Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 52

Wątek: Nasze drogie hobby

Uzależniony Awatar TomS
    Miasto
    Strzelin

Domyślnie

Najważniejsze żeby hobby dawało jak najwięcej radości i będzie super
    Ja wolę nie liczyć ile wydałem ale teraz przynajmniej powoli na siebie zarabia.
    Marek69 zawsze mogłeś wybrać droższe hobby więc nie jest najgorzej

Bywalec Awatar Marek69
    Miasto
    Będzin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TomS Zobacz posta
    Marek69 zawsze mogłeś wybrać droższe hobby więc nie jest najgorzej
    Rajdy samochodowe np albo dziewczyny, ale ile można ciekawych chorób złapać, więc masz rację mogłem wybrać gorzej
    Pozdrawiam
    Marek

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Nie sądzę żeby mój sprzęt zaczął na siebie kiedykolwiek zarabiać choć kto wie, może w ciągu swojej 30 letniej kariery już się komuś zwrócił. Mimo wszystko raczej nie żałuję ani jednego wydanego złotego. Jak fajnie, że nie jeszcze nie muszę się nikomu spowiadać ze swoich wydatków (pomimo, że nie są to koszty rzędu L, to swoje kosztuje) ;-) .
    Ostatnio edytowane przez Bagnet007 ; 06-06-2008 o 10:10

Bywalec Awatar Marek69
    Miasto
    Będzin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bagnet007 Zobacz posta
    Jak fajnie, że nie jeszcze nie muszę się nikomu spowiadać ze swoich wydatków (pomimo, że nie są to koszty rzędu L, to swoje kosztuje) ;-) .
    pewnie że super ja też się nie spowiadam, ale kiedy wydaję kilka tysięcy miło jest skonsultować z drugą połową. W małżeństwie to tak zwany kompromis, zrozumiesz za kilka lat jak jest ważny
    Pozdrawiam
    Marek

Dopiero zaczyna Awatar kuka
    Miasto
    Pyrlandia

Domyślnie

no to ja dodam coś od siebie - kobitki - bo same chłopy tutaj. Fakt, hobby kosztowne i na szczęście nie mam żony ino męża, który też ma swoje hobby, dość kosztowne więc to ja częściej marudzę jemu.
    Z drugiej strony mój mąż, często targany wyrzutami sumienia, zmusza mnie do jakiś zakupów - bo ja tak jakoś mam, że bardzo długo się zastanawiam zanim wydam na coś kasę.

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez liquidsound Zobacz posta
    Dla mnie wydatki juz sie skonczyly. Mam pelen komplet, nie potrzebuje nic wiecej.
    Przeliczyłem sobie na boku: ja tak mówiłem do tej pory dokładnie 5 razy W tej chwili też oczywiście mam już "pełen komplet" i nie potrzebuję nic więcej

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    Przeliczyłem sobie na boku: ja tak mówiłem do tej pory dokładnie 5 razy W tej chwili też oczywiście mam już "pełen komplet" i nie potrzebuję nic więcej
    Ta sama śpiewka powtarza się jak mantra co półtora roku czyli co "wypust" nowości przez Cwanona.. a ich marketing skutecznie dba żeby to twierdzenie nie było za długo aktualne :cool:
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Uzależniony Awatar TomS
    Miasto
    Strzelin

Domyślnie

Ile ja już sobie razy powtarzałem że robię dłuższą przerwą i nic nie kupuję ale jednak nie mam aż tak silnej wolo

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Domyślnie

Doskonałą metodą ciagłego rozwoju sprzętowego jest bezmyślny dobór zestawu tak aby przysparzał kłopotów przy użytkowaniu a to już wymaga nowych zakupów. Taką sprawdzoną metodą opisywaną często na naszym forum jest kupienie korpusu APS-C i kompletowanie do niego zestawu idealnego do przyszłego FF. Wyjście z tego absurdu wymusza kupienie korpusu FF co dostarcza nowych doznań. Po zakupieniu korpusu FF i zdobyciu z nim doświadczeń mamy sporą szansę, że nasz "idealny" zestaw nie sprawdza się w praktyce bo był kompletowany bez praktyki. Korygujemy to stopniowo kolejnymi zakupami oczywiście.
    Ostatnio edytowane przez marfot ; 06-06-2008 o 21:54
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Pełne uzależnienie Awatar m_o_b_y
    Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotokor1 Zobacz posta
    i tu się nie zgodzę czytanie książek wcale nie jest tanie znam osoby posiadające kilkudziesięciometrowe pomieszczenia wypełnione po brzegi książkami, czytanymi z pasją, stosy księgozbioru z wszelkich dziedzin - cena dobrej książki (w sensie oprawy i wydania) to taki nasz filterek (100-200) i więcej tak więc śmię twierdzić że każde hobby jest kosztowne jeśli oddamy się mu w całości,

100-200 zł i więcej za książkę ???
    Chyba mówisz o albumach w większym formacie, a nie o normalnych książkach do czytania, albo dawno nie byłeś w księgarni.
    Pozdrówka
    m_o_b_y
    --------------------------------------------------------
    Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
    Witold Gombrowicz

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów