dla mnie to moje 5D może i mieć mniejszą serię a i tak by mi nie przeszkadzało. Nigdy jeszcze nie robiłem serią zabawy i jakoś nie narzekam
dla mnie to moje 5D może i mieć mniejszą serię a i tak by mi nie przeszkadzało. Nigdy jeszcze nie robiłem serią zabawy i jakoś nie narzekam
qrde,a taki bylem zaspany zanim zaczalem to czytac,hehehe.
Ten watek jest lepszy niz espresso...
C-40D + C-BG E2N + C-EF50 f1.4 + C-EFS17-55 f2.8 IS USM + C-EF24-105 f4L IS USM + C-EF70-200 f2.8L IS USM + Speedlite 430EX+580EX + 2xSanDisk-III 4gb + Lowe Pro Mini Trekker Classic (w planie: EF 16-35 II f2.8L)
serię pod ręką dobrze mieć, ja zawsze mam H na wyświetlaczu choć sporadycznie używam... "szczęście sprzyja przygotowanym"
i tutaj przypomina mi się przysłowie o prezerwatywie:
"lepiej mieć jak niepotrzeba, niż niemieć jak potrzeba" czy jakoś tak...
I love GT bicycles Polska dla Polaków, Ziemia dla Ziemniaków, a Księżyc dla Księży!
Każde jest nieostre ? to z okiem również jest nieostre ?
Kurcze... może ja jakoś inaczej widzę....
Oceńcie to ludzie. :-)
No, nie za bardzo...
Porównaj sobie choćby z tym:
http://jac0m.netlook.pl/wfoto/displa...lbum=18&pos=43
i to nie jest jest kwestia obiektywu!
Wszystko po stronie przeskalowania - słabo robisz resize.
to też jest nieostre ?
wydawało mi się że ostrość jest na tym chłopcu....
Poza tym:
Jeśli jest szybki ruch w tańcu, dynamika, to ta niestrość (rozmazanie) na pewnych zdjęciach nie przeszkadza.... czyż nie ?
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Wydawało mi się że ostrość JEST na części rzęs.. Ja je widzę ostro...
Jak robić ten resize czyli przeskalowanie żeby było lepiej/ostrzej ?
Ostatnio edytowane przez michal_sokolowski ; 17-07-2008 o 14:07 Powód: Automerged Doublepost
To też nieostre ?
Jak się prawidłowo robi "resize" ? :-)
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Ja nawet tych małych jpgów wrzucanych na web nie wyostrzam ani trochę...
Zupełnie nie przywiązuję do tego wagi...
A wiem, że się powinno nawet mocniej wyostrzyć na web.
Ale nie chce mi się... Inne rzeczy są ważne dla mnie w fotografii.... Ale może ja się nie znam :-)
Ostatnio edytowane przez michal_sokolowski ; 17-07-2008 o 14:31 Powód: Automerged Doublepost
nudne się to robi...
Skoro kolega napisał Ci, że KAŻDE zdjęcie z pokazywanych masz nieostre i jednocześnie pokazał zdjęcie wyostrzone, to co Ci da potwierdzenie dla wszystkich z osobna...
ostrzy sie w miarę pomniejszania.
w tym miejscu wysiadam.
Z mojej strony EOT.