Pokaż wyniki od 1 do 10 z 580

Wątek: 450D czy 40D, co wybrać?

Mieszany widok

Początki nałogu
    Miasto
    warszafka

Domyślnie 40d bez 2 zdań

jeśli mogę swoje 3 grosze wcisnąć to polecam 40d. Krótko i treściwie 400d/450d to zabawka (sam mam 400 i pluje sobie w brodę). Live view mają oba, ale to zabawka i niech ktoś Ci napisze ile bateria mniej ciągnie z tą opcją, ale co warto mieć to lepsze iso, pomiar punktowy (cały dzień czytałem jak z tym robić foty, biorę swoje 400d i co ... nie ma). Bierzesz w łapkę 40d i wiesz,że masz aparat, a nie odpustowy aparacik. Bardzo ważne tryby użytkownika. Na koniec argument gigant - ergonomia. Popstrykaj parametrami na 450d i 40d (sugeruję zmianę punktów AF) i zobacz czy Ci się podoba. Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez fahrenheit ; 25-05-2008 o 15:13 Powód: pomyliłem 400d z 450d na co zwrócono mi uwagę

Pełne uzależnienie Awatar mgtan

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fahrenheit Zobacz posta
    jeśli mogę swoje 3 grosze wcisnąć to polecam 40d. Krótko i treściwie 400d/450d to zabawka (sam mam 400 i pluje sobie w brodę). Live view mają oba, ale to zabawka i niech ktoś Ci napisze ile bateria mniej ciągnie z tą opcją, ale co warto mieć to lepsze iso, pomiar punktowy (cały dzień czytałem jak z tym robić foty, biorę swoje 400d i co ... nie ma). Bierzesz w łapkę 40d i wiesz,że masz aparat, a nie odpustowy aparacik. Bardzo ważne tryby użytkownika. Na koniec argument gigant - ergonomia. Popstrykaj parametrami na 450d i 40d (sugeruję zmianę punktów AF) i zobacz czy Ci się podoba. Pozdrawiam

Stary :-) patrz na budźet... dużo lepiej sie sprawdzi Canon 400D z L-ką niż 40D z zatyczką do kurzu... a i szkło z serii L to produkt na lata... i 400D ma sporo nastawiń i kombinacji - mniej niż 40D... ale bez przesady...
    Canon 40D + BG-E2N => 5D MkII
    24-105 f/4 IS USM L + 50 f/1.4
    Speedlite 580EX II,SanDisk Extreme 8GB, Benro A-500EX + KB-1A...

Uprawnienia umieszczania postów