Zobacz wyniki ankiety: Czy następca 5D ma szansę pokazać się w Sierpniu/tym roku ?

Głosujących
730. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 198 z 393 PierwszyPierwszy ... 98148188196197198199200208248298 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 971 do 1 980 z 3929

Wątek: 5D i co dalej... ?

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tom517 Zobacz posta
    Ktos widzi jakas roznice miedzy 5D i 7D poza napisem na pudelku ?
    Tak na szybko:

- cyfra 7 trąci paintem
    - za mało trybów C1
    - kiosk z 5D - miała być lampa (może z st-e2)
    - czarne sanki
    - brak AF-On

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tom517 Zobacz posta
    Ktos widzi jakas roznice miedzy 5D i 7D poza napisem na pudelku ?
    ja widze. znaczki w nazwach Canonow nie sa pisane czcionka Humanist - tak jak na tym tandetnym montazu
    www albo tez flickr

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    W każdym razie cokolwiek by Canon nie dał. Jedno jest pewne - będzie źle .
    Po wypuszczeniu MKII przeciez musi byc jakis "sens" czekania na 5D MK III ;-)
    40D|BG-E2N|70-200/2.8 IS L|24-105/4L IS|17-55/2.8 IS |85/1.8|50/1.4|430EX|580EX II|Sherpa 600R

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK Zobacz posta
    Oj... Napewno nie. Wybacz, ale Olympus z calym swoim 4/3 to klepie mocno studyjno kompaktowe nisze i... W sumie poza b&h to ten system naprawde ciezko spotkac nawet w sklepach.

......
    Juz predzej Pentaxowi i Samsungowi mozna dziekowac
    b&h to internetowy bizness, ma tylko jeden sklep. Olympusa 420 kit mozna nabyc w sklepie sieci Circuit City za tylko $550. Albo Amazon $520. Natomiast XSi (450D) juz tylko $750 za kit (bylo $900).

W sklepach murowanych sa (Cano-, Niko-, So-)ny , i Olympusy w tej kolejnosci, a poza tym to juz prawie nic. Samsung SLR praktycznie nie istnieje w USA, wiec nie ma za co dziekowac.

W tej chwili kroluje Canon i Nikon, potem dlugo nic. Olympus ma szanse dopiero w przyszlosci, bo ciezko sie reklamuje masom tak techniczne kwestie. Dzisiaj oglosili system Micro Four Thirds. Dla mnie to by eliminowalo XXXd bo za wielki (a i sloje stare i ogromne ) i zostalbym sie z FF i rewelacyjnym Olympusem Micro.

http://www.popphoto.com/photonews/54...nic-page2.html

Początki nałogu
    Miasto
    Kaczogród

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kmleon Zobacz posta
    Stało by się to możliwe, gdyby zwykłą optykę zastąpiono jakimś innym rozwiązaniem, ale chyba takie projekty są w fazach przynajmniej mocno pionierskich... )
    Gdzies kiedys czytalem, jak wyglada b.duza i jasna optyka w hamerykanksich satelitach szpiegowskich.
    Soczewka hodowana w zmiennym srodowisku, co skutkuje plynnie(!) zmieniajacym sie wsp. zalamania w roznych warstwach pojedynczego kawalka szkla.

No ale cus takiego pewnie kosztuje wiecej niz wszystkie L-ki swiata ;-)

Marcin
    Chciałbym mieć więcej czasu na fotografowanie.

Uzależniony Awatar myst
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Z tego co wiem, to takie soczewki (z tworzyw) są w powszechnym użyciu (np lepsze 'okularowe'. Uzyskuje się to różnej gęstości tworzywem na przekroju.
    5DII, 5D, 24L, 85L + dodatki.

Maciek Toliński

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
    b&h to internetowy bizness, ma tylko jeden sklep.
    I wystarczy. W sam raz na potrzeby turystów i NYC. Ktoś kiedyś pisał, że teraz (tani dolar) mają 30 albo 40 tys. transakcji... miesięcznie. Mogą być internetowe, co raz więcej Amerykanów coraz bardziej liczy każdego $.
    Natomiast stanę w obronie Olka, jak byłem w BH to był wręcz oblepiony reklamami chyba E-520, no, ale na pierwszym piętrze slr-agenci w łapach mieli non stop C i N.

Olympus ma szanse dopiero w przyszlosci, bo ciezko sie reklamuje masom tak techniczne kwestie.
    To jedno, drugie to bezpośredni marketing: trzeba pokazać, że 450D/1000D wcale nie jest takie małe a jak robimy odbitki 10x15 to nie widać różnicy... a za zaoszczędzone pieniądze można ....

Dzisiaj oglosili system Micro Four Thirds. Dla mnie to by eliminowalo XXXd bo za wielki (a i sloje stare i ogromne ) i zostalbym sie z FF i rewelacyjnym Olympusem Micro.
    Dokładnie! Traci sens Tami 28-300 VC, bo 5D to klocek, 18-200 IS bo pewnie za drogi, zostaje jeszcze jedna niewiadoma... G10.

Jedzie ktoś na Photokinę

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Jedzie ktoś na Photokinę
    ja sie zastanawiam. mam w sumie 250km wiec daleko nie jest, a przy okazji bym moje dziewczyny na zwiedzanie zabral... bo na same targi, to mi sie nie chce tyle pieniedzy wydawac
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 06-08-2008 o 11:05
    www albo tez flickr

Uzależniony

Domyślnie

W tej chwili kroluje Canon i Nikon, potem dlugo nic. Olympus ma szanse dopiero w przyszlosci, bo ciezko sie reklamuje masom tak techniczne kwestie. Dzisiaj oglosili system Micro Four Thirds. Dla mnie to by eliminowalo XXXd bo za wielki (a i sloje stare i ogromne ) i zostalbym sie z FF i rewelacyjnym Olympusem Micro.
    Olympusowi można jedynie podziękować za to, że daje alternatywę dla osób które szukają jak najmniejszego dslr. Konkurencją dla reszty firm, które prą do FF jest... w ogóle nie jest konkurencją. Olympus znalazł ciekawą niszę, zwłaszcza jeśli pójdzie w 'dalmierzowe' m4/3 i chwała mu za to. Mają swoją grzendę, znoszą dobrej jakości 'organiczne' jaja, ale większość ludu i tak woli genetycznie modyfikowe jaja o złotych skorupkach od kur z wyższych grzęd

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

b&h to internetowy bizness, ma tylko jeden sklep.
    W ktorym mozna dostac wszystko, nawet najdziwniejsze rarytasy

Olympusa 420 kit mozna nabyc w sklepie sieci Circuit City za tylko $550. Albo Amazon [...]
    Nie musisz mi tu wklejac listy sklepow z olympusami. To przenosnia taka tylko byla Wiadomo, ze nie sprzedaja tego w jednym sklepie. Kazdy supermarket ma mydlo i powodilo, nawet jesli to drugie nie sprzedaje sie najlepiej.

Chodzilo mi o to, ze jesli isc w tlum turystow, to tam z slr'ow czesciej mozna spotkac Pentax'a jak Olympusa jakiegos, a jesli jest to Olympus to najczesciej nie slr.

System Olympusa/Panasonic'a ma ciekawe zalozenia. W praktyce jednak jest mocno ograniczony fizyczna powierzchnia matrycy. Tego tanio nie beda w stanie doprowadzic do poziomu 5D iloscia megapixeli i szumami, a 5D to juz dziadzio przeciez. Nawet 450D jest na wygranej pozycji. A jesli dociagna, to cena zdecydowanie nie pozwoli im na zdetronizowanie tanich puszek ze sprawdzonymi rozwiazaniami typu 1000D ktore beda ow pierdylion megapixeli miec za mniej.

Rozmiar? Na rozmiar glownie kobiety patrza Imho 450D jest zbyt male do wygodnego fotografowania Watpie aby mikropuszkami, w praktyce kompaktami z wymienna optyka, byli w stanie wiele zwojowac. Za duzy rarytas. Kazdy facet woli sie pokazac z duzym Canonem

No i te rzedy bialych eLek na kazdej imprezie sportowej Takiej reklamy to oni nigdy nie beda mieli.
    ...

Strona 198 z 393 PierwszyPierwszy ... 98148188196197198199200208248298 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów