Telekonwertery i pierścienie pośrednie - przykładowe zdjęcia

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • power76
    Dopiero zaczyna
    • 2006
    • 24

Zamieszczone przez jotes25
    Z odległości 1,5 metra to najmniejsze ptaki zajmują prawie cały kadr. Więc po co jeszcze zwiększać skalę odwzorowania? Owszem można, jeśli się fotografuje coś jeszcze mniejszego. Tylko przy 300mm głębia ostrości jest bardzo mała. W takiej sytuacji lepiej zastanowić się nad klasycznym szkłem do makro o nieco mniejszej ogniskowej (100-180).
    Ok, wszystko co piszesz to prawda, ale mimo wszystko chętnie zobaczę zdjęcia makro z 300 f4 L IS +kenko 36mm
    30D; EF-S 18-55; EF 50 1.8, EF 24-70L, EF 300 4 IS L, Speedlite 580EX II
    Moje zdjęcia: www.fotograba.net

Komentarz

• Canclerz
      Bywalec
      • 2007
      • 141

5D + 70-200 2.8L IS + Canon Extender EF 1.4x II

Crop 100% (pełna dziura)
      Smiena 8M

Komentarz

• Canclerz
        Bywalec
        • 2007
        • 141

Porównanie bez i z konwenterami. Wszystko na pełnej dziurze.

Smiena 8M

Komentarz

• zygert
          Coś już napisał
          • 2006
          • 57

Porównanie konwerterów z zastosowaniem 70-200 4L

Podaję linka do przykładowych fot. Jeżeli chodzi faktycznie o telekonwertery, a nie o pierścienie pośrednie.

http://canon-board.info/showthread.p...727#post469727

Pozdr.

Komentarz

• Max_im
            Uzależniony
            • 2006
            • 668

czy ktoś ma porównanie
            Canon Extender EF 1.4x II
            i Kenko Teleplus PRO 300 DG Canon 1.4x
            chodzi mi o to jak w praktyce wygląda porównanie tych tc z np EF 70-200 f/2.8 L IS USM
            czy jest widoczna różnica w jakości zdjęć?
            czy jest różnica w jakości wykonania?
            czy obiektyw z którymś współpracuje lepiej
            ".......abym ochronił wyobraźnię przed złudzeniem, że nowszy aparat zmieni mnie w lepszego fotografa." A Mroczek

Komentarz

• zygert
              Coś już napisał
              • 2006
              • 57

Ja tylko mogę wypowiedzieć się o Kenko 1,4 PRO/Kenko MC 2x i Canon Ext. II 2x.
              Praca na kenko 1,4 dla mnie działa przeźroczyście. Szybkość AF jest dla mnie porównywalna jak i z samym obiektywem. Co do 2x to z Canonem jest komedia i lepiej wyłączyć i działać na manualu. Kenko 2x przy dobrym świetle działa znakomicie (działałem na punkcie centralnym, zobaczę jak będzie na wszystkich). Obiektyw 70-200 4L. Dla mnie ze względu na działanie AF Kenko zyskało dużo w moich oczach (w canonie wielokrotnie na manualnym trybie niestety niedokładnie ustawiłem ostrość i niestety lipa, a tu idealnie w punkt).
              Co do jakości fot. zapraszam do mojego testu. Na razie nikt się nie odważył wskazać faktycznego konwertera. Zdradzę tylko tyle, że różnice nie są duże w jakości. Na pewno Kenko 2x nie ma prawdziwych 2x. Pytanie jak z 1,4? Może też ma mniej jak Canon? Niestety Canona nie posiadałem 1,4.

Komentarz

Pracuję...