Cytat Zamieszczone przez hrabia_vader Zobacz posta
Wszyscy doskonale wiecie o czym piszę (i nie tylko ja). Chcecie zaje...fajnych autofokusów.
nie wiem jak inni, ale ja mówię za siebie. Oczekuję, że w sprzęcie za 2500EUR producent zapewni mi sprawnie działający - czytaj: szybko, powtarzalnie i pewnie nawet w stosunkowo ciemnym środowisku - układ AF. 5D Mk1 w tej kwestii mnie osobiście nie zadowala. Układ z 40D, który to aparat kosztuje na Allegro 2300 PLN działa wyraźnie szybciej i pewniej od 5D. Inaczej pisząc - oczekiwałem Af na poziomie półki amatorskiej plus 6 punktów do servo. I go nie mam, nawet tyle się nie doczekałem.

Kilka osób pisało też o "małej" ilości klatek na sekundę. Tutaj też widzę zagrożenie nawet na bardzo szybkiego 1D. Dając 5 czy 6 klatek zbliżamy się dość wyraźnie do Marka2 z jego 8.5 klatki.
wspominane 40D, które mam ma 6,5 klatki na sekundę i kosztuje ile kosztuje. czy zagroził w jakikolwiek sposób 1D? Bo pęknę ze śmiechu

To, że wy chcecie bieda-fulfrejma nie oznacza, że Canon na kolanach wam go przyniesie.
O przepraszam. Ja mam 10+ tysięcy i chce kupić canonowskie D700 z dobra matrycą i mocowaniem EF. Nie chcę bieda puszki, chce profesjonalnej oferty do moich potrzeb. Canon mi jej nie oferował, i niestety dalej nie oferuje. Mam dwie możliwości: kupić kastrata nieco taniej lub poczekać do marca i kupić za 15 tysięcy Dsa. Ale ja Dsa nie potrzebuję.

Taki wybór pomiędzy Oplem z szyberdachem i spojlerem a Maybachem na gaz. Jakby pomiędzy nie dało się wsadzić niczego normalnego.