Tak
Nie
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Ja na przykład lubię mieć nowe rzeczy... majtki jak sobie nowe kupie albo perfum czy buty... To czemu nie kupić nowej puchy za I0 000 pln??
Ludzie zawsze lubili kupować, uwielbiają kupować i będą kochać ZAKUPY!!! :P
Dzięki czemu dajemy jeść pracownikom Firm Photo :PP
A dla mnie coś jest w puszcze 5D, że po 3 latach bez poprawek potrafi być topowym aparatem w swojej klasie. Nawet jeśli wypuszczą 7D czy 5D mark II za rok, to 5D będzie nagle do wyrzucenia na śmieci?
To podejscie - "lubie nowe" "kupowanie jest fajne" jest słabe, bo potem jak wychodzi nowy model to nagle stary staje sie bezużyteczny... w ich mniemaniu...
W ogóle, ten watek nie powienien być np. w pralni albo hydepark?![]()
Regulamin pkt 8
Trochę to zbyt schematyczne. Niekoniecznie stare staje się bezużyteczne. Częstokroć staje się bardzo wygodnym backupem albo służy do mniej odpowiedzialnych celów. A że niektóre nowe rzeczy nas rajcują- chyba nie byłoby nas tutaj gdyby nie ta słabostka
. Nie postrzegam tego aż tak negatywnie.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Tak wlasnie jest. Nie ma to jak nowe majtki...![]()
Ciekawe, ze kiedy ktos sobie kupi bryke za roczne dochody rodziny, lodz na ryby, albo basen za prawie tyle samo to nikt sie nie czepia, a na widok biednej puszeczki badz sloiczka za pare k$ osoby uznaja za stosowne powiadomic, ze to bez sensu, bowiem oni robia doskonale zdjecia aparatem za $200. I czy aby na pewno przeczytalismy instrukcje i wiemy ktory guzik nacisnac i czy dzieci nie glodne.
Nie mowcie Canonowi, ale jak strasznie nie spieprza, to i tak kupie cokolwiek _nowego_ sie pojawi.
It's coming.....
prawda bolesna jest taka ze teraz wiecej ludzi ma nikony niz canony. osberwujac turystow, fotografow na ulicy itp - wszyscy maja nikony <szok> , oczywiscie obserwacji dokonałem w szkocji oraz w podrozy poslubnej w grecji - ta samo, raz widzialem dziadka z 20D i tyle......
5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
Crazy Apple Fanboy
Ex Linux User
Tylko ze w sklepie obecnie za jednego 450d kupisz dwa kity d40
Wczoraj w sklepie sluchalem rozmowy coreczki z rodzicami, chciala lustrzanke bo ladne zdjecia robi, chce olympusa 410 bo gdzies wyszlo ze ze najlepszy (pewnie w jakims chipie). Jak zapytalem w czym ten 410 taki najlepszy to odpowiedziala "w testach".
Drugi w testach byl d40 i chyba kupili d40, byl tanszy od olympusa.
masakra, canon naprawdę traci. wszędzie to widać, oczywisce w tych najtańszych lustrach, w kompaktach chyba też.......Co jest najwazniejsze dla kogos kto nie ma pojecia o tym co kupuje? CenaDopiero po paru miesiącach taki uzytkownik dSLR marki Olympus np skapnie sie ze ma faktor cropa 2x i najmniejszy wizjer na swiecie
Masakra
5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
Crazy Apple Fanboy
Ex Linux User
Super testy chipa... to była przednia lektura na dłuższe posiedzenia
A tu to już pełna zgoda co do zakupu D40 + 18-200VR i córeczka (a właściwie tatuś) ma spokój.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Nie zapominaj o zaletach: waga, waga, waga. Jeśli kupi się lampę to wcale nie trzeba wyskakiwać powyżej 400.
Aaaa i jest jeszcze E-3... wiesz ile kosztuje obudowa wodoszczelna do naszych Piątek...
Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 20-08-2008 o 11:05 Powód: Automerged Doublepost