Zobacz wyniki ankiety: Czy następca 5D ma szansę pokazać się w Sierpniu/tym roku ?

Głosujących
730. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 227 z 393 PierwszyPierwszy ... 127177217225226227228229237277327 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 261 do 2 270 z 3929

Wątek: 5D i co dalej... ?

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    ach, ciężko ludziom dogodzić. Jak nie ma następcy 5D przez 3 lata to jest źle, a jak podobne body do D3/D300 wychodzi po 10 miesiącach to też niedobrze. Jak się pokaże D3x to będzie fatalnie, bo co niektórzy nabyli D3/D700
    (....)
    Co gorzej niektórzy nabyli Ds-a 8).

W pewnym sensie obaj macie rację. Marketing potrafi wytłumaczyć potrzebę kupowania wszystkiego i zupełny brak zapotrzebowania na rzeczy, które tak na prawdę wielu by zadowoliły.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Ja na przykład lubię mieć nowe rzeczy... majtki jak sobie nowe kupie albo perfum czy buty... To czemu nie kupić nowej puchy za I0 000 pln??

Ludzie zawsze lubili kupować, uwielbiają kupować i będą kochać ZAKUPY!!! :P

Dzięki czemu dajemy jeść pracownikom Firm Photo :PP

Początki nałogu Awatar Malin
    Miasto
    Warszawa/Radom

Domyślnie

A dla mnie coś jest w puszcze 5D, że po 3 latach bez poprawek potrafi być topowym aparatem w swojej klasie. Nawet jeśli wypuszczą 7D czy 5D mark II za rok, to 5D będzie nagle do wyrzucenia na śmieci?

To podejscie - "lubie nowe" "kupowanie jest fajne" jest słabe, bo potem jak wychodzi nowy model to nagle stary staje sie bezużyteczny... w ich mniemaniu...

W ogóle, ten watek nie powienien być np. w pralni albo hydepark?
    Regulamin pkt 8

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Malin Zobacz posta
    (.....)
    To podejscie - "lubie nowe" "kupowanie jest fajne" jest słabe, bo potem jak wychodzi nowy model to nagle stary staje sie bezużyteczny... w ich mniemaniu...

(....)
    Trochę to zbyt schematyczne. Niekoniecznie stare staje się bezużyteczne. Częstokroć staje się bardzo wygodnym backupem albo służy do mniej odpowiedzialnych celów. A że niektóre nowe rzeczy nas rajcują - chyba nie byłoby nas tutaj gdyby nie ta słabostka . Nie postrzegam tego aż tak negatywnie.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PrzemQs Zobacz posta
    Ja na przykład lubię mieć nowe rzeczy... majtki jak sobie nowe kupie albo perfum czy buty... To czemu nie kupić nowej puchy za I0 000 pln??

Ludzie zawsze lubili kupować, uwielbiają kupować i będą kochać ZAKUPY!!! :P

Dzięki czemu dajemy jeść pracownikom Firm Photo :PP
    Tak wlasnie jest. Nie ma to jak nowe majtki...

Ciekawe, ze kiedy ktos sobie kupi bryke za roczne dochody rodziny, lodz na ryby, albo basen za prawie tyle samo to nikt sie nie czepia, a na widok biednej puszeczki badz sloiczka za pare k$ osoby uznaja za stosowne powiadomic, ze to bez sensu, bowiem oni robia doskonale zdjecia aparatem za $200. I czy aby na pewno przeczytalismy instrukcje i wiemy ktory guzik nacisnac i czy dzieci nie glodne.

Nie mowcie Canonowi, ale jak strasznie nie spieprza, to i tak kupie cokolwiek _nowego_ sie pojawi.

It's coming.....

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Malin Zobacz posta
    A dla mnie coś jest w puszcze 5D, że po 3 latach bez poprawek potrafi być topowym aparatem w swojej klasie.
    To jest JEDYNY aparat w swojej klasie

Nie ma sie wiec czemu dziwic, ze wciaz jest taki sam po 3 latach
    ...

Pełne uzależnienie Awatar banan82
    Miasto
    Scotland

Domyślnie

prawda bolesna jest taka ze teraz wiecej ludzi ma nikony niz canony. osberwujac turystow, fotografow na ulicy itp - wszyscy maja nikony <szok> , oczywiscie obserwacji dokonałem w szkocji oraz w podrozy poslubnej w grecji - ta samo, raz widzialem dziadka z 20D i tyle......
    5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez banan82 Zobacz posta
    prawda bolesna jest taka ze teraz wiecej ludzi ma nikony niz canony. osberwujac turystow, fotografow na ulicy itp - wszyscy maja nikony <szok> , oczywiscie obserwacji dokonałem w szkocji oraz w podrozy poslubnej w grecji - ta samo, raz widzialem dziadka z 20D i tyle......
    Tylko ze w sklepie obecnie za jednego 450d kupisz dwa kity d40

Wczoraj w sklepie sluchalem rozmowy coreczki z rodzicami, chciala lustrzanke bo ladne zdjecia robi, chce olympusa 410 bo gdzies wyszlo ze ze najlepszy (pewnie w jakims chipie). Jak zapytalem w czym ten 410 taki najlepszy to odpowiedziala "w testach".
    Drugi w testach byl d40 i chyba kupili d40, byl tanszy od olympusa.

Pełne uzależnienie Awatar banan82
    Miasto
    Scotland

Domyślnie

masakra, canon naprawdę traci. wszędzie to widać, oczywisce w tych najtańszych lustrach, w kompaktach chyba też.......Co jest najwazniejsze dla kogos kto nie ma pojecia o tym co kupuje? Cena Dopiero po paru miesiącach taki uzytkownik dSLR marki Olympus np skapnie sie ze ma faktor cropa 2x i najmniejszy wizjer na swiecie Masakra
    5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dzik Zobacz posta
    Jak zapytalem w czym ten 410 taki najlepszy to odpowiedziala "w testach".
    Super testy chipa... to była przednia lektura na dłuższe posiedzenia

Cytat Zamieszczone przez dzik Zobacz posta
    Drugi w testach byl d40 i chyba kupili d40, byl tanszy od olympusa.
    A tu to już pełna zgoda co do zakupu D40 + 18-200VR i córeczka (a właściwie tatuś) ma spokój.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez banan82 Zobacz posta
    Dopiero po paru miesiącach taki uzytkownik dSLR marki Olympus np skapnie sie ze ma faktor cropa 2x i najmniejszy wizjer na swiecie Masakra
    Nie zapominaj o zaletach: waga, waga, waga. Jeśli kupi się lampę to wcale nie trzeba wyskakiwać powyżej 400.
    Aaaa i jest jeszcze E-3... wiesz ile kosztuje obudowa wodoszczelna do naszych Piątek...
    Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 20-08-2008 o 11:05 Powód: Automerged Doublepost

Strona 227 z 393 PierwszyPierwszy ... 127177217225226227228229237277327 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów