Pokaż wyniki od 1 do 10 z 43

Wątek: Czy na rynku pamięci liczy juz tylko SanDisk i Kingston?

Mieszany widok

Dopiero zaczyna Awatar _Doman_
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

I ani razu na wymienianych kartach nie mieliscie podobnej sytuacji, ze zdjecie bylo uszkodzone? Bo moze takie sytuacje maja prawo sie zdazac, tak jak np. normy przewiduja pewna ilosc dopuszczalnych wypalonych pikseli w wyswietlaczach LCD.

Mi jednak wydaje sie to raczej niedopuszczalne, szczegolnie na sprzecie klasy wyzszym niz moje poprzednie aparaty.
    Ostatnio edytowane przez _Doman_ ; 08-08-2008 o 11:22
    Canon 40D / Tamron 17-50mm / Canon 55-250mm IS / Canon 50mm f1.8

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez _Doman_ Zobacz posta
    I ani razu na wymienianych kartach nie mieliscie podobnej sytuacji, ze zdjecie bylo uszkodzone?
    u mnie aparaty mają stosunkowo małe przebiegi (zostały mi nawyki z kliszaków :-)) ale 300D przestrzeliło parę tysięcy klatek, 5D tez ma juz na liczniku ponad 4,5 tys i do tej pory jeszcze mi się nie zdarzyło.

Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    Chyba trochę przesadzacie. Jak się nie kupuje z jakiś dziwnych źródeł, tylko z normalnych, znanych sklepów, choćby i tych internetowych, to trudno o podróbkę.
    Nie wiem czy przesadzam - stwierdzam fakt :-)

Jakbym miał kupować Sandiska, to przeszukując oferty cały czas bym się szarpał wewnętrznie czy już jest za tanio czy jeszcze nie...? Z innymi nie mam tego problemu.
    Ostatnio edytowane przez gwozdzt ; 08-08-2008 o 11:29
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt Zobacz posta
    Jakbym miał kupować Sandiska, to przeszukując oferty cały czas bym się szarpał wewnętrznie czy już jest za tanio czy jeszcze nie...?
    To nie cena a renoma sklepu jest wyznacznikiem tego, jaka jest szansa na bycie orżniętym. Są sklepy, które zapracowały sobie na zaufanie klientów.
    Z innymi nie mam tego problemu.
    Być może masz, tylko nie zdajesz sobie sprawy...
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    Być może masz, tylko nie zdajesz sobie sprawy...
    niewykluczone, bo tak jak nie testuję obiektywów :-) tak też nie testuję kart benchmarkami, etc.

Natomiast tak jak wspomniałem - uszkodzonych plików do tej pory nie doświadczyłem (cyfry używam od trzech lat); zaś jeśli chodzi o karty, są to dwa niebieskie Kingstony: 512MB i 1GB oraz dwie 2GB: Transcend x120 oraz Lexar x133.
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Pełne uzależnienie Awatar sal
    Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt Zobacz posta
    Jakbym miał kupować Sandiska, to przeszukując oferty cały czas bym się szarpał wewnętrznie czy już jest za tanio czy jeszcze nie...? Z innymi nie mam tego problemu.
    Moment.
    Rozmawiamy o kupowaniu w sklepie o dobrej renomie, czy "kupowaniu jak najtaniej na Allegro"?
    Bo to pierwsze jakoś nie pasuje do Twojego opisu.
    Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Coś już napisał Awatar pkalamajski
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez _Doman_ Zobacz posta
    I ani razu na wymienianych kartach nie mieliscie podobnej sytuacji, ze zdjecie bylo uszkodzone?
    Owszem, miałem. Karta PQI 16GB, na 6-7 tysięcy zapisanych na nią zdjęć 3-4 zdjęcia były uszkodzone w dokładnie taki sposób, jak opisałeś.
    PK

Uprawnienia umieszczania postów