania. W następnym 5D3 zamiast ulepszyć AF wcisną mp4 i GPS bo i tak się sprzeda.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Jednak bym nie deprecjonował GPS w porównaniu z mp4. Jest cała grupa osób zawodowo fotografujących, którzy marzą o geotaggingu. Wśród nich są leśnicy przykładowo.

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

MMM, jak widać po załączonej recenzji fotografików ślubnych, filmy wzbudzają bardzo duże zainteresowanie profesjonalistów. Napisali, że już z 5D sami składali poklatkowe filmy do prezentacji. Może warto uznać racje innych?

(czy to aby nie ty się śmiałeś z krytykujących AF w starej piątce? nie żebym uważał, że nowa puszka jest w tej kwestii wystarczająco dobra, po prostu mnie śmieszą takie zwroty opinii)

BTW, tu jest link do filmu z ich opiniami na temat nowej piątki
    http://vimeo.com/1790529?pg=embed&sec=1790529&hd=1
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    Za mocno wypchnęli 5d2 żeby coś więcej zmieścić co by się dobrze sprzedawało a zostawiało miejsce dla jedynek.
    Umówmy się, że gdyby zrobili chociaż 50 ms zamiast 75 ms nikt by nie marudził a gdyby 5DII dostała krzyżaki (nawet te f/5.6) NIKT by dzisiaj nie kupił 1Dynki.

Naprawdę, 25,6k - Rycerz-warn - impressive!, tym bardziej używalne im mniej głębokich cieni w kadrze, choć nie ukrywam spodziewałem się ciut więcej detali.

Początki nałogu Awatar Loram
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

a zauważyliście ten ogrom informacji o 5D Mark II na polskiej stronie canona ? ;-)

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

MMM, jak widać po załączonej recenzji fotografików ślubnych, filmy wzbudzają bardzo duże zainteresowanie profesjonalistów. Napisali, że już z 5D sami składali poklatkowe filmy do prezentacji. Może warto uznać racje innych?
    Jakie racje? Mnie jest potrzebny aparat do fotografowania a nie zabawy filmikami. Śmiać mi się chce jak się niektórzy jarają tymi filmami, bo patrząc po ich warsztacie to nie doszli jeszcze do poziomu żeby chociaż zdjęcia robić na poziomie stopklatek z tych filmików. No ale jak już się fotografia znudziła to trzeba teraz znaleźć uzasadnienie do kupna nowej zabawki, filmiki świetnie się do tego nadają.

(czy to aby nie ty się śmiałeś z krytykujących AF w starej piątce? nie żebym uważał, że nowa puszka jest w tej kwestii wystarczająco dobra, po prostu mnie śmieszą takie zwroty opinii)
    I niby na czym ten zwrot ma polegać? Pisałem że AF 5D wbrew jakiejś obiegowej opinii nie jest 'kiepski' i nadaje się do fotografowania tzn. działa i trafia całkiem nieźle. Równocześnie pisałem że słabość tego AF polega na jednym dobrym centralnym punkcie i nieużywalnych pozostałych z powodu skupienia w centrum klatki oraz działaniu tylko z poziomymi kontrastami. 5D2 mimo że jest aparatem o 3 lata nowszym ma te same wady.

Domyślnie

Jakie racje? Mnie jest potrzebny aparat do fotografowania a nie zabawy filmikami. Śmiać mi się chce jak się niektórzy jarają tymi filmami, bo patrząc po ich warsztacie to nie doszli jeszcze do poziomu żeby chociaż zdjęcia robić na poziomie stopklatek z tych filmików. No ale jak już się fotografia znudziła to trzeba teraz znaleźć uzasadnienie do kupna nowej zabawki, filmiki świetnie się do tego nadają.

I niby na czym ten zwrot ma polegać? Pisałem że AF 5D wbrew jakiejś obiegowej opinii nie jest 'kiepski' i nadaje się do fotografowania tzn. działa i trafia całkiem nieźle. Równocześnie pisałem że słabość tego AF polega na jednym dobrym centralnym punkcie i nieużywalnych pozostałych z powodu skupienia w centrum klatki oraz działaniu tylko z poziomymi kontrastami. 5D2 mimo że jest aparatem o 3 lata nowszym ma te same wady.
    podpisuje sie pod tym "obiema recyma i nogami" i czym sie tam jeszcze da...

Początki nałogu

Domyślnie

Jakie racje? Mnie jest potrzebny aparat do fotografowania a nie zabawy filmikami.
    .
    Całe sedno sprawy.Zgadzam się z MMM.
    CANON Laik

Strona 86 z 315 PierwszyPierwszy ... 3676848586878896136186 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów