Jak pisałem zdjęcie po sporej kompresji i dosyć niefortunne ale uwierz mi na słowo, że oryginał jak dla mnie jest bardzo ostry szkoda tylko, że nie w tym miejscu gdzie być powinien...
Tak się cieszyłem na ten obiektyw i tak samo szybko ostudził się mój zapał ale to już ze względu na serwis ...
Najlepszą metodą do zainspirowania odkrywczych myśli, jest zaklejenie koperty.
Wniosek jest jeden, wysyłka za zachodnią granice, po ostatniej naprawie na Żytniej, mam dość! Jednak nie płacze z tego powodu, tylko rozwiązuje problem, nie mam zamiaru kłócić się z nimi, monopolistami może i są ale tylko na terenie PL a w całej europie... Na marginesie, nawet z GB do D sprzęt wysyłałem, nikt nie robi mi żadnej łaski, w końcu to ja zostawiam u nich pieniądze a nie odwrotnie! Z chęcią napisał bym dosadniej co sądzę o jakości świadczonych przez żytnią usług, jednak dobre wychowanie i zasady forum nie pozwalają mi na to, ze swojej strony zamykam temat żytniej, dla mnie (i dla kilku innych znanych mi osób) żytnia to historia, mało tego pozytywną reklamę mają wyrabianą na własne życzenie, wśród niemieckiej konkurencji, znów się z Polski śmieją, brawo ŻYTNIA!
@gwozdzt - wiek nie ma tu znaczenia. skorzystaj z whois jeśli jesteś dociekliwy. jako moderator masz taką możliwość.
@mac - to oni zaproponowali wycenę przez telefon. faktycznie profesjonalnie byłoby gdyby zaproponowali faks, lub gdyby to oni nagrywali rozmowy (większość infolinii to robi). jak to możliwe że nikt w tej firmie nie wie kto ze mną rozmawiał?
@unicorn78 - ile extra kosztuje przyjemność niekorzystania z żytniej? myślę że będzie mnie stać żeby zbojkotować ich i polski oddział który ich autoryzuje.
odczekałem "chwilę" żeby opisać sprawę bez emocji. nie każę nikomu w to wierzyć, proponuję tylko żeby w jakichkolwiek kontaktach z nimi traktować
ich jako potencjalnych oszustów i zabezpieczać się na wypadek konieczności dowodzenia swojego. ja tego nie zrobiłem (pomyślałem, że to co piszą inni o przekrętach z żytnią to przesada) - teraz troszkę żałuje i nie wylewam już moich żali
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
nie? eh, w takim razie byłem chyba w jakimś innym serwisie.
Ostatnio edytowane przez asq ; 11-05-2008 o 00:07 Powód: Automerged Doublepost
oczywiście że się mylisz.. nagrywać możesz do woli swoje wszystkie rozmowy i nie masz żadnego obowiązku informawać o tym rozmówcy..a dowodem może być wszystko co sąd uzna że może być - to nie ameryka.. jest to bardzo wygodne w takich sytuacjach o jakich piszecie - ja na komórce (palmofon) mam programik który automatycznie nagrywa wszystkie rozmowy bez specjalnego odpalania i pamiętania - bo z reguły jak się kapniesz że przydałoby się nagrać to już "po ptokach" a tak z głowy - raz w miesiącu z karty zrzucam na dysk mptrójki, szybkie sortowanie i z głowy..
a masz na to jakieś paragrafy czy coś.. bo to oczywista nieprawda co piszesz..
nie wolno ci nagrywać rozmów INNYCH osób bez zgody SĄDU a nie prokuratora, swoje możesz do woli bez niczyjej zgody.. a nawet swoich pracowników jeśli tylko o tym ich poinformowałeś (i tylko poinformowałeś - nie musza się zgadzać).. ale już rozmówców nie muszisz informować.. wiem to na 100% bo pracuję w firmie która rejestratorów rozmów używa od wielu lat (ochrona mienia) i uwierz mi jest to skuteczny dowód i bat na np. klientów dzwoniących po pijaku i bluzgających - po puszczeniu im nagrania od razu stają się grzeczniejsi i wszystko im pasujeitp..
Ostatnio edytowane przez arturs ; 11-05-2008 o 00:17
5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|
![]()
![]()
Gdzie ty żyjesz i co robisz żeby aż tak świrować. Czy ochrona mienia to coś w rodzaju agendy CIA :wink: Rozumiem, przechowywać papierowe listy, pocztę czy widokówki, ale nagrywać rozmowy ........
A co do głównego tematu. Na bank niedosłyszenie różnicy miedzy osiemdziesiąt a stoosiemdziesiąt. Choć trudne, to możliwe.
Tylko Canon. Po 30 latach uzbierało się tego sporo
Tutaj się nie zgodzę, dość często zdarzają się sytuacje, kiedy komuś należy odświerzyć pamięć! Samo życie, ale kiedy mowa o pieniądzach... ludzie czasem mają problemy z zapamiętywaniem i sam dość często korzystam z takiej możliwości, jednak zawsze informuję o tym fakcie rozmówce8)
Arturs, a dlaczego wszystkie banki informują rozmówców że rozmowa jest rejestrowana i proszą o rozłączenie jeśli ktoś się nie zgadza? Z uprzejmości?
Moim zdaniem taka informacja jest kierowana do zawiedzionych klientów, ktorzy najpierw wzieli kredyt teraz mają problem ze spłatą i chcą kogoś z banku wyzwać przez telefon "naflugać mu" a info o nagrywaniu ma zniechęcać do tego rodzaju zachowań.
Ze swojej strony, jeśli z kimś rozmawiam przez telefon nie widzę problemu jeśli druga strona to nagrywa, a taka instytucja jak żytnia "monopol" powinna jeszcze robić zapis video z naprawy i jej efektów.
Ja omijam Żytnią tak daleko jak to możliwe.Po przebojach z poprzednim 5D (regulacje u Nich praktycznie nic nie dały) powiedziałem sobie ze już nigdy więcej żaden mój sprzęt do Nich nie trafi.Teraz na spokojnie wybieram sobie podzespoły ze sprawdzeniem na miejscu u sprzedawcy i kłopotów nie mam.Na dzień dzisiejszy moja nowa PIĄTKA wraz z 35/2 ,50/1,4, 100/2 współgrają idealnie![]()