Zobacz wyniki ankiety: Czy następca 5D ma szansę pokazać się w Sierpniu/tym roku ?

Głosujących
730. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 240 z 393 PierwszyPierwszy ... 140190230238239240241242250290340 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 391 do 2 400 z 3929

Wątek: 5D i co dalej... ?

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzychu Zobacz posta
    ? Dlaczego ? Chyba oczywiste jest że Canon nie zrezygnuje z cropa...
    do tego powiększenie aż 0.97 wizjera dla matrycy FF w nowym 6D uważam za zupełnie nierealne więc to na pewno nie jest specyfikacja następcy 5D.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Obstawiamy ile Mpx będzie miał 80D ? Stawiam na 24, a puszka oczywiście tradycyjna, czyli 10d po tuningu.
    chcialbys.

wez 10D do reki i porownaj z takim 30D. i nie uzywaj wiecej sugerujacego
    ulepszenia slowa "tuning"
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    chcialbys.

wez 10D do reki i porownaj z takim 30D. i nie uzywaj wiecej sugerujacego
    ulepszenia slowa "tuning"
    A DirectPrint to co? Nie ulepszenie w stosunku do 10D? ;-)
    A serio, no to przecież coś tam poprawiają.... w 20D pojawił się dżojstik, w 40D AF-ON, może w okolicach 60D pojawi się jeszcze jakiś nowy guzik, a w 80D to może nawet zrobią go programowalnym przez użytkownika :-)

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    może w okolicach 60D pojawi się jeszcze jakiś nowy guzik
    Wspomniany wcześniej Direct Fax
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piast Zobacz posta
    a co się stało z wątkiem 50d ,bo mi zniknął ?
    Dokleili do innego

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Przeniesiony tu gdzie Kuchatek go zaczął - to wciąż spekulacje, aka wishful thinking
    Ale to już były oficjalne informacje na stronie canona.

Uzależniony Awatar habakuk
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

ktoś go wyciął

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

IMHO bardzo dobry ruch ze strony Canona. Pójście za ciosem w segmencie gdzie jest też dość duża sprzedaż. Do tego wypuszczanie puszki co rok musi owocować tym, że nie będą to zmiany rewolucyjne. Jeśli te dane są prawdziwe można się spodziewać, że wkładają do 50D całkiem nowe matryce (skoro są dostępne takie czułości). To by pociągało za sobą to o czym wspominał Adam, że na FF-ie będzie kosmos .
    Dla tych którzy wieszczą upadek Canona warto tylko dodać, że takie aparaty jak 1Ds,1D,5D to jakieś 3% produkcji. Mają znaczenie ale to w segmencie xxD, xxxD i xxxxD Canon robi prawdziwy biznes.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    do tego powiększenie aż 0.97 wizjera dla matrycy FF w nowym 6D uważam za zupełnie nierealne więc to na pewno nie jest specyfikacja następcy 5D.
    To inaczej .. 15mpix do cropa 1.6 mi nie pasuje w zaden sposob, w kazdym razie nie w segmencie XXD. W XXX/XXXXD moga sobie wsadzac. Skok z 10Mpix na 15MPix przy zachowaniu tej samej jakosci jest nierealny(chyba ze opanowali technologie nano). Z 8Mpix na 10 juz widac bylo ze poswiecili 1/3EV czulosci matrycy, a tutaj ?.. Szkoda ze wyscig na MPix nadal trwa i zamiast kilku ciekawych opcji karta przetargowa bedzie 2-3MPix wiecej niz u konkurencji. Mialem cicha nadzieje ze od segmentu XXD zaczyna sie zaawansowany amator i presja na MPix spadnie i zaczna rozdawac feature'y..

pozdr.

Zablokowany

Domyślnie

Mi się wydaje, że nie myślą to o tym co powinno być i co ma sens, tylko o tym co się będzie sprzedawało. Założę się, że w ankietach większość ludzi zaznaczała, że chce mieć więcej milionów pixeli.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez asdfasfd Zobacz posta
    Mi się wydaje, że nie myślą to o tym co powinno być i co ma sens, tylko o tym co się będzie sprzedawało. Założę się, że w ankietach większość ludzi zaznaczała, że chce mieć więcej milionów pixeli.
    no wlasnie myslalem ze to juz nie ten segment..

Strona 240 z 393 PierwszyPierwszy ... 140190230238239240241242250290340 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów