Pokaż wyniki od 241 do 250 z 3144

Wątek: Canon EOS 5D Mark II - gdybania

Widok wątkowy

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    (.....)
    - narzekania nie są odnośnie działania AF ale postawy producenta (na razie!). Dając 5-cio letni układ AF do puszki której premierę odwlekano dwa lata, przy konkurencji oferującej więcej w puszkach po 800 dolarów to po prostu nie poważne traktowanie klienta. Dlaczego Canon w swej łaskawości nie da czegoś pośredniego? 9 krzyżowych było by strzałem w dziesiątkę. AF z EOS33? Eye control? Kurna, to takie trudne pomyśleć kto będzie tego używał? Kto kupujący 5D robi tym servo? Skąd takie postawienie priorytetów?!! Niech sobie Canon sępi ficzery, ale z tym AF to tak jakby wypuścili aparat zasilany paluszkami AAA. Do zabawy wystarcza, do pracy zupełnie nie.
    (....)
    Tylko pomyśl co by było jakby dali ten układ z 40D (jeszcze niektórzy chcieli wzbogacony). Pomijam już że i tak te boczne krzyżowe Ci niewiele zmienią w tak wąskim rozstawieniu (nawet znam nikoniarzy którzy mówią że i tak w większości przypadków jadą w D700 na środkowym, bo krzyżowe są rozmieszczone co najmniej dyskusyjnie, czułość i dokładność bocznych linowych taka sobie, a w ogóle to cały układ wciśnięty w środek kadru). Wsadzenie krzyżowgo (środkowego) z 40D do tej piątki też nie byłoby dobre, bo nawet na stronach Canona można wyczytać że to jest układ pod pewnymi względami bardziej zaawansowany od tego który jest w jedynkach.
    No i teraz piszesz (słusznie), że niektórzy użytkownicy Ds-a mogą się czuć "zrobieni w bambuko". Przy takiej specyfikacji nowej piątki niestety coś musieli spie.... i to solidnie żeby był jakikolwiek sens kupowania Ds-a.

Ja wiem jak się czujesz. Jak czytałem rano opis AF-a w tym aparacie to przecierałem oczy ze zdumienia i myślałem, że może to z powodu zarwanej nocy mam jakieś zwidy. Nawet pierwotnie wpisałem w specyfikacji 9 cross ale później wyedytowałem wiedziony instynktem jak canon potrafi dać do wiwatu.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 18-09-2008 o 01:53
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów