Strona 15 z 15 PierwszyPierwszy ... 5131415
Pokaż wyniki od 141 do 146 z 146

Wątek: 40D vs. 5D - szybkostrzelnosc - sport.

Uzależniony
    Miasto
    Krosno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michal_sokolowski Zobacz posta
    Mój Mistrzu;
    Po pierwsze nie chwalę się tym zdjęciem, tylko podaję jako przykład na to, że czasem przydaje się więcej klatek.
    Jeżeli chodzi o kadrowanie akurat tego zdjęcia to było tam tak ciasno, że musiałem robić ze stołka - nie było innej opcji, ciekaw jestem jakbyś sobie poradził w tej sytuacji Mistrzu. :-)
    Nuży mnie ta dyskusja, wygląda na to, że w wątku pod tytułem "5D i co dalej"
    nie można narzekać na 3 klatki na sekundę w aparacie canon 5D.
    Myślę że kupię 40D x 2 i będę zadowolony, i klient też będzie zadowolony, bo ta 4 klatka z tych 6,5 na sekundę to może akurat będzie TA klatka. Ale mniejsza z tym, przecież i tak nie potrafię robić zdjęć tylko narzekam na to, że aparaty to nie karabiny maszynowe. Pozdrowienia.
    :-)
    przepraszam jezeli Cie urazilem moim komentarzem ale napisalem o tylko tym jednym zdjeciu zastrzegajac sobie ze mozesz(tego nie wiem bo nie widzialem) robic bardzo dobre zdjecia- wiec prosze nie pisz z taka ironia do mnie "mistrzu" bo jest to niekulturalne:wink:
    pozdrawiam
    ps.sorry za bledy ortograficznerzadko mi sie zdarza no ale...
    6D 30D 35 85 70-200 430EX

Pozdrawiam

Bywalec
    Miasto
    Tarnów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michal_sokolowski Zobacz posta
    żeby nie było że tylko gadam, w załączeniu fotka - jedna z serii 3 klatek... to był ten moment gdzie przydałoby się więcej klateczek... dlatego pytam "5D i co dalej"

przeciez te Twoje zdjecia sa w ogole nieostre...

wracajac do tematu to dlugo robilem sport (rajdy i wyscigi samochodowe) majac do dyspozycji 3kl/s (350d), teraz mam 6,5 kl/s (40d) i szczerze to nie robi mi to różnicy, fakt ze można złapać dzieki temu troszke lepsze momenty ale bez przesady. w 40d duzo lepszy jest AF i nie trzeba juz robic tylko centralnym punktem AF i przekadrowywac na kompie
    Pkt 8 regulaminu forum

Sprzęt: Canon 40D + Canon 350D+BG-E3 + Sigma 10-20; Tamron 17-50mm f/2.8 XR; 70-200 f/2.8L; Speedlite 580EX II + 430EX; 16+8+4+2+1 GB CF Kingston Elite Pro, itd...

Uzależniony Awatar iREM
    Miasto
    Gdansk, Poland, Europe, Earth

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yggdrassill Zobacz posta
    kwestia tego do czego przeznaczona jest puszka - 5d nie bylo kierowane do reporterow sportowych lecz fotografow studyjnych i slubnych wiec trudno mowic o ograniczeniu... tak samo trudno mowic o ograniczeniu w przypadku sredniego formatu cyfrowego jesli ma 1 - 1,5 kl/sek
    tutaj sa inne priorytety
    No tak, bo do ślubów to i wyświetlacz tak naprawdę nie jest potrzebny. A do chrztów też wystarczy nawet 0,6 kl./sek, bo mam tak genialny refleks, że złapię każdą kropelkę wody święconej, a w międzyczasie jeszcze kichnę, podrapię się pod pachą i zdążę przeżegnać. Sorry, nie dogadamy się ;-)
    Wszystko można zrobić lepiej.
    www.irem.pl | 500px | foty.irem.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez iREM Zobacz posta
    No tak, bo do ślubów to i wyświetlacz tak naprawdę nie jest potrzebny. A do chrztów też wystarczy nawet 0,6 kl./sek, bo mam tak genialny refleks, że złapię każdą kropelkę wody święconej, a w międzyczasie jeszcze kichnę, podrapię się pod pachą i zdążę przeżegnać. Sorry, nie dogadamy się ;-)
    z tego co widze to na pewno sie nie dogadamy
    EOT

Uzależniony Awatar mc_iek
    Miasto
    Kępa Niemojewska

Domyślnie

To nie lepiej kupić kamerę Video HD? Tam nie ma problemów z ilością klatek? A tak... Wiem... Nie ten temat, nie to forum...
    Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

w mojej ocenie tutaj dyskusja juz tak mocno odbiegła od tematu, że wydzieliłem nowy wątek w Hydeparku:
    http://canon-board.info/showthread.php?t=36324
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Strona 15 z 15 PierwszyPierwszy ... 5131415

Uprawnienia umieszczania postów