Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 49 z 49

Wątek: [Battle] Goomis vs micles - rocznica wybuchu wojny w Bydgosczy

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ewa_olsztyn Zobacz posta
    ale ja bym nie chciała żeby Micles i Goomis tam pojechali po prawdziwie dramatyczne fotki.
    Ale ja bym chciał

Początki nałogu Awatar ewa_olsztyn
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    Ale ja bym chciał
    Ech Chłopaku! Nie chcij...

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    Ale ja bym chciał
    Nagrodę Darwina zdobyć?

Ale śmiało, wojsko teraz rekrutuje a i wiek masz odpowiedni...

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Zawsze podobały mi się obrazki z filmów wojennych. Połowicznie zdesaturowane, zimne kolorki, przeostrzone i na krótkich czasach kręcone. Zarąbisty efekt. Do tego jeszcze realistyczne trzęsienie kamerą skontrastowane z płynnymi przejazdami i jestem w raju (z tego co pamiętam, to Szeregowiec Ryan, później jeszcze jakiś film o snajperach wojennych, tytułu nie pamiętam, wiem że takich dużo, ale chodzi o ten najpopularniejszy, bo w TV już ze 3 razy leciał)

Początki nałogu Awatar hofi66
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Wojna to nie bieganie z aparatem, statywem, flashem po mieście (np. po Bydgoszczy) i eksperymentowanie, focenie wszystkiego co się rusza ... I nie przypomina to żadnej gry komputerowej ani filmu. Jesteś bardzo młody, rozumiem, ale bez przesady ... nabierz czasem powietrza i chwilkę potrzymaj - wyjdzie na dobre. Widzę Cię czasem na ulicy i zastanawiam się, po co tak biegasz, z kim rywalizujesz
    Ostatnio edytowane przez hofi66 ; 18-09-2008 o 20:18
    Trzeba mieć odwagę, by milczeć ...

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

A czy ktoś mówił, że jutro się na takową wybieram? Po prostu podoba mi się ten klimat i w 100% wiem, że to nie jest następny "zwykły event", albo "gra komputerowa". Tak tylko abstrahuję.

Coś już napisał Awatar Intense
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jaras77 Zobacz posta
    Czy byłeś na tej imprezie? Czy widziałeś jak była niezorganizowana? Czy zaprezentujesz lepsze zdjęcia z tej inscenizacji? Twojego autorstwa?
    Byłem, widziałem, nie pstrykałem.
    Pozdrawiam
    Tak, byłem na tej imprezie.
    Widziałem sposób organizacji.
    To jest watek do dyskusji o dwóch zestawach zdjęć, nie rozumiem po co mam tu prezentować swoje. Czy moje są lepsze? Nie mnie to oceniać. Są z pewnością inne.
    Tak, mojego autorstwa. A czyjego? Sugerujesz kradzież zdjęć?
    Byłem, widziałem, kilka pstryknąłem.

Co do innych komentarzy do mojej wypowiedzi - Nie zgadzam się by traktować temat inscenizacji wojennej lekko i z przymrużeniem oka. To nie jest temat do zabawy. Albo robimy coś z należytą czcią i szacunkiem albo nie robimy nic. Uważam, że pozwalając na "zabawę w wojnę" deprecjonujemy ofiary i tragizm tamtego czasu a ponadto sprowadzamy ten temat niebezpiecznie blisko fantazji rodem z gier video. I nie, nie mam 90 lat i nie jestem ZBOWID-owcem.

jaras77
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Intense Zobacz posta
    Tak, byłem na tej imprezie.
    Widziałem sposób organizacji.
    To jest watek do dyskusji o dwóch zestawach zdjęć, nie rozumiem po co mam tu prezentować swoje. Czy moje są lepsze? Nie mnie to oceniać. Są z pewnością inne.
    Tak, mojego autorstwa. A czyjego? Sugerujesz kradzież zdjęć?
    Byłem, widziałem, kilka pstryknąłem.
    Masz rację, ten wątek jest dyskusją jedynie o dwóch zestawach zdjęć - troszkę się zagalopowałem. Miałem jednak na myśli to, że krytykując sposób widzenia autorów konkursowych zdjęć, jakby poza konkursem zaprezentujesz w zdjęciach swój punkt widzenia, pokazujący co można było zobaczyć przez szkła.
    Co do autorstwa, miałem na myśli pełne przedstawienie własnej wizji, bo własną wizję można przedstawić również czyimiś zdjęciami, oddaje ona co autor miał na myśli, ale nie jest (IMHO) pełna - na zasadzie, tak to widzę i tak to wygląda.
    Pozdrawiam

Coś już napisał Awatar Intense
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Aby zamknąć temat - "krytykuję" to zbyt mocno powiedziane, wyrażam tylko swoją opinię. Jestem taką osobą, że gdybym chciał "zjechać" kogokolwiek to nie byłoby wątpliwości. Naprawdę nie mam misji wytykania wszystkim błędów, pokazuję tylko to , co mnie "boli" w danym temacie. Według mnie nie wykracza to poza definicję dyskusji. Nikt się do moich uwag nie musi stosować ;-) That's it.

A jeśli chodzi o moje fotki to chyba trzeba będzie stworzyć jakiś watek bo przy okazjach takich jak ta ciągle słyszę, że zamiast marudzić mam pokazać efekty swojej pracy. Więc pewnie trzeba będzie w najbliższym czasie coś takiego stworzyć.

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345

Uprawnienia umieszczania postów