Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 23

Wątek: Forumowy Dylemat czyli Sigma 70-300 f/4-5.6 APO DG M czy Canon 70-200mm f/4 L

Uzależniony Awatar jac+

Domyślnie

L-ka oczywiście i bezapelacyjnie.
    Mała spiżarnia: duża puszka, mniejsza puszka, pudełko sardynek, 5 słoików i naleśnik na deser

Uzależniony Awatar Biperek
    Miasto
    Augustów

Domyślnie

Zdecydowanie Canon, mam go od kilku miesięcy i cały czas jestem zachwycony jego zachowaniem oraz jakością produkowanych obrazków. Jedyną wadą jaką ma jest kolor, ciągle muszę się przełamywać, żeby go użyć w miejscu publicznym.
    Pozdrawiam
    Marek/Biperek

Coś już napisał

Domyślnie

Robił ktoś z Was zdjęcia na zawodach skoków koni przez przeszkody takim obiektywem? Chodzi mi o to, czy nie będzie zbyt ciemno na takiej hali? O ile w słoneczny dzień na otwartej przestrzeni zapewne nie będzie problemów z 70-200 4L, to zastanawiam się właśnie nad fotografowaniem w hali, gdzie jest sztuczne oświetlenie. Nie mam niestety okazji przetestować takiego obiektywu... Tzn warunki mam, ale obiektywu do testów nie mam ??:

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Biperek Zobacz posta
    Zdecydowanie Canon, mam go od kilku miesięcy i cały czas jestem zachwycony jego zachowaniem oraz jakością produkowanych obrazków. Jedyną wadą jaką ma jest kolor, ciągle muszę się przełamywać, żeby go użyć w miejscu publicznym.
    Biały kolor!!. Prezentuje się znakomicie. Ja bym się nie musiał przełamywać

Uzależniony Awatar Biperek
    Miasto
    Augustów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szybki-pl Zobacz posta
    Biały kolor!!. Prezentuje się znakomicie. Ja bym się nie musiał przełamywać
    Pogadamy jak w stopce będziesz miał coś białego Niestety ten biały kolor strasznie skupia uwagę osób postronnych. Jak fociłem 70-210 nawet na długim końcu, zero zainteresowania publiki. Jestem ze stosunkowo małego miasta więc wiele tego nie ma. Pewnie po jakimś czasie przywyknę, ale jak dotąd mnie to drażni. A może będzie nas więcej i ludzie przywykną .
    Pozdrawiam
    Marek/Biperek

Coś już napisał

Domyślnie

Miałem tą sigme na początku mojej przygody z fotografią. Za taką cemę byłem bardzo zachwycony tą sigma która powyżej 220 robiła delikatne mydełko, a zdjecia makro wychoziły przyzwoicie. Po pewnym czasie zmieniłem na Elkę. Byłem w szoku jak zacząłem nią robić zdjęcia. Latające samoloty i śmigłowce wychodziły rewelacyjne. Więc zainwestuj i kup elkę. Będziesz zadowolony.

Coś już napisał Awatar yaro78
    Miasto
    mazowieckie

Domyślnie

Ja też najpierw kupiłem Sigmę i przez około roku cieszyłem się z robienia nią zdjęć. Potem zainteresowałem się pokazami lotniczymi i tu niestety masakra
    Do sportu, samolotów, samochodów szybko spierniczających obiektów ten obiektyw się nie nadaje. Fakt że jest tani ale i ile razy AF przeleciał mi cały zakres nie łapiąc nic na pokazach lotniczych to tylko ja wiem.
    Moja sigma już jest na allegro i jeśli się sprzeda to zaraz potem kupie 70-200L f4
    bez sensu

noone
    Guest

Domyślnie

ja się zastanawiam czy kupić właśnie tą wersje 70-200 czy zbierać na IS. Miałem aparat z wbudowaną stabilizacją i nigdy nie sprawdzałem od jakich czasów dam rady utrzymać.

GumowaKaczka
    Guest

Domyślnie

Na początku chciałbym bardzo podziękować za duże zainteresowanie tematem. Bardzo pomogliście mi w wyborze obiektywu.

Wersje z IS również brałem pod uwagę, ale zważając na mój budżet niestety ta opcja została wykluczona. Wyścigi nie odbywają się raczej na hali więc przy świetle naturalnym poratuje się odpowiednim czasem, aby nie poruszyć zdjęcia. A i sample z rajdów robione wersją bez IS są wzorowe (jak dla mnie) więc pozostanę przy swoim wyborze.

Jest szansa, że zdjęcia z tym obiektywem będą lepsze jakościowo na body 40D niż 400D? Aktualnie jestem w posiadaniu 400D, ale niestety ta puszka to nie jest szczyt moich marzeń i zastanawiam się nad 40D. Tym bardziej, że jest szansa spadku cen 40D z racji tej, że 50D wkracza na rynek.

Pozdrawiam i jeszcze raz wszystkim dziękuje.

PS. Nie ma problemu. Nie byłem do końca pewny w jakim dziale umieścić ten temat.
    Ostatnio edytowane przez GumowaKaczka ; 23-09-2008 o 20:54

Początki nałogu Awatar sylwester Samluk
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Witam

Bez dwóch zdań kupuj 70-200 L f/4 sam miałem taki dylemat jak TY rok temu i dziś nie żałuje wyboru. Sigmę i tak sprzedasz za pół roku i kupisz 70-200. Słuchaj forumowiczów oni mi pomogli dziś ja Tobie dobrze radze.

Pozdrawiam

Sylwek
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    A co chcesz od puszki 400D? Najpierw naucz się robić fotki amatorskim sprzętem, no chyba że już umiesz to przepraszam.
    Ostatnio edytowane przez sylwester Samluk ; 23-09-2008 o 21:14 Powód: Automerged Doublepost
    |5D Mark I| |50D+BG-E2N| |400D+BG-E3| |Sigma 10-20mm f/4-5,6 EX DC HSM| |Canon EF 28mm f/1.8| |Canon EF 85mm f/1.8|
    |Canon EF 70-200mm f/4 L USM| |Canon Speedlite 430 EX II|Knight TR-332 E-TTL Trigger

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów